reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Hej kobiety-ja po wizycie jestem padnięta totalnie:tak:Pojechałam zajac kolejke po 11 ,a do gabinetu weszłam po 17-obłęd.Z dzidziolkiem wszystko ok ma około 20 centymetrów:-Dserduszko pieknie bije:-):-):-)za dwa tygodnie połówkowe 3.09:tak:szyjka zamknieta ,lekarz pozwolił mi juz troche sie ruszac:tak:ale nie wolno mi za długo siedziec(jak dobrze ze mam laptopa)troche go niepokoją te moje zasłabnięcia:tak:mam brac luteine 2razy 2,a duphaston jakby cos było nie tak:tak:jaka wy macie dluga szyjke macicy?
od poczatku przytyłam juz 4,5 kg ,az strach co bedzie dalej

no to super:-)oby tak dalej a waga eee tam zgubi sie ;-)

Ach kobitki jak miło dzidziuś kopie wierci się normalnie brzusio cały chodzi :-Da najlepsze jak kopnie hehe nieźle to czuć i brzusio się podnosi "szykuje się piłkarz":-Dwiecie ja tak wogóle powiem że już teraz regularnie czuje tzn.w nocy na dniu i tak już normalnie kopniaczki oby tak dalej żeby mi czasem postoju nie zrobił bo wtedy będe się niepokoić:eek::rofl2:

Teraz już biorę Isoptin 40, bo miałam tachykardię, a wiem, że isoptin łączy się z fenoterolem, aby łagodzić jego skutki uboczne, ale ja biorę sam isoptin.
Myli mi się ten komplet fenoterol +isoptin , wystraszyłam się, że masz jakieś skurcze już.
Po dłuższym zastanowieniu jednak faktycznie przyznaje racje, że może być związek z rozwarciem. Ja miałam SN ale ile cyrków było to nawet wspominać mi się nie chce.
Ja tak jak ty będę miec CC - więc narazie ten problem mamy z głowy - mam nadzieję ;-)

Wszystkim Wam życze kolorowych snów :-)

Ja też chyba pójde spać bo tak czekam i czekam na M ale się chyba nie doczekam:sorry:no tak dopiero jechał z tymi schodami po południu co się nie wyrobi tak szybko i pewnie jeszcze jutro pojedzie:sorry:

Witajcie :-) Ale naskrobane:-) Mnie zmartwienie łapie:-( Dzidzia się nie odzywa. Już się zastanawiam czy ja faktycznie te kopniaczki czułam:-( skoro teraz nic nie czuję. Myślałam że to już będzie cały czas. Bulgocze w brzuszku, ale tylko troszkę:-( i nie wiem czy zmieniła miejsce czy coś jest nie tak.

Nie martw sie,a powiedz czy u Ciebie tez sa upaly?Bo ja dzis pytalam na wizycie mojej ginki czy moze to miec wplyw,bo zaobserwowalam,ze jak chlodniej to maly szaleje w ciagu dnia a jak takie upaly jak np. dzis to dopiero przed chwila mamusi kopa zapodal:-)I lekarka powiedziala,ze jak najbardziej...
No a ja jestem już po wizycie i jestem totalnie rozczarowana. Nie dość,że czekałam w kolejce ponad 1,5h, to pani doktor zbadała mnie, powiedziala ze "szyjka okej", że bakterii nie mam zadnych w moczu, że morfologia mi sie popsula i zelazo spadło (ach ten cudowny Feminatal... ) i przepisała mi jakies tabletki,nie mówiąc nawet na co one są. Kiedy zapytałam czy nie bedzie badać Maleństwa,to powiedziała: "za duzo dzis pacjentek,uwazam ze nie ma takiej potrzeby". A jak zobaczyła,że mam łzy w oczach to chyba na pocieszenie wyciagnela detektor i sprawdzila czy tętno dzidzi słychac. No i było słychac na szczescie- wiec tylko tyle wiem o malenstwie po dzisiejszej wizycie :-:)-:)baffled: W dodatku zgubiła gdzies moje wyniki z laboratorium na grupe krwi i latała w panice, szukając ich,zamiast się mną zająć porządnie. Polowkowe mam 21 wrzesnia dopiero bo wczesniej szanowna pani nie miala miejsc,by mnie umowic.. a nie mowilam,ze ostatnia się płci dowiem? ;-)

Zmienilabym takiego lekarza.....

