reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Nie wolno kosmetyków z retinolem, ja musiałam schować połowę z mojej kosmetyczki bo też używałam takich.... Poczytaj w internecie, jest dużo informacji o tym🙂
Dziękuję. Poczytałam i faktycznie jest to niebezpieczne. Myślałam, że chodzi o coś niewinnego, a tu ryzyko poronienia, wady płodu i inne takie 😮 to ja podziękuję i już niechce. Kto poleci naturalny dobry krem nawilżający? 😁😅 Chyba Yves rocher ma takie prawda? 🤔☺️

reklama
Ja kawy nie pije od jakiś 2 tygodni bardzo mi nie smakowała a ze grozi mi nadal nadciśnienie odstawiłam całkiem :) jestem głupia . Umówiłam się jutro na badania na uwaga , 11.15 . Ja mam tak ze jak tylko wstanę z łóżka to strasznie mnie naciąga , wymiotuje wręcz powietrzem i ślina która zdążyłam pąknąć . To serio straszne , macie tak ? A później jest loteria czy przyjmie mi śniadanie . Jak przyjmie to super ale mdli mnie bardzo do południa . Później śpię z synem i jakoś leci dzień . Bardzo bardzo mnie bolą piersi ale tak strasznie ze jak zdejmuje wieczorem biustonosz to nie mogę dotknąć . I w nocy sikam z 5 razy , bardzo mnie to meczy . Mam to szczęście ze synek już nie wstaje w nocy i śpi mi Ok 12h plus drzemka wiec bardzo dobry moment na ciąże :)
Widzę, ze jesteśmy w podobnej sytuacji. Mój Synek od lutego przestał się budzić w nocy i baaardzo się cieszę z tego powodu bo bym się wykończyła. Ciagle chodzę zmęczona i dzisiaj gdy Synek miał drzemkę to padłam i ja.

Cześć dziewczyny, jutro mam wizytę na 17:00, trzymajcie kciuki, powinno być już 6+6. Stresuję się czy wszystko w porządku ze mną, kilka dni temu robiłam badania i chyba mam podwyższone TSH (2,93). Czytałam że nie powinno przekraczać 2,5 w I trymestrze. Czy któraś z was też miała/ma ? Moje samopoczucie w ciągu kilku ostatnich dni się osłabiło, nie mogę w nocy spać, zasypiam dopiero koło 5-6 rano. Mam wahania nastroju, zrobiłam się płaczliwa i nerwowa. Zachcianek żadnych, mdłości na szczęście ani zgagi też nie mam.

Dziewczyny w czwartek 21.05 o godz 18 poloznamama.pl Pani Ania Majda-Sandomierska poprowadzi live na temat ciąży i karmienia piersią. Udział w live to cegiełka 25 zł, która leci na leczenie malutkiej Hani Łączkowskiej, która zbiera pieniądze na najdroższy lek świata. Brakuje jeszcze 8 mln zł.
Webinar odbywa się w ramach tygodnia Dzien Mamy z Hania.
Wpłaty za webinar podpisane swoim imieniem i nazwiskiem wpłacamy na konto Hani Link do: Dzień Matki

i dodajemy się do grupy webinar z położnamamama: Link do: Zaloguj się do Facebooka | Facebook

W tym tygodniu na stronie licytacji Hanii na Facebooku odbywa się mnóstwo licytacji i konkursów, w ktorych można wygrać/wylicytowac konsultacje online z doradcami chustonoszenia, chusty i akcesoria do noszenia dzieci, kosmetyki, biżuterię, gadżety dla dzieci i niemowląt https://bit.ly/2WBCGNq

Załączniki

• received_2637071966581619.jpeg
    received_2637071966581619.jpeg
    89,1 KB · Wyświetleń: 40
  • received_2884175131651039.jpeg
    received_2884175131651039.jpeg
    629,3 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Mnie syn pokazał na USG jakoś w 3-4 miesiącu dość szybko. Ale już wcześniej wiedziałam, że to chłopak. Teraz liczę na córkę, ale z chłopczyka też będziemy się cieszyć, byle zdrowe było. A Wy na jaką płeć liczycie?

Ja liczę na chłopaka, ale wiadomo to nie jest najważniejsze.

Zaraz ruszam na wizytę więc trzymajcie kciuki.

Dziękuję. Poczytałam i faktycznie jest to niebezpieczne. Myślałam, że chodzi o coś niewinnego, a tu ryzyko poronienia, wady płodu i inne takie 😮 to ja podziękuję i już niechce. Kto poleci naturalny dobry krem nawilżający? 😁😅 Chyba Yves rocher ma takie prawda? 🤔
Ja też odstawiłam te kosmetyki które mogą zagrażać... Teraz chce się przerzucić na naturalne😉

reklama
Cześć dziewczyny, jutro mam wizytę na 17:00, trzymajcie kciuki, powinno być już 6+6. Stresuję się czy wszystko w porządku ze mną, kilka dni temu robiłam badania i chyba mam podwyższone TSH (2,93). Czytałam że nie powinno przekraczać 2,5 w I trymestrze. Czy któraś z was też miała/ma ? Moje samopoczucie w ciągu kilku ostatnich dni się osłabiło, nie mogę w nocy spać, zasypiam dopiero koło 5-6 rano. Mam wahania nastroju, zrobiłam się płaczliwa i nerwowa. Zachcianek żadnych, mdłości na szczęście ani zgagi też nie mam.

Nie przejmuj się TSH. Ja leczę się na niedoczynność tarczycy, przed ciążą miałam ładnie wyregulowany poziom TSH a po tym jak zaszłam w ciążę odrazu podskoczył do 3,2.
Moja endokrynolog powiedziała, że niektóre kobiety tak mają, najważniejsze to szybko zacząć przyjmować leki ale zwiększyć dawkę :)

Do góry