reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Tak ma 2kg.. najbardziej się boję, że faktycznie zacznie się wcześniej i będą chcieli mnie trzymać w szpitalu a przy tym covidzie się strasznie tego boje... Wolałabym jechać prosto na akcje. Nie zdążyłabym się nastresować.
To pierwsza ciąża i też sama nie wiem kiedy i na co reagować. 🤦
Ta i rodzenie w masce myślałam ze sie udusze..

reklama
Dziewczyny też macie takie ciężkie nogi,zwłaszcza łydki.Mi już ciężko kucać, bo łydki bolą.jeszcze 6 tygodni zostało i powoli żegnam się z pracą.narazie
kręgosłup nie boli na szczęście. Tylko 5kg wiecej, nie jest źle 🙂

Dziewczyny też macie takie ciężkie nogi,zwłaszcza łydki.Mi już ciężko kucać, bo łydki bolą.jeszcze 6 tygodni zostało i powoli żegnam się z pracą.narazie
kręgosłup nie boli na szczęście. Tylko 5kg wiecej, nie jest źle 🙂
Mnie tez bola nogi , najbardziej odczuwam je wieczorami az ciezko zasnac czasami , do tego w pachwinach mnie ciagnie i bol w krzyzu ktory czesto promieniuje na brzuch 🤦‍♀️ tragedia ogolnie. Mam nadzieje ze przetrzymam ten grudzien bo wolalabym w styczniu urodzic 😁😁 ja tez 5 kg na plusie

Ja się świetnie czuje, jak nowonarodzona :D boli mnie tylko cholernie kość łonowa, ale da się przeżyć :D no i plecy, ale to już nie z powodu ciąży więc przywykłam.
Nie mam co narzekać na szczęście :D

Mnie trochę pobolewa kręgosłup, ale tylko jak dłużej pochodzę. Z łydkami i cała reszta wszystko ok:p a co do wagi, to u mnie wszystko na opak🙈 do 16tc przytyłam 6kg 🙄, potem zwolniło i do niedawna miałam +10kg, potem podskoczyło do +11kg, momentami +12kg (mam taki nawyk, że ważę się codziennie rano:p), a dziś nagle znów tylko +10kg. Schudłam? Jem normalnie, dziecko tyje teraz niby około 200g tygodniowo, a ja nagle chudnę 😅

Mnie trochę pobolewa kręgosłup, ale tylko jak dłużej pochodzę. Z łydkami i cała reszta wszystko ok:p a co do wagi, to u mnie wszystko na opak🙈 do 16tc przytyłam 6kg 🙄, potem zwolniło i do niedawna miałam +10kg, potem podskoczyło do +11kg, momentami +12kg (mam taki nawyk, że ważę się codziennie rano:p), a dziś nagle znów tylko +10kg. Schudłam? Jem normalnie, dziecko tyje teraz niby około 200g tygodniowo, a ja nagle chudnę 😅
Ja też schudłam 2 kg i waga stoi w miejscu od dwóch tygodni, ale ja się cieszę, bo do.20 tygodnia nic nie przytyłam i nie było widać że jestem w ciąży, a potem jak walnęło to nie umiałam tego zastopować, więc w 33 TC mam 14 kg na plusie. Było 16 ale schudłam, więc super ❤️

Ja też schudłam 2 kg i waga stoi w miejscu od dwóch tygodni, ale ja się cieszę, bo do.20 tygodnia nic nie przytyłam i nie było widać że jestem w ciąży, a potem jak walnęło to nie umiałam tego zastopować, więc w 33 TC mam 14 kg na plusie. Było 16 ale schudłam, więc super ❤️
A ja myślałam, że jestem jakimś odmieńcem i im dalej tym się więcej tyje, a tylko ja chudne :p ja dziś 32+4 i +10kg z +12kg, ale też się cieszę. Mniej do zrzucania po porodzie:)

reklama
Do góry