reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Mojemu od 16 TC brakuje centyli [emoji16][emoji16] będzie dobrze, te pomiary tez nie zawsze są miarodajne. Masz jakieś częstsze wizyty przez tą pępowinę ?

Ja mam równo 32 TC :D
No właśnie nie mam częściej i to mnie wkurza. Moja lekarka tylko cały czas covid i covid i żeby ograniczyć wizyty [emoji35] Teraz po ponad miesiącu idę i obawiam się że to już ostatni raz. Jeśli tak to mam termin na 23 grudnia jeszcze u innej lekarki do której jechałam na polowkowe i usg 3 trymestru i ona mówiła, że jeszcze koło 36 należy ocenić rozwój maluszka, właśnie w związku z tą pepowina.

reklama
No jasne, w koncu to grupa ryzyka. Ale ostatnio troche mi waga skoczyla i brzuch patrzac po pepku tez to moze i Mala troszke przytyla
Haha też patrzę po pępku;)

No właśnie nie mam częściej i to mnie wkurza. Moja lekarka tylko cały czas covid i covid i żeby ograniczyć wizyty [emoji35] Teraz po ponad miesiącu idę i obawiam się że to już ostatni raz. Jeśli tak to mam termin na 23 grudnia jeszcze u innej lekarki do której jechałam na polowkowe i usg 3 trymestru i ona mówiła, że jeszcze koło 36 należy ocenić rozwój maluszka, właśnie w związku z tą pepowina.
No coś Ty.. Przecież na tym etapie z ta pepowina powinnaś co 2 tygodnie być pod kontrolą minimum..

Haha też patrzę po pępku;)

No coś Ty.. Przecież na tym etapie z ta pepowina powinnaś co 2 tygodnie być pod kontrolą minimum..
A no widzisz.. Ryzyko złapania covidu wg mojej lekarki gorsze niż ta pępowina [emoji2356] A najlepsze, że chodzę prywatnie, więc to nie to, że na NFZ się tylko boją..
Powiem jej, że chcę jeszcze wizytę przed świętami. Zobaczymy co ona na to. CC mam mieć w okolicach trzech króli.

A no widzisz.. Ryzyko złapania covidu wg mojej lekarki gorsze niż ta pępowina [emoji2356] A najlepsze, że chodzę prywatnie, więc to nie to, że na NFZ się tylko boją..
Powiem jej, że chcę jeszcze wizytę przed świętami. Zobaczymy co ona na to. CC mam mieć w okolicach trzech króli.
A to dziwne, że prywatnie i robi problem. Jakby nie patrzeć to kasa. A zabronić to Ci przecież nie zabroni przyjść.
Ja to mam aż za bardzo wyluzowanego lekarza pod tym względem. A nawet jak byłam u niego dzień przed tym jak dostał objawów covida to mi nic nie było. Dopiero 2 miesiące po tym miałam.

Ja niby też chodzę prywatnie i na NFZ i w sumie nie widzę różnicy w traktowaniu. Tyle, ze mój prywatny jest z pakietu z pracy i on nie widzi tej kasy, którą moja firma zostawia u nich. Prywatny wystawia tylko więcej zleceń na badania. A tak to w sumie czasem czuję się po równi olewana przez ich oboje.
W sensie, że jak czytam opinie niektórych dziewczyn, jakie są zaopiekowane i w ogóle, to czuję się jak taka z ulicy kolejna pacjentka do odbębnienia a nie ktoś kto przychodzi do nich od 8 miesięcy. :confused:
Dlatego na samą końcówkę chodzę już tylko do jednego, bo i tak kazała się stawić po 2 tygodniach. 😲

reklama
Podważyli, co lekarz to opinia. Nastawiłam się że wszystko będzie zaplanowane, a tu klops.
A nie wiem co z tym znieczuleniem, zobaczymy 🙈
A mówią że ginekolog tylko może podważyć opinie innego ginekologa bo z jednej dziedziny są a Ty miałaś od ortopedy tak? A myślałaś jeszcze o innym szpitalu może tam nie podważa w tym drugim. A do tego masz chyba sporo km co?

Do góry