reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ogólnie to trochę się boje, czy na pewno podjęli słuszna decyzje, ale co mi pozostaje jak nie posłuchanie się ich. W miejskim szpitalu też nie było mowy o CC, więc sama nie wiem.

reklama
A ja Wam powiem, że prowadzę ciążę na nfz i nie narzekam. Lekarz czasami jest zakręcony i o czymś zapomni, ale staram się go po prostu "pilnować"🙈 Dodatkowo na usg chodzę prywatnie, bo jednak trzy to dla mnie za mało, staram się co miesiąc mieć to usg, tydzień temu miałam usg trzeciego trymestru w 30 tygodniu i nie wyobrażam sobie teraz nie zrobić usg do porodu 😂 Bardziej położne mi nie pasują bo są po prostu niemiłe i robią łaskę, że coś pomogą, ale nie wiem, czy to kwestia nfz, możliwe 😉

Ogólnie to trochę się boje, czy na pewno podjęli słuszna decyzje, ale co mi pozostaje jak nie posłuchanie się ich. W miejskim szpitalu też nie było mowy o CC, więc sama nie wiem.
Wsumie jak masz chory kręgosłup to może i lepiej sn dla niego tyle że bez znieczulenia bo one jest dawane w kregoslup

A mówią że ginekolog tylko może podważyć opinie innego ginekologa bo z jednej dziedziny są a Ty miałaś od ortopedy tak? A myślałaś jeszcze o innym szpitalu może tam nie podważa w tym drugim. A do tego masz chyba sporo km co?
No w miejskim nie zrobią CC, bo ordynator jest głupi na punkcie sn, inne szpitale w okolicy to totalne rzeźnie, więc zostają i tak Katowice, ewentualnie bonifratrów w kato, ale tam i tak trzeba na akcję czekać, bo się dowiadywałam.
No zobaczymy, w razie czego powiedział że i tak będą gotowi na CC, więc mam się nie martwic.

reklama
A ja Wam powiem, że prowadzę ciążę na nfz i nie narzekam. Lekarz czasami jest zakręcony i o czymś zapomni, ale staram się go po prostu "pilnować"🙈 Dodatkowo na usg chodzę prywatnie, bo jednak trzy to dla mnie za mało, staram się co miesiąc mieć to usg, tydzień temu miałam usg trzeciego trymestru w 30 tygodniu i nie wyobrażam sobie teraz nie zrobić usg do porodu 😂 Bardziej położne mi nie pasują bo są po prostu niemiłe i robią łaskę, że coś pomogą, ale nie wiem, czy to kwestia nfz, możliwe 😉

Ja swojej lekarce NFZ braku kompetencji nie mogę zarzucić ( jak na razie). Tylko mam wrażenie, że ona mnie czasami nie kojarzy. A i jakoś nerwowo reaguje jak pokazuje jej badania czy USG dodatkowe, których ona nie zlecała.

Do góry