reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dzień dobry!!! :-) Mam nadzieję, że dzisiejsza pogoda będzie dla nas brzuchatek łaskawsza, wczoraj było u nas tak gorąco, że ledwo do domu doszłam.
Moja koleżanka stwierdziła, że wydaje jej się, że jestem w ciąży wieczność. A dla mnie to tak szybko mija i wierzyć się nie chce, że to już prawie połowa ;-) chyba już wiem, dlaczego wszystkie moje znajome po porodzie mówiły, że chcą jeszcze być w ciąży :-)
Dokladnie mi tez czes lecji jak oszalalay to juz prawie polowa a ja nie wiem kiedy to zlecialo a tak to jest jak ma sie juz dziecko praca , i kiedy tu sie ta ciaza nacieszyc przy pierwszej ciazy jakos wolniej i to szlo a teraz to ani sie obejze a niunia bedzei przy mnie i gdzie ten czas na radosc z ciazy bo jakos tego czasu brak . U nas pogoda codna wiec pewno znow bedzie grany basen bo inaczej to z moim skarbem mozna zwariowac , milego dnia i jak ´najmniej dolegliwosci.

reklama
cześć mamuśki :))
no mi też czas leci jak szalony.. i śmiesznie, bo co chwilę czekam na coś innego - najpierw na koniec I trymestru, teraz na wyraźne i mocne ruchy dzieciątka... co będzie następne? :-D

Ja siedzę w pracy i właśnie jem śniadanko.
Życzę wam baaardzo udanego dnia! :tak:

Witam z rana;-)
troche wkurzona, bo od wczoraj nie ma wody:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nawet nikt laskawie nie uprzedzil o tym:wściekła/y:
w zlewie pelno naczyc do zmywania, gorac za oknem. moj G. nie poszedl do pracy, bo nie ma sie jak wykapac:wściekła/y:
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

mimo wszysto zycze milego dnia:-)

cześć mamuśki :))
no mi też czas leci jak szalony.. i śmiesznie, bo co chwilę czekam na coś innego - najpierw na koniec I trymestru, teraz na wyraźne i mocne ruchy dzieciątka... co będzie następne? :-D

Ja siedzę w pracy i właśnie jem śniadanko.
Życzę wam baaardzo udanego dnia! :tak:

No właśnie to chyba dlatego tak ta ciąża leci: do pierwszego usg, do pierwszych ruchów, do połówkowego, do pierwszego kopnięcia, do poznania płci... i tak oto już połowa za nami :-)

Dzien dobry,kurcze nie umialam dzis spac...przewracalam sie z boku na bok,nie umialam sobie miejsca znalezc..W koncu wyczlapalam z lozka po 5-ej i czytalam gazety...Zapowiada sie kolejny upalny dzien...
Zycze wszystkim milego dnia.

witam serdecznie :-)
Karoli współczuje braku wody, moze to chwilowe - mam nadzieję. W nocy burzę mielismy coś przez sen kojarze i chyba dobrze na ogrodzie lekkie zmiany :-D M pospiesznie wrzucał w nocy do pokoju aby nie zamokło.
Nad ranem myślałam dziewczyny o naszych brzuszkach i tym jak musimy uważać i przypomniałam sobie jolę i zAgatkę - jak się czujecie?
Mnie zawsze rano wszystko ciągnie i boli, póki nie polecę do toalety to mam dziwne uczucie :-):-D
Fajny poranek, zaraz kawkę zaparzę.

Witajcie laseczki

Pisałyście o ginekologach facetach, mój M jest zazdrośnikiem ale jeśli chodzi o zdrowie maluszka jest w stanie to przełknąć, choć wiem że nie jest mu łatwo.
Jeśli chodziło o masaż, bo miałam problemy z kręgosłupem jakiś czas temu,to była karczemna awantura - bo nie będzie mnie jakiś f..... masował i argumenty, ze ja tam nie z przyjemności tylko z konieczności idę jakoś do niego nie przemawiały. Skończyło się wizytą u masażystki:baffled:

a to ci zazdrośnik:-D:-D:-D

Andzia 76 nie martw sie takim gadaniem, ale widze pewne podobienstwo, moja mama wszytsko wie najlepiej i ona bedzie o wszystkim decydowac, a jak sie jej ktos sprzeciwia to juz jest zle.
Ona cos postanowi i stara sie narzucac dzieciom swoją wole!To strasznie denerwujące, wiec jak sie sprzeciwam to ja tez sie robie czarną owca w rodzinie. Zwykle staje w obronie moj tata, ale ona wiecznie swoje mowi i nie dociera do niej zbyt wiele!

