reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Hej dziewczyny :)
Jak u Was z wagą?
U mnie na początku w górę ,a teraz mam mniej niż przed ciąża , mimo że nie wymiotuje🤔🙄🤷🏼‍♀️

Ja nie mam wagi w domu, lekarz też mnie nie waży 🤷‍♀️ ale z tego co widzę w lustrze, to w cialko narazie nic mi nie weszlo, jedynie faktycznie widze już wyraźnie, że brzuszek na dole jest ładnie zaokrąglony już od wysokości wzgórka łonowego - dzisiaj u mnie 11+3 😍 ale gdyby ktoś nie wiedział, że jestem w ciąży to pewnie wyglądam jakbym po prostu pojadła 😅
A w ogóle od ostatniego USG ktore w końcu miałam przezbrzuszne i wiem gdzie dzidzia leży to cały czas się w tym miejscu głaszczę i do niego mówię 😍😍😍

.....chyba,ze zaklad pracy liczy <20 osov-wtedy caly okres zwolnienia w ciazy placi niby pracodawca.I nie ma w zwiazku z tym kontroli z zusu.Takie cos wyczytalam.
Ja właśnie jestem w takiej sytuacji że będzie mi płacił pracodawca, od razu powiedział że nie będzie problemu żebym szła na L4 kiedy zechce. Nawet kadrowa podpowiedziała żebym już urlopu nie brała a odrazu na L4 szła, a urlop żebym zostawiła sobie na czas po macierzyńskim. Myślę więc że nie będzie problemu żebym sobie gdzieś pojechała

Tez pomyslalam o ince ale chcialam zeby kto inny ja wytypowal :-D
Co do wagi to u mnie koszmar. W marcu przed nakazem siedzenia na dupie bylo 56 niecale jak robilam test to bylo juz 58.5 a dzis jest 59.1 porazka normalnie. Muj cel to nie przekroczyc 70.
Z hanutem przytylam niecale14 ale zaczynalam od 50

Cześć dziewczyny. Ile stron od wczoraj. Nie dam rady chyba nadrobić. Wczoraj byłam w szpitalu na kroplokwach pare godzin. Wymiotuje czym wlezie, nie miałam już siły się ruszać ale niewiele to pomogło ale przynajmniej pokazali mi maluszka i wreszcie zaczął wyglądać jak mały bobasek a nie kijanka ( 9+3 ):( oby do końca pierwszego trymestru.

Cześć dziewczyny. Ile stron od wczoraj. Nie dam rady chyba nadrobić. Wczoraj byłam w szpitalu na kroplokwach pare godzin. Wymiotuje czym wlezie, nie miałam już siły się ruszać ale niewiele to pomogło ale przynajmniej pokazali mi maluszka i wreszcie zaczął wyglądać jak mały bobasek a nie kijanka ( 9+3 ):( oby do końca pierwszego trymestru.
oj ten 9 tydzień jest chyba najgorszy dla większości z nas 😔 ja z dnia na dzień powiedzmy, że coraz lepiej, ale bez szału...u mnie dziś 10+3

reklama
Do góry