reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Mnie syn pokazał na USG jakoś w 3-4 miesiącu dość szybko. Ale już wcześniej wiedziałam, że to chłopak. Teraz liczę na córkę, ale z chłopczyka też będziemy się cieszyć, byle zdrowe było. A Wy na jaką płeć liczycie?
Ja bym chciała choc jedna dziewczynke 😅
dziewczyny a macie jakaś fajna aplikacje ciążowa do polecenia
Polecam preglife

Cześć dziewczyny:) Jeżeli mogę to i ja się dołączam:) Jestem mamą jednego aniołka i 4 letniej Zosi:) testowałam wczoraj i wyszły dwie wyraźne kreseczki, z tego co sobie obliczyłam termin w okolicach 26 stycznia:) dziś zrobiłam betę i jak tylko wyjdzie pozytywna to dzwonię do mojego gin z racji pierwszego poronienia chce jak najszybciej dostać luteine...mam nadzieje że wszystko będzie dobrze tym razem i nasza Zosia zostanie starszą siostrą:)

Cześć dziewczyny:) Jeżeli mogę to i ja się dołączam:) Jestem mamą jednego aniołka i 4 letniej Zosi:) testowałam wczoraj i wyszły dwie wyraźne kreseczki, z tego co sobie obliczyłam termin w okolicach 26 stycznia:) dziś zrobiłam betę i jak tylko wyjdzie pozytywna to dzwonię do mojego gin z racji pierwszego poronienia chce jak najszybciej dostać luteine...mam nadzieje że wszystko będzie dobrze tym razem i nasza Zosia zostanie starszą siostrą:)
Ja tez od razu gdy potwierdzilam dwoma kreskami ciaze jechalam do gina po luteine ;) jak on to mowi luteina nie zaszkodzi , albo wywola okres albo utrzyma ciaze ;)

Cześć dziewczyny, jutro mam wizytę na 17:00, trzymajcie kciuki, powinno być już 6+6. Stresuję się czy wszystko w porządku ze mną, kilka dni temu robiłam badania i chyba mam podwyższone TSH (2,93). Czytałam że nie powinno przekraczać 2,5 w I trymestrze. Czy któraś z was też miała/ma ? Moje samopoczucie w ciągu kilku ostatnich dni się osłabiło, nie mogę w nocy spać, zasypiam dopiero koło 5-6 rano. Mam wahania nastroju, zrobiłam się płaczliwa i nerwowa. Zachcianek żadnych, mdłości na szczęście ani zgagi też nie mam.
Bede trzymała kciuki. Jesteś pod opieką endokrynologa? Jak masz potwierdzoną ciążę to muszą Cię przyjąć w pierwszym terminie kiedy jest lekarz. Nie ważne czy są wolne miejsca czy nie. Koleżanka miała wizytę już po 3 dniach.
Ja badalam tsh przed ciąża i było 1,5. Wszystko będzie dobrze 🤗

Witaj, trzymamy kciuki ✊✊ gratuluję ❤️

Mnie syn pokazał na USG jakoś w 3-4 miesiącu dość szybko. Ale już wcześniej wiedziałam, że to chłopak. Teraz liczę na córkę, ale z chłopczyka też będziemy się cieszyć, byle zdrowe było. A Wy na jaką płeć liczycie?
Ja liczę na dziewczynkę, a mój na synka. Więc cokolwiek nie wypadnie będzie super 😁

Jak się dziś czujecie dziewczyny? Wszystko ok? 🤗
Miałyście już takie zachcianki, że jak nie zjecie to nie wytrzymacie?
Ja wczoraj miałam pierwszą - śledziki w occie. Sprawdziłam na szybko w Google czy można. I ukochany leciał do sklepu po śledziki opiekane w zalewie octowej 😁

dziewczyny a macie jakaś fajna aplikacje ciążowa do polecenia
Mam preglife, ale tak średnio mi się podoba. Mam też Femometer, tam jest tryb ciąży i jest o wiele ciekawsza pod względem wizualnym. W każdym tygodniu są obrazki dzidziusia jak wygląda. Mi wypada nowy tydzień w poniedziałek. Więc zawsze w niedzielę po północy już wchodzę i sprawdzam 😅 tylko ta aplikacja jest cała po angielsku
Z polecanych chce jeszcze zainstalować Himommy i ciąża + ☺️

reklama
ja narazie zachcianek nie mam
raczej wogole jeść mi się nie chce
dziś wstalam do pracy i od 5 śniadania nie mogę wogole zjesc

Do góry