reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
ok dzięki za podpowiedź,j jeszcze nie obeznana w tym wszystkim:-D

Do szkoły spokojnie możesz już iść. my poszliśmy teraz, bo znamy siebie i nie będzie nam sie chciało, jak przyjdzie zima i o 16.00 będzie już ciemno :-) poza tym u mnie jeszcze przed teorią są ćwiczenia, one są już bezpłatne i można na nie chodzić do końca. A z tym akurat im wcześniej, tym lepiej - ćwiczymy partie mięśni, które pomoga nam przy porodzie.

Cześć dziewczynki
podczytuję, ale nie mam siły odpisać, także z góry przepraszam:zawstydzona/y:
u mnie zaraz będzie padać, szaro buro i ponuro, a o 10 muszę jechać do księgarni bo jakaś narwana laska zamówiła mi 7kompletów książek chociaż pod żadnym zamówieniem się nie podpisałam, i będzie dym, trzymcie kciuki bo ja dymu hehe robić nie umiem, ale te 350zł wolę mieć w kieszeni:-(
na pocieszenie wskoczę obok do rossmana bo ostatnio jak nic dzidzi nie kupię to chora jestem, hehe wczoraj przyszła z allegro wanienka:-D a dzisiaj to może pieluszki kupię chociaż
kurczę gin mówił chłopak na 90% i teraz chodzę w końcu i mówię do brzucha tak czule a pies chodzi za mną i myśli że do niego komedia:-D
wczoraj M poszedł na spotkanie z kolegami studentami, bo jest problem z uczelnią, i chociaz raz po takim wypadzie wrócił jak obiecał i w dobrym stanie:cool2: usiadłam na schodach i go słuchałam a że mówił podniosłym głośnym co najmniej jak wykład jakiś to dzidzia chyba na jego głos zaczęła tak kopać, ze dosłownie podskoczyłam:-D:-D:-D powiem wam, że te pierwsze smyrania były dziwne ale to uczucie kopania od środka to już masakra:-D:-D:-D
kawa mi się marzy chyba...
babcia przesłała mi kasę na wózek, 1400zł i teraz mam zonka bo czyjeś wydaje mi się jakoś gorzej i zaczęłam się głowić czy taki drