reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

moj wynik na cukier to 88 i 80 wiec nie mam problemu z cukrem ale moja ginekolog i tak kazala mi zrobic ta krzywa z glukoza.. wiec wydaje mi sie ze to zalezy od lekarza jak i wynikow na cukier.. ale to tylko moja opinia

Odpowiadałoby mi :-D Również mam cukier super - uważam mego lekarza za rozsądnego - jeśli nie będzie widział potrzeby będę mu wdzięwczna :-)

reklama
No wlasnie..basen. A powiedzcie dziewczyny cwiczycie cos? Bo ja sie jakas leniwa zrobilam i ani spacerkow za wiele, chyba ze po sklepach:tak:ani basen, ani cwiczenia..w sumie duzo nie tyje ale zaczynam sie jakas ociezala robic..i odczuwam juz brzuszek chodz jest nieduzy..a co bedzie dalej?..

milego plywania..... :))) chodze do dwoch lekarzy dlatego poniewaz moj pan ginekolog a w srodowisku uwazany za najlepszego na poczatku ciazy .. stwierdzil a byl to 7 tydzien ze mam puste jajo ciazowe .. dwa tygodnie strachu a pozniej tak jakby nic powiedzial ze moje dziecko ma 1 cm i serce bije mu jak dzwon.. nastepnie nie zrobil mi cytologii a nastraszyl ze mam nadzerke wielkosci 5 zl ..poszlam do pani ginekolog potwierdzic jego diagnoze(pol roku wczesniej robil mi zabieg wymrazania nadzerki dodam ze prywatnie) okazuje sie ze nadzerki nie ma i nie jest to realne zeby w ciagu 8 tyg sie wyleczyla.. mam zaufanie do pani gin ... sama zostala mama 4 misiace temu...

ANULKA oj tak zrobiłam się ociężała nawet jak śpie to na boki przewracanie już gorzej idzie bo brzusio duzy:sorry2:ale spacerki kocham tylko niestety tego lata sobie odpuszczam większe czyli na miasto bo u nas z kazdej strony robią drogi czyli kostke kładą przy głównej a po boku odnawiaja most(taki mniejszy ale nie da się przejść):sorry2:jedynie co jest taki objazd ale on jest fajny jak autem sie jedzie ale wózkiem i to spacerówka masakra bo taki piach i górki :baffled:co ja nie pcham się co bardziej przy domu wychodze:tak:

Dobra bede potczytywać was i obiadek robic;-)

ojej nie cwicze praca sama mnie utrzymuje w kondycji.... ale z przytyciem mam problem jestem juz ok 8 kg do przodu ,... zalecenie takie ze musze trzymac sie diety ....

Z tą krzywą cukrową to u mnie w przychodni wszystkie babki dostają - pewnie zależy od lekarza, ale to jak z badaniem cytomegalii, toxo itp. kto chce mieć pewność to robi nawet jak mu skierowania nie dają;-) Cukrzyca ciążowa to się rozwija nawet jak u nikogo w rodzinie nie ma cukrzyków - czytałam ostatnio w jakims starym Mamo to ja, że to prawdopodobnie szalejące hormony w ciąży zaburzają wydzielanie insuliny i stąd się to bierze, a że jest groźne dla dziecka, to lepiej sprawdzić czy się nie przyplątało...

Anulka - mi też się nic nie chce, chociaż myślalam o basenie, ale nawet bez niego mi się przyplątała jakaś infekcja, więc odpada dopóki sie nie podlecze i zastanawiam się czy jednak jakiś zajęć sobie nie znaleźć, bo potem jak się zrobimy baloniki, to ciężko będzie ćwiczyć:tak::tak::-D:-D

reklama
Do góry