reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ups... ja mam takie żebro ;) jest to efekt przedawkowania D3 o czym wiem od mamy. Nie wiem ile w tym prawdy ale może jednak pomyślcie nad D3.
edit: jola ty chyba nie dawałaś D3 w ogole nie? Może jednak za mało słonka?

Ostatnia edycja:
reklama
ups... ja mam takie żebro ;) jest to efekt przedawkowania D3 o czym wiem od mamy. Nie wiem ile w tym prawdy ale może jednak pomyślcie nad D3.
edit: jola ty chyba nie dawałaś D3 w ogole nie? Może jednak za mało słonka?

Ja od urodzenia nie dawałam, potem mi lekarka w Pl kazała dawac czyli podaje od czasu jak mały skonczyl 3 m-ce, podawałam codziennie a teraz jak słonce było to co drugi dzien no ale co? Za mało czy za duzo? To żebro nie jest widoczne tylko wyczuwalne:-/
Edit: moj sie nie poci, pociła mu ie główk przy jedzeniu kilka dni temu ale był wtedy upał, teraz cale sie nie poci:-/

Witam się!!!!
Też mnie ta pogoda do pasji doprowadza :wściekła/y:

Ochrzczonym i planowanym gratuluję!!!!!!!

Z tą witaminą D to ja jednak wolę podawać skoro ponoć widać po tej spłaszczonej główce że to niedobór.....

Tysiolek ty to jesteś mocna, z tekstem, że o 5tej nie mogłaś dospać i sie wiercisz... ja bym mogła ciurkiem i do 10-tej....

Agagsm dziadkowie są przeco od rozpieszczania, oni swoje już wychowali... ale podziwiam że Misia nie domaga się noszenia i że daje tak radę mata, łóżeczko... Myślę sobie, że Ona to po prostu grzeczny i spokojny egzemplarz :tak: z urodzenia...:-D
Zazdroszczę! C kochany ale mało sam wytrzymuje, najwiecej niestety ma bujaku....

Miłego wieczoru!!!

e: agniecha 83 ja nie wiem czy to ząbki bo mój tak robi jak skończył 2 miesiące, ślinotok potworny, wszystko w buzi, śliniaki z ceratką mokre jak ściera i klika razy dziennie i tak przebieranie....
No chyba że u nas ten proces ząbkowania rozwleczony w czasie jest...

hej, na szczęście ój maluch już od 19:30 śpi. Wykończył mnie dzisiaj.
Klara, ty mnie nie załamuj :) Mati już dawno tez się ślinił i wszystko wkładał do buzi ale teraz jak włoży jakąś zabawkę do buzi to zaraz płacze, wygląda to tak jakby podrażnione miał dziąsła i zabawka jeszcze bardziej je podrażnia. Nie wiem już sama, nie znam się. Zobaczymy....

A jesli chodzi o witaminkę D to ja podaję raz na kilka dni, bo sierota zapominam

Witam, jestem tu nowa, więc się przedstawię. Mam na imię Justyna i jestem mamą Tomka, który już od dwóch godzin smacznie śpi i będzie tak spał do 7 rano z dwoma małymi przerwami na jedzonko :)

Mój synek kończy już proces ząbkowania (widać już na dziąsełkach przebijające się ząbki, ale jeszcze nie dzwonią o łyżeczkę) i u nas ten proces trwał długo. Dziąsełka zaczęły puchnąć jakieś półtora miesiąca temu, a ślinotok zaczął sie jeszcze wcześniej.

A co do witaminki D, to ja też sklerotyk jestem i raz podaję a raz nie, ale jak ostatnio byliśmy na wizycie to pani doktor coś napomknęła, że trzeba będzie zmianić witaminkę z kapsułek na kropelki, tylko byłam zmartwiona innym problemem i nie zapytałam, czy chce mu zwiększyć dawkę czy zmniejszyć.

Witam,nie było mnie przez weekend bo miałąm zjazd rodzinny i chrzciny u przyjaciół, w nawiązaniu do wczorajszych wątków to u nas też dopiero uroczystość w fazie planów...

Agniecha 83
Mati już dawno tez się ślinił i wszystko wkładał do buzi ale teraz jak włoży jakąś zabawkę do buzi to zaraz płacze, wygląda to tak jakby podrażnione miał dziąsła i zabawka jeszcze bardziej je podrażnia. Nie wiem już sama, nie znam się. Zobaczymy....
u nas to samo, ciągle wszystko pcha a potem płacze a normalnie to spokojne dziecko:confused:

Co do witaminy D to my jesteśmy na kroplach i małemu bardzo pocą się roczki, pediatra stwierdziłą że trzeba zwiększyć dawkę bo jest na sztucznym i dodatkowo dostawał tylko 1 krople, kazała dawać 5 kroplii !!!! przez 2 tygodnie, mi wydawało sie że to za dużo i dawałam 3. Potem byłam na rutynowej kontroli u ortopedy i on powiedział, że estość kości jest prawidłowa i nie dawać więcej niż 2 i to tylko przez tydzień a potem znów 1 krople do momentu aż pogoda nie będzie bardziej słoneczna, a to pocenie to albo z przegrzania lbo z natury po kimś z rodziny!!!!:confused:
Czytałam , ze takie pocenie jest jednym z pierwszych objawów krzywicy więć się martwiłąm ale lekarze mówią, że z kośćmi jest ok więć spoko ale z tą witaminą nadal nie wiem co robić i raz daje 1 krople , raz 2:confused::confused::confused: a główke też ma troszeczkę spłaszczoną z tyłu:-(

Pasibrzuch zdrówka co to za paskudztwo Cię dorwało ? mam nadzieje że już lepiej :tak:
Paulinaa gratki dla znajomej :tak:
Agagsm to ładnie jak już podwoiła mojemu jeszcze niecałe 700g brakuje do wagi 9kg :-Di też będzie podwojona ;-)

co do witaminy D ja jeszcze 1 opakowania nie skończyłam tak pamiętam :eek: ale wszystko git u nas ;-)
Juna witaj :tak:

reklama
Witam z wieczorka...
Natek śpi słodko od 2 godzinek. rekord dziś pobił wypijając 240ml mleczka z kaszką( waży już 7500g)!:tak::szok:
Zobaczymy czy nie obudza go jakieś koszmary i dotrwa do rana bez jedzonka...:confused:

Ja wit. D3 podaje codziennie. Mały poci się jak szczurek ale to ma w genach po tacie bo z Ksawkiem miałam to samo.;-)

Ząbkowanie to u nas długi temat... Od ponad 2 miesięcy widzę coś białego na dziąsełkach ale na razie nic nie chce wyjść! :-(A do buźki malec pakuje wszystko co popadnie, z pielucha tetrową włącznie!:tak::tak:

Juna witamy!

Spokojnej nocki e-cioteczki!!!:-)

Do góry