reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Niestety... Ale my nie słuchamy pediatry... no nie zawsze jak wiemy że to sprzeczne z informacjami jakie mamy czy od innych lekarzy. Ale.zmienic pediatry też nie możemy bo do dobrych lekarzy od 2ch lat nie ma miejsc...i dopisują tylko dzieci których rodzeństwo już jest zapisanych. I oczywiście jak córka miała lekki katar to odraczalam szczepienie.

Ale z wpisaniem NOPa jest w Polsce problem. PEdiatrzy niechętnie to robią bo mają kasę za każdą szczepionke.
to jest dla mnie po prostu chore..

reklama
to jest dla mnie po prostu chore..
Na szczęście mamy w przychodni złotą kobiety - pielęgniarki które więcej Ci powiedzą i poinformują niż pediatra. No trudno, na szczęście kolejne szczepienie na ospe czeka nas na wrzesień jak pójdzie córka do przedszkola. A te z drugą córką to już wiemy co i jak ;)

Kurcze dziewczyny nie moge sie wyproznic 😓 chce mi sie a nie dam rady i do tego brzuch taki nabuzowany i wgl dyskomfort ..
Juz nie mam pomyslow co zjesc zeby ruszylo.

reklama
Kurcze dziewczyny nie moge sie wyproznic [emoji29] chce mi sie a nie dam rady i do tego brzuch taki nabuzowany i wgl dyskomfort ..
Juz nie mam pomyslow co zjesc zeby ruszylo.
Na czczo zawsze szklanka przegotowanej ciepłej wody, pobudza całą pracę przewodu pokarmowego, jak dasz radę to do tego łyżka oliwy lub oleju, jabłka, śliwki suszone, ale razem ze skórką zawsze przed ew posiłkiem lub 2 godz po, bo inaczej robią się wzdęcia . Siemie lniane zagotwane piję z nasionkami bo to one pobudzają perystaltykę , można zmielić, fajne jest przed spaniem bo chroni też przed zgagą. I najważniejsze to dużo wody w ciągu dnia. I systematyczność, po jednym dniu nie pomoże .

Do góry