Dokladnie mi tez czes lecji jak oszalalay to juz prawie polowa a ja nie wiem kiedy to zlecialo a tak to jest jak ma sie juz dziecko praca , i kiedy tu sie ta ciaza nacieszyc przy pierwszej ciazy jakos wolniej i to szlo a teraz to ani sie obejze a niunia bedzei przy mnie i gdzie ten czas na radosc z ciazy bo jakos tego czasu brak . U nas pogoda codna wiec pewno znow bedzie grany basen bo inaczej to z moim skarbem mozna zwariowac , milego dnia i jak ´najmniej dolegliwosci.Dzień dobry!!! :-) Mam nadzieję, że dzisiejsza pogoda będzie dla nas brzuchatek łaskawsza, wczoraj było u nas tak gorąco, że ledwo do domu doszłam.
Moja koleżanka stwierdziła, że wydaje jej się, że jestem w ciąży wieczność. A dla mnie to tak szybko mija i wierzyć się nie chce, że to już prawie połowa ;-) chyba już wiem, dlaczego wszystkie moje znajome po porodzie mówiły, że chcą jeszcze być w ciąży :-)
reklama
ivi
uzależniona;) // I.2010
cześć mamuśki )
no mi też czas leci jak szalony.. i śmiesznie, bo co chwilę czekam na coś innego - najpierw na koniec I trymestru, teraz na wyraźne i mocne ruchy dzieciątka... co będzie następne?
Ja siedzę w pracy i właśnie jem śniadanko.
Życzę wam baaardzo udanego dnia!
no mi też czas leci jak szalony.. i śmiesznie, bo co chwilę czekam na coś innego - najpierw na koniec I trymestru, teraz na wyraźne i mocne ruchy dzieciątka... co będzie następne?
Karoli4
Fanka BB :)
Witam z rana;-)
troche wkurzona, bo od wczoraj nie ma wody
nawet nikt laskawie nie uprzedzil o tym
w zlewie pelno naczyc do zmywania, gorac za oknem. moj G. nie poszedl do pracy, bo nie ma sie jak wykapac
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
mimo wszysto zycze milego dnia:-)
troche wkurzona, bo od wczoraj nie ma wody
nawet nikt laskawie nie uprzedzil o tym
w zlewie pelno naczyc do zmywania, gorac za oknem. moj G. nie poszedl do pracy, bo nie ma sie jak wykapac
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
mimo wszysto zycze milego dnia:-)
Pasibrzuch
cześć mamuśki )
No właśnie to chyba dlatego tak ta ciąża leci: do pierwszego usg, do pierwszych ruchów, do połówkowego, do pierwszego kopnięcia, do poznania płci... i tak oto już połowa za nami :-)
Kaja_10
witam serdecznie :-)
Karoli współczuje braku wody, moze to chwilowe - mam nadzieję. W nocy burzę mielismy coś przez sen kojarze i chyba dobrze na ogrodzie lekkie zmiany M pospiesznie wrzucał w nocy do pokoju aby nie zamokło.
Nad ranem myślałam dziewczyny o naszych brzuszkach i tym jak musimy uważać i przypomniałam sobie jolę i zAgatkę - jak się czujecie?
Mnie zawsze rano wszystko ciągnie i boli, póki nie polecę do toalety to mam dziwne uczucie :-)
Fajny poranek, zaraz kawkę zaparzę.
Karoli współczuje braku wody, moze to chwilowe - mam nadzieję. W nocy burzę mielismy coś przez sen kojarze i chyba dobrze na ogrodzie lekkie zmiany M pospiesznie wrzucał w nocy do pokoju aby nie zamokło.
Nad ranem myślałam dziewczyny o naszych brzuszkach i tym jak musimy uważać i przypomniałam sobie jolę i zAgatkę - jak się czujecie?
Mnie zawsze rano wszystko ciągnie i boli, póki nie polecę do toalety to mam dziwne uczucie :-)
Fajny poranek, zaraz kawkę zaparzę.
Witajcie laseczki
a to ci zazdrośnik
witaj w klubie, jak czytałam, to miałam wrażenie ze piszesz o mojej mamie
Odkąd siedze na l-4 to też jakoś na nic nie mam czasu troche dziwne jak pracowałam, to zdążylam wszystko zrobić i było ok. Chyba byłam bardziej zorganizowana niż teraz
A wogule, to w tej ciąży tak czas szybko leci, że ani się nie spostrzeżemy a będziemy rodzić;-)
A jak ty robisz te aniołki?
