reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Witam :-)

I MY ŻYCZYMY WSZYSTKIM DZIECIACZKOM, TYM MAŁYM I DUŻYM WSZYSTKIEGO, CO NAJLEPSZE !!!

Sorki dziewczynki, że rzadko zaglądam, ale ostatnio większość weekendów mamy wyjazdowych i potem w tygodniu z niczym nadążyć nie mogę ...
a teraz znów długi weekend będzie i na 4 dni wyjeżdżamy ... nawet torby nie chowam, bo się nie opłaca :-p

Wczoraj 6 godz buszowałyśmy z małą i mamą po mieście ... trochę wzbogaciłyśmy sobie garderobę i zaliczyłyśmy lody i pączki ;-) a dzisiaj deszcz, więc się kisimy :eek:

Klara, cierpliwości życzę !!!
Asiax, bardzo się cieszę, że chrzciny udane !!! Gratulujemy zęboli :-):-):-) i proboszcza, że potrafi coś więcej zorganizować a nie tylko kasę zebrać i wyżej przekazać, żeby widzieli jak się 'stara' :tak:

agniecha, trzymaj się kochana !!! może to ząbki ???

Co do pocenia, to Zuzu najbardziej się poci przy jedzeniu ... łepetyna cała mokra :tak: W drugim miesiącu dostawała dodatkowo wit D, bo mocno się pociła, ale teraz już normalna dawka, 1 kapsułka dziennie :tak:
A stopy, jak tylko chwilę są bez skarpet, to zimne, mokre i cuchnące ... a mimo to tak cudne, że można by było zjeść :-)

zmykam do mojej królewny, bo się obudziła i domaga się towarzystwa :tak:

Pytanko mam do Was dziewczyny ???

Od jakiegoś czasu strasznie cierpną mi ręce podczas snu ... i to w każdej pozycji a nie tylko jak się źle ułożę ... obawiam się, że mi się ciężar mojego dzidziola na kręgosłup rzuca ... macie może coś podobnego :confused::confused::confused:

Miki też ma głowę mokrą po jedzeniu, a mnie bolą mięśnie przy kręgosłupie i ręka w nadgarstku i przedramieniu, właśnie chyba od noszenia, jakby nie było to już ponad 7 kilo, a przez te zęby to ciągle muszę go nosić, bolą go tak że aż zanosi się płaczem, nieraz jak już nie może wytrzymać z bólu to daję mu Nurofen przeciwbólowy i na kilka godzin pomaga, bo żel na ząbki to tylko przynosi ulgę na 15 min.

Cześć mamuśki!!
Ja też mam taki problem z moim Frankiem. I jescze się dość mocno poci czasami ale nie jest przegrzewany. Mam nadzieje, że to nie problem z wit. D3 bo podaje regularnie ale może to być niedobór albo nadmiar.
Jak ktoś coś wie na ten temat to proszę o poradę.

a ja tu widzę znajomą duszę nie dość, że z miasta to jeszcze z tego samego dnia dzieciaczki chyba żeśmy się mijały na korytarzu w szpitalu:tak:

Klara u mnie to samo siedzi w domu chłop przez tydzień, a pożytku żadnego:-p
JoL my tu już wiemy czemu Ty czasu nie masz ... :cool2::-p

sto latek dla naszych bączków

DZIEN DOBRY:-)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU DZIECKA!

kto-ma-pomysl-co-robic-na-dzien-dziecka.gif

Witam przy porannej kawce. My po chrzcinach, Miki był grzeczniutki, tylko zapłakał przy polewaniu głowy, wszystko fajnie się udało.
W sobotę zauważyłam ząbek, w niedzielę moja siostra drugi, a zastanawiałam się czemu Miki taki marudny.:-):-):-)
Wczoraj byłam w pracy i załatwiłam urlop do 11.06., potem pojechałam do Biedronki po zakupy, bo nasz proboszcz wymyślił że będziemy zbierać dary dla powodzian, jeden z księży pojedzie na zwiady i pomożemy konkretnej wiosce, bo duże miejscowości są nagłośnione przez media i tam pomoc płynie, a są miejscowości o których wszyscy zapomnieli, uważam że to fajny pomysł, mąż z Hubertem pojechali zawieść to co kupiłam i mówił że jest już tego bardzo dużo, także ludzie się zmobilizowali.

Lecę troszkę ponadrabiać jak się uda.
gratuluje ząbków:-)

No i my też już wstaliśmy...:-)
Natuś już chyba powolutku wraca do swojej formy bo dziś w nocy budził się tylko 2 razy!:tak: Chciałam iść dziś z brzdącami na spacerek ale chyba nic z tego! Pogoda okropiczna!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zimno, pochmurnie i ten wiatr przeklęty...
bardzo się ciesze ze jest lepiej:tak:
Dzień doberek :-)
A ja nawet nie wiem, czy basen jest ozonowany, czy chlorowany, al;e chloru nie czułam. To jest taki specjalny basenik służący też do rehabilitacji. Przede wszystkim są zajęcia w grupach wiekowych, więc na naszych zajęciach były maluszki od jakichś 3 miesięcy do 2 lat (tak mi się wydaje). No i woda musi być ciepła.
Niestety już powitałam się dzisiaj z kibelkiem :wściekła/y:
Idę męczyć męża, szkoda mi go, przyszedł padnięty po nocce, ja jeszcze spałam, a on zasnął w ciuchach w poprzek łóżka :-( Ale o 13.00 przywożą nową kanapę, więc musimy rozebrać im wywalić starą.
Jak któraś chce się powyżywać na mężu, pogodzie itp. to zapraszam z siekierą, tasakiem... :-D
fajnie tak na basenie:-)

Pasibrzuch, mam nadzieję, że będziesz zadowolona z przemeblowania. :-)
ASIAX, gratuluję udanych chrzcin i dwóch ząbków. :-)
Tysiolek, gratuluję udanej imprezy.

Wszystkim dzieciaczkom życzę udanego dnia.

Ja dziś dostałam prezent od mojej córeczki, bo obudziła się tylko dwa razy! Jestem wyspana jak nigdy. :-D

ASIAX gratulacje ząbków!!!
Klara, cierpliwości do chłopa i może jednak fajnie wspólnie spędzonego czasu :)

Mój malec już po drzemce. Spał prawie 2 godziny, więc i ja nadrobiłam BB.
Cieszę się, bo Bartuś zaczyna w końcu porządkować swój dzień. Do tej pory żyliśmy w chaosie i nie wiedziałam, kiedy czego się spodziewać.
Teraz wstajemy ok 7. Potem drzemka około 9 i 14 i nocne spanko od 20.

reklama
Dzień doberek!
Zepsułam sobie kabel od zasilacza do laptopa, więc pilnie potrzebuję prezentu od męża na dzień dziecka - myśłicie że się kwalifikuję?;)

Poza tym gratulekszyn dla wszystkich mam, co ochrzciły nasze poganki i poganinów!
ASIAX: brawo dla Mikiego - dwa ząbki od razu to i marudził mamusi zrozumiałe!

Kręgosłup tez mnie boli w odcinku krzyżowym jak kąpie (bo 3-4 razy w tygodniu sama to robię - m w pracy)- na noszenie po domu to się nie piszę - ale pewnie nie uniknione będzie przy ząbkach.. na razie macam i macam i pustka, więc moje piersi skaczą z radości :)

Klara: mój jak ma wolne wstaje o 9 i o 12 już by się spac położył - potrafi iść w niedzielę spać razme z Misią:)

Miłego dnia - uciekam, bo mam dużo roboty!

Wszystkiego najlepszego dla naszych maluchów!!!!

Do góry