reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dzisiaj o 6:30 moje modly zostaly wysluchane i zaczelo padac....Ale juz po deszczu....Mam nadzieje,ze moze jednak dzis bedzie chlodniej....
Ooooo:-)Czyzbym byla pierwsza??To ja zaparzam kawke i herbatke i czekam na Was;-)

No to masz dzień ulgi, u nas za to dziś ma być rekordowo ciepło. :-) Narazie super przyjemniasto jest.

Witajcie,

U mnie na 90% chłopak ;-)

I mnie dopadły pierwsze ciążowe problemy:
Na przedwczorajszym USG (19 tydzień i 3 dni wg OM, wg USG 20 tydz i 3 dni) okazało się, że:
- moja szyjka macicy jest skrócona - 30 mm.Nie wiem czy to dużo czy to mało?
- Łożysko - przodowanie brzeżne, ściana boczna lewa w 0 stopniu dojrzałości wg
Granumma.
Pozostałe rzeczy były oki - ilośc płynu.

Nie muszę chyba Wam mówić jak sie czuje od 2 dni. Ciągle o tym myślę i ciągle się martwię.:-(

Pozdrawiam Was

Nie martw się na zapas, czy lekarz sugerował cos? Szyjka jest ok, nawet jeśli będzie się skracać dalej jest wiele sposobów aby sobie z tym poradzić. Narazie oszczędzaj się i duzo wupoczywaj.
Co do łożyska to kompletnie nie rozumiem tych pojęć i się nie znam

Witam Dziewczynki:-))

Zycze Wam milego piatku:rofl2: ja sie zaraz zbieram i jedziemy do Rzymu:tak::rofl2:
jak sie ciesze:tak:
Agbar zazdroszcze Ci tego deszczu. U mnie oczywiscie juz skwar. Znowu wypocilam litry podczas nocy:crazy:
Wow - fajna wycieczka cię czeka:-) Miłego dnia zatem i wiele pozytywnych wrażeń o raz dobrego samopoczucia w upale.

Ja również zaparzyłam kawkę plus oczywiście tvn24 :)-Dlubie "wstajesz i wiesz" :-D:-D w ogole lubie być na bieżąco) i sobie klikam do was

reklama
Witam :)

ja zaraz na badania ....

Myli mi się ten komplet fenoterol +isoptin , wystraszyłam się, że masz jakieś skurcze już.
Po dłuższym zastanowieniu jednak faktycznie przyznaje racje, że może być związek z rozwarciem. Ja miałam SN ale ile cyrków było to nawet wspominać mi się nie chce.
Ja tak jak ty będę miec CC - więc narazie ten problem mamy z głowy - mam nadzieję ;-)

Wszystkim Wam życze kolorowych snów :-)
no ja właśnie też o tym słyszałam że po tych lekach najczęściej poród sie przenosi i jest problem z rozwarciem choć znam osoby co miały końskie dawki i tak urodziły przez terminem wiec może na niektórych tak działa :confused:

ja tez przy tym zestawie miałam problem z rozwarciem co za tym idzie masaże szyjki :baffled:

oj chciałabym teraz tego zestawu nie brać :no:

Witajcie,

U mnie na 90% chłopak ;-)

I mnie dopadły pierwsze ciążowe problemy:
Na przedwczorajszym USG (19 tydzień i 3 dni wg OM, wg USG 20 tydz i 3 dni) okazało się, że:
- moja szyjka macicy jest skrócona - 30 mm.Nie wiem czy to dużo czy to mało?
- Łożysko - przodowanie brzeżne, ściana boczna lewa w 0 stopniu dojrzałości wg
Granumma.
Pozostałe rzeczy były oki - ilośc płynu.

Nie muszę chyba Wam mówić jak sie czuje od 2 dni. Ciągle o tym myślę i ciągle się martwię.:-(

Pozdrawiam Was
gratuluje synka :tak:

ja lekarz co mówił o tej szyjce i reszcie ? :confused::confused::confused:

Witam :)

ja zaraz na badania ....
no ja właśnie też o tym słyszałam że po tych lekach najczęściej poród sie przenosi i jest problem z rozwarciem choć znam osoby co miały końskie dawki i tak urodziły przez terminem wiec może na niektórych tak działa :confused:
ja tez przy tym zestawie miałam problem z rozwarciem co za tym idzie masaże szyjki :baffled:
oj chciałabym teraz tego zestawu nie brać :no:

