reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

My wczoraj byliśmy na wizycie i synek ma już 2200 :) tydzień 33 :) ponoć długie nogi będzie miał 😁 ciesze się, że nie szalałam z rozmiarem 56 😊😊
Jak tam Wasze wypraweczki? Już macie wszystko na cito? Ja jeszcze kompletuje i co mi się wydaje, że jestem już blisko końca to rodzi się nowa myśl, że nie mam jeszcze tego czy tamtego hihi 😁😀😆
Ja nadal nie mam kompletnie nic 🤣 wózek tylko i ubranka

reklama
My wczoraj byliśmy na wizycie i synek ma już 2200 :) tydzień 33 :) ponoć długie nogi będzie miał 😁 ciesze się, że nie szalałam z rozmiarem 56 😊😊
Jak tam Wasze wypraweczki? Już macie wszystko na cito? Ja jeszcze kompletuje i co mi się wydaje, że jestem już blisko końca to rodzi się nowa myśl, że nie mam jeszcze tego czy tamtego hihi 😁😀😆
U mnie dziś 31+4, mam już prawie wszystko. Współczuję listonoszowi, bo praktycznie codziennie miał coś dla mnie przez ostatnie tygodnie😬 znaczna większość zamawiałam on line. Aż mi bylo głupio otwierać drzwi 😅 Też czekam na długonogiego chłopca i praktycznie odpuściłam sobie ubranka w pierwszym rozmiarze, mam jedynie jakies pojedyncze w razie co. Ciekawa jestem ile mój waży, ale muszę poczekać do 11.12, bo wtedy mam USG:)

Dzień dobry dziewczyny.
Ja dzisiaj wizytuje, jestem podekscytowana jakby to miała być pierwsza wizyta [emoji1787]

Mnie brzuch boli większość ciąży, taka chyba moja uroda, ale już przywykłam, że tak to wygląda [emoji16]

Aga może jest cesarka wymęczona, z resztą nie dziwię jej się. Mam nadzieję, że jeszcze coś napiszę.
Też mam dzisiaj wizytę. O 18. I już w stresie. Z jednej strony się martwię, żeby nie przybrała za bardzo, bo ostatnio to dla nas centyli zabrakło [emoji2356] A z drugiej wiem, że to już czas gdzie ta pępowinowej dwunaczyniowa może spowodować, że dziecko przestaje rosnąć. Także w tą stronę też się boję, zwłaszcza że od 5 tygodni obwód brzucha mi się nie zwiększył ani o centymetr. No nic. Do 18 muszę wytrwać.. [emoji6]

A w ogóle dzisiaj się witam w 34+0 [emoji846]

Też mam dzisiaj wizytę. O 18. I już w stresie. Z jednej strony się martwię, żeby nie przybrała za bardzo, bo ostatnio to dla nas centyli zabrakło [emoji2356] A z drugiej wiem, że to już czas gdzie ta pępowinowej dwunaczyniowa może spowodować, że dziecko przestaje rosnąć. Także w tą stronę też się boję, zwłaszcza że od 5 tygodni obwód brzucha mi się nie zwiększył ani o centymetr. No nic. Do 18 muszę wytrwać.. [emoji6]

Ja mam obwód brzucha taki sam od jakiś 10 tygodni, a dziecko przybiera na wadze poprawnie, jest wręcz w górnych centylach jeśli chodzi o wagę.

Zazdrosze takich ładnych przyrostow. Ja od 2 tygodni jeżdżę do szpitala na ktg i przepływy. W poniedziałek idę znowu na usg. Ostatnio na 32+1 miała 1670g to dało 11 centyl. Maluszek mój walczy z tą hipotrofią i cały czas trzymam za nią kciuki. Choć w tym tyg ktg już było bez szału. Martwię się, że będę musiała wcześniej rodzić:(

reklama

Mojemu od 16 TC brakuje centyli 😁😁 będzie dobrze, te pomiary tez nie zawsze są miarodajne. Masz jakieś częstsze wizyty przez tą pępowinę ?

Ja mam równo 32 TC :D

Do góry