Pisałyście o ginekologach facetach, mój M jest zazdrośnikiem ale jeśli chodzi o zdrowie maluszka jest w stanie to przełknąć, choć wiem że nie jest mu łatwo.
Jeśli chodziło o masaż, bo miałam problemy z kręgosłupem jakiś czas temu,to była karczemna awantura - bo nie będzie mnie jakiś f..... masował i argumenty, ze ja tam nie z przyjemności tylko z konieczności idę jakoś do niego nie przemawiały. Skończyło się wizytą u masażystki
a to ci zazdrośnik
Andzia 76 nie martw sie takim gadaniem, ale widze pewne podobienstwo, moja mama wszytsko wie najlepiej i ona bedzie o wszystkim decydowac, a jak sie jej ktos sprzeciwia to juz jest zle.
Ona cos postanowi i stara sie narzucac dzieciom swoją wole!To strasznie denerwujące, wiec jak sie sprzeciwam to ja tez sie robie czarną owca w rodzinie. Zwykle staje w obronie moj tata, ale ona wiecznie swoje mowi i nie dociera do niej zbyt wiele!
Wspolczuje wszytkim kobietom ktore musza pracowac, mają juz jedno dziecko i kolejne w drodze, nie wiem jak Wy to ogarniacie!Ja jestem na zwolnieniu, to moja pierwsza ciaza, a i tak na nic czlowiek czasu nie ma
.
witaj w klubie, jak czytałam, to miałam wrażenie ze piszesz o mojej mamie
Odkąd siedze na l-4 to też jakoś na nic nie mam czasu troche dziwne jak pracowałam, to zdążylam wszystko zrobić i było ok. Chyba byłam bardziej zorganizowana niż teraz
A wogule, to w tej ciąży tak czas szybko leci, że ani się nie spostrzeżemy a będziemy rodzić;-)
Anioł z masy solnej wyszedł mi ... PIĘKNY jutro wstawie zdjecie jolu moge Ci pocztą wysłać .. jeśli chodzi o polską poczte to na pewno dojdzie w całości a teraz lecę spac,moze dziś mi się maleństwo poruszy ;-) codziennie sie kłade i na to czekam aż w końcu zasypiam ;-)buziaki styczniówy
A jak ty robisz te aniołki?
to fajnie może się cieszy że mama odpoczywa w domku ;-)Dzieki dziewczynki za slowa wsparcia, leze plackiem i sie nie ruszam:-) A najdziwniejsze jest to ze brzuch boli a maluszek w srodku bryka jak nigdy, nawet moj maz juz dzis czul:-)
u nas też był upał a w nocy burza wiec liczę że dzisiejszy dzień będzie przyjemniejszyDzień dobry!!! :-) Mam nadzieję, że dzisiejsza pogoda będzie dla nas brzuchatek łaskawsza, wczoraj było u nas tak gorąco, że ledwo do domu doszłam.
Moja koleżanka stwierdziła, że wydaje jej się, że jestem w ciąży wieczność. A dla mnie to tak szybko mija i wierzyć się nie chce, że to już prawie połowa ;-) chyba już wiem, dlaczego wszystkie moje znajome po porodzie mówiły, że chcą jeszcze być w ciąży :-)
a co do ciąży to mi leci szybko ten czas w 1 ciąży mi się to wlekło ale teraz nie mam kiedy poleżeć pocieszyć się tak brzuszkiem jak w 1 ciąży ;-)
w nocy nie spałam mała chora miała gorączkę z rana też a syropu jak nie chciała na gorączkę tak nie chce i musze kupić dziś inny :-(i jestem cała połamana bo spała z nami
reklama
Pasibrzuch
Powiedzcie mi dziewczyny, jak to jest z tymi ruchami dziecka - czy powinnam juz coś odczuwać? Bo jak narazie to czuję tylko ból tak jakby na poziomie jajników Mam nadzieję, że to nic groźnego...
Spokojnie, bóle podbrzusza w ciąży to normalka - macica się rozciąga, więzadła też i to niestety czujemy jako ból. Ale jeśli ból Cię niepokoi to idź do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.
A ruchy każda z nas czuje w innym tygodniu, niektóre w 17, inne dopiero po 20 :-) to zależy np. od siły dzidziolka,albo umiejscowienia łożyska :-)