reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja +6kg dziś 33+0 :) raz waga stoi w miejscu, a raz pędzi do góry:) z pierwszą córką przytyłam do porodu 5 kg. Więc mam nadzieję że przez miesiąc dużo się nie zmieni:)

Mam pytanie do tych co już rodziły... macie też kłucia w pochwie? Dziś rano wstałam i poczułam lekkie kłucia przy chodzeniu. Dziś mam lekarza ale on jest późnym wieczorem :)

Ja mam czasem kłucie... dzidzia bardzo nisko głowa tam siedzi az czuje w... dziwne uczucie do tego jak lekko stane w rozkroku czy cos to spojenie boli ale lekarka powiedziala ze jesli nie jest to jakos bardzo uciążliwe to ok.

reklama
Tak. Też się zawsze budzę, gdy muszę się obrócić. I na tyle tego nie znoszę, że zanim się obrócę patrzę na zegarek i kalkuluję, czy mi się jeszcze opłaca obracać, czy lepiej już wstawać [emoji23]
Ja mam tak samo najpierw musze zmienic pozycje na taka na czworaka zeby sie obrócić, na plasko spac nie moge najlepiej na pol siedzacaco, a dzis w nocy to taka zgaga mnie obudziła jak nigdy..

Ja mam czasem kłucie... dzidzia bardzo nisko głowa tam siedzi az czuje w... dziwne uczucie do tego jak lekko stane w rozkroku czy cos to spojenie boli ale lekarka powiedziala ze jesli nie jest to jakos bardzo uciążliwe to ok.
Dziękuję, myślę że to nic takiego albo po prostu przygotowuje się powolutku do porodu :) małą cały czas czuje tak jakby między jajnikami i w dole brzucha do pępka.wiec musi być nisko :) 3 tygodnie temu było ok, szyjka prawie 4 cm, zamknięta ale miękka. Ale się stresuje, mam nadzieję że do wieczora nie urodze 🤭

Dziękuję, myślę że to nic takiego albo po prostu przygotowuje się powolutku do porodu :) małą cały czas czuje tak jakby między jajnikami i w dole brzucha do pępka.wiec musi być nisko :) 3 tygodnie temu było ok, szyjka prawie 4 cm, zamknięta ale miękka. Ale się stresuje, mam nadzieję że do wieczora nie urodze 🤭
Hej. Ja miałam klucia wcześniej, teraz przestalo. Z szyjka wszystko u mnie ok, poza jakaś mała nadzerka.
U mnie się rozpycha po całym brzuchu. Raz zebro, raz pęcherz 😂

Ja mam tak samo najpierw musze zmienic pozycje na taka na czworaka zeby sie obrócić, na plasko spac nie moge najlepiej na pol siedzacaco, a dzis w nocy to taka zgaga mnie obudziła jak nigdy..
Ja mam inną metodę i już się tak nie wybudzam w nocy. Łącze nogi ze sobą i zginam i wtedy najpierw je razem obracam, A potem reszta 😊 Ale pamiętam, że w 1 ciazy ogólnie było mi ciężko spać przez bol bioder.. I jakiś częściej chodziłam do wc. Teraz w ogole🙉

Ehh mój mały się jakoś wyciszyl i ja znowu panikuje... Niech tą ciąża się już skończy, bo będę siwa do stycznia n
Spróbuj tak jak wyżej napisała @Margaret_80
Ja gdzieś ostatnio wyczytalam, że jakoś właśnie w 33 czy 34tc dziecko jest po prostu bardziej spokojne, śpi więcej czy coś.. Nie mogę znaleźć teraz tego artykułu 🤷‍♀️ po sobie z resztą też widzę, że wierci się mniej, chyba że dostanie słodkie:) Ale za to jak już kopnie to mocno :)

reklama
W. Pierwszej ciazy młody kopał po żebrach a młoda cały czas w dole😁
W pierwszej ciazy to synek był bardzo delikatny u mnie. Nawet ktg słabo wychodziło, bo miałam bardzo mało wód.. W tej ciazy to jestem w szoku, że aż mnie może mała obudzić tymi ruchami 😂
A jak jest u Ciebie ulozona teraz? Główka w dół? Podobno po dole są bardziej odczuwalne ruchy jak leży na odwrót i faktycznie jak tak było u mnie przez chwilę to tylko na dole czułam.

Do góry