Wspolczuje wszytkim kobietom ktore musza pracowac, mają juz jedno dziecko i kolejne w drodze, nie wiem jak Wy to ogarniacie!Ja jestem na zwolnieniu, to moja pierwsza ciaza, a i tak na nic czlowiek czasu nie ma:)

.

witaj w klubie, jak czytałam, to miałam wrażenie ze piszesz o mojej mamie:-D:-D:-D

Odkąd siedze na l-4 to też jakoś na nic nie mam czasu:crazy: troche dziwne:crazy: jak pracowałam, to zdążylam wszystko zrobić i było ok. :tak:Chyba byłam bardziej zorganizowana niż teraz
A wogule, to w tej ciąży tak czas szybko leci, że ani się nie spostrzeżemy a będziemy rodzić;-)

Anioł z masy solnej wyszedł mi ... PIĘKNY :-D jutro wstawie zdjecie :-D jolu moge Ci pocztą wysłać .. jeśli chodzi o polską poczte to na pewno dojdzie w całości :laugh2: a teraz lecę spac,moze dziś mi się maleństwo poruszy ;-) codziennie sie kłade i na to czekam aż w końcu zasypiam ;-)buziaki styczniówy

A jak ty robisz te aniołki?

Dzieki dziewczynki za slowa wsparcia, leze plackiem i sie nie ruszam:-) A najdziwniejsze jest to ze brzuch boli a maluszek w srodku bryka jak nigdy, nawet moj maz juz dzis czul:-)
to fajnie może się cieszy że mama odpoczywa w domku ;-)

Dzień dobry!!! :-) Mam nadzieję, że dzisiejsza pogoda będzie dla nas brzuchatek łaskawsza, wczoraj było u nas tak gorąco, że ledwo do domu doszłam.
Moja koleżanka stwierdziła, że wydaje jej się, że jestem w ciąży wieczność. A dla mnie to tak szybko mija i wierzyć się nie chce, że to już prawie połowa ;-) chyba już wiem, dlaczego wszystkie moje znajome po porodzie mówiły, że chcą jeszcze być w ciąży :-)
u nas też był upał a w nocy burza wiec liczę że dzisiejszy dzień będzie przyjemniejszy :tak:

a co do ciąży to mi leci szybko ten czas w 1 ciąży mi się to wlekło ale teraz nie mam kiedy poleżeć pocieszyć się tak brzuszkiem jak w 1 ciąży ;-)

w nocy nie spałam mała chora miała gorączkę z rana też a syropu jak nie chciała na gorączkę tak nie chce i musze kupić dziś inny :dry::-(i jestem cała połamana bo spała z nami :sorry2:

Powiedzcie mi dziewczyny, jak to jest z tymi ruchami dziecka - czy powinnam juz coś odczuwać? Bo jak narazie to czuję tylko ból tak jakby na poziomie jajników :( Mam nadzieję, że to nic groźnego...

reklama
Powiedzcie mi dziewczyny, jak to jest z tymi ruchami dziecka - czy powinnam juz coś odczuwać? Bo jak narazie to czuję tylko ból tak jakby na poziomie jajników :( Mam nadzieję, że to nic groźnego...

Spokojnie, bóle podbrzusza w ciąży to normalka - macica się rozciąga, więzadła też i to niestety czujemy jako ból. Ale jeśli ból Cię niepokoi to idź do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.
A ruchy każda z nas czuje w innym tygodniu, niektóre w 17, inne dopiero po 20 :-) to zależy np. od siły dzidziolka,albo umiejscowienia łożyska :-)

Do góry