Morka nic się nie martw :-) Moja też wielce nie kopie - choć ją czuje jak bryka a właśnie słyszałam cudnie serduszko ;-)
Kobiety wróciłam na skrzydłach, wszystko ok. Badanie "dowcipne" jak myslałam, potem posłuchaliśmy serduszka. Gin zmierzył mi cisnienie, pogadaliśmy o magnezie o mojej pracy, o przyszłych badaniach (planuje morfologię za miesiąc) i całą w skowronkach wróciłam właśnie do domu.
M przyleciał - i co.. i co... ihhiih, myślał, że się dowiem na 100% czy czy w brzuszku siedzi Maksio czy Kaja :-D sierota nie wiedział, że ja dzis USG w planie nie mam. Umówilismy na 17 września połówkowe.
Idę na lody, wstąpiłam po drodze zakupić pyszne na tę okazje :-)
Super wiesci:-)

Cześć brzuchatki,
ale się burzliwie zrobiło, że hoho!
wiem o grupie od jakiegoś czasu i rzeczywiście troszkę mi się zrobiło przykro ale żyję dalej:-D nie ma się co martwić mamuśki!:-D
tak mnie dzisiaj po chałupie nosiło że umyłam 2 okna ale takie malusie dachowe i poszalałam z lustrami łącznie8m kwadratowych ale bardzo powoli:-D i aż przyjemniej teraz:happy:
mężuś zabrał mnie na mini zakupki i kupił mi "m jak mama" i "twoje 9miesiecy" i mam teraz mega radochę:-D:-D:-D:-D
pies przeżył szczepienie:-D ja też:-D:-D
aaa i kupiliśmy dużo kuponów na multi multi bo ostatnio wygrałam aż 2 złote:cool: i mój M się cieszy bo czuje że wygra, to dziewczyny, trzymać kciuki o 22.00:-D:-D:-D:-D
zabieram się teraz do gazetek buziole i do juterka

I co????Wygraliscie???:-)

Hej kobiety-ja po wizycie jestem padnięta totalnie:tak:Pojechałam zajac kolejke po 11 ,a do gabinetu weszłam po 17-obłęd.Z dzidziolkiem wszystko ok ma około 20 centymetrów:-Dserduszko pieknie bije:-):-):-)za dwa tygodnie połówkowe 3.09:tak:szyjka zamknieta ,lekarz pozwolił mi juz troche sie ruszac:tak:ale nie wolno mi za długo siedziec(jak dobrze ze mam laptopa)troche go niepokoją te moje zasłabnięcia:tak:mam brac luteine 2razy 2,a duphaston jakby cos było nie tak:tak:jaka wy macie dluga szyjke macicy?
od poczatku przytyłam juz 4,5 kg ,az strach co bedzie dalej

Ja przytylam tyle co Ty a czuje sie jakbym tone wazyla....
A szyjka dzis zmierzona miala 40mm...:-)

Dzisiaj o 6:30 moje modly zostaly wysluchane i zaczelo padac....Ale juz po deszczu....Mam nadzieje,ze moze jednak dzis bedzie chlodniej....

Ooooo:-)Czyzbym byla pierwsza??To ja zaparzam kawke i herbatke i czekam na Was;-)

Witajcie,

U mnie na 90% chłopak ;-)

I mnie dopadły pierwsze ciążowe problemy:
Na przedwczorajszym USG (19 tydzień i 3 dni wg OM, wg USG 20 tydz i 3 dni) okazało się, że:
- moja szyjka macicy jest skrócona - 30 mm.Nie wiem czy to dużo czy to mało?
- Łożysko - przodowanie brzeżne, ściana boczna lewa w 0 stopniu dojrzałości wg
Granumma.
Pozostałe rzeczy były oki - ilośc płynu.

Nie muszę chyba Wam mówić jak sie czuje od 2 dni. Ciągle o tym myślę i ciągle się martwię.:-(

Pozdrawiam Was

reklama
Witam Dziewczynki:-))

Zycze Wam milego piatku:rofl2: ja sie zaraz zbieram i jedziemy do Rzymu:tak::rofl2:
jak sie ciesze:tak:

Dzisiaj o 6:30 moje modly zostaly wysluchane i zaczelo padac....Ale juz po deszczu....Mam nadzieje,ze moze jednak dzis bedzie chlodniej....

Ooooo:-)Czyzbym byla pierwsza??To ja zaparzam kawke i herbatke i czekam na Was;-)

Agbar zazdroszcze Ci tego deszczu. U mnie oczywiscie juz skwar. Znowu wypocilam litry podczas nocy:crazy:

Do góry