Moja kolezanka, mama niepelnosprawnej dziewczynki, przy drugiej ciąży zdecydowała sie nie brać mimo zlaeceń. Skonsultowała się z innym lekarzem (mamy szczęście, że mamy zaufanego homeopatę a do pełni szczęscia trzeba dodać, że jego medyczny kierunek to ginekologia i poloznictwo). Zalecił jej homeopatyczne specyfiki a slynnej parki fenoterol+isoptin nie brała. Leżala plackiem dosłownie żeby nic sie nie wydarzyło. Doczekałą do terminu gdzie poprzez CC (to juz wskazania z innego powodu) urodziła zdrową córkę - dziś 9latkę.
Może was przerażę ale jeśli mnie lekarz to zapisze nie zamierzam tego przyjmowac tylko skonsultowac homeopatycznie. Tfu... mam nadzieje, że nie będzie trzeba
Wiem, że o homeopatii różnie się mówi, ja mam tylko pozytywne doświadczenia do dziś. ;-)

Witam kobietki porannie z herbatką i kanapeczkami :-)

Ja też lubię sobie obejrzeć TVN24 ale jak mam komp włączony to nie da rady TV, bo mamy kompa podłączongo do TV i tak patrzymy w 42" ekran z odległości 20-30 cm...:dry: wyjdzie nam to na starość...

zmartwiłam się, bo od wczoraj nie czuję maluszka...kurde, no...tak to non stop buszuje w brzuszku, a teraz nic kompletnie nie czuję...:-( już mnie nerwy biorą... Czekam ciągle na jakiś znak od mojego dziecka, że wszystko ok, ale, ma mamę w nosie :crazy:

hej Kochane Mamuski ... ja tylko na chwilke bo zaraz zmykam do pani doktor.. od rana taka nerwowa jestem ze sama sie nie poznaje.. wszystko mi leci z rak... mam nadzieje ze wroce z dobrymi wiesciami... buziaki i Milego Poranka....

hej Kochane Mamuski ... ja tylko na chwilke bo zaraz zmykam do pani doktor.. od rana taka nerwowa jestem ze sama sie nie poznaje.. wszystko mi leci z rak... mam nadzieje ze wroce z dobrymi wiesciami... buziaki i Milego Poranka....

Trzymamy kciuki :-) Na pewno wszystko będzie dobrze :-)

Moja kolezanka, mama niepelnosprawnej dziewczynki, przy drugiej ciąży zdecydowała sie nie brać mimo zlaeceń. Skonsultowała się z innym lekarzem (mamy szczęście, że mamy zaufanego homeopatę a do pełni szczęscia trzeba dodać, że jego medyczny kierunek to ginekologia i poloznictwo). Zalecił jej homeopatyczne specyfiki a slynnej parki fenoterol+isoptin nie brała. Leżala plackiem dosłownie żeby nic sie nie wydarzyło. Doczekałą do terminu gdzie poprzez CC (to juz wskazania z innego powodu) urodziła zdrową córkę - dziś 9latkę.
Może was przerażę ale jeśli mnie lekarz to zapisze nie zamierzam tego przyjmowac tylko skonsultowac homeopatycznie. Tfu... mam nadzieje, że nie będzie trzeba
Wiem, że o homeopatii różnie się mówi, ja mam tylko pozytywne doświadczenia do dziś. ;-)

Ja w 1 ciązy brałam tą (czy tę się pisze?:confused:) parkę leków, ze względu na skurcze jak skończył się 5-ty mc. Brałam do końca. Zobaczymy jak będzie teraz, czy będę musiała to brać czy nie...No zobaczymy...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaja ja pewnie jakbym musiała to bym brała nie mam innego wyjścia nie znam nikogo takiego :no:

Ania nie martw się może maluszek buszował jak spałaś :tak: mój lubi nocne buszowanie;-) w dzień czasem poczuje kopniaczki jak usiądę przy laptopie bo wtedy w końcu nic nie robię a tak to w nocy czuję wczoraj dopiero mnie solidnie kopał około 23:00 :tak:

.... w 1 ciąży mogłam poleżeć i się cały dzień wczuwać w kopniaczki a teraz dzieci nam na to nie pozwolają i mnożące się domowe obowiązki :sorry2:

reklama
Ja w 1 ciązy brałam tą (czy tę się pisze?:confused:) parkę leków, ze względu na skurcze jak skończył się 5-ty mc. Brałam do końca. Zobaczymy jak będzie teraz, czy będę musiała to brać czy nie...No zobaczymy...
Ta parka to jakiś ulubiony zestaw polskich ginekologów właśnie. Gdzieś czytałam na jakimś forum a może to tu któraś pisała, że w innych krajach w podobnej sytuacji nie zapisuje się tak szybko lub wcale. Pewnie tak, co kraj to obyczaj :-) ale kurcze... co druga kobieta w ciązy tego potrzebuje? Trochę dziwne jak dla mnie ;-)

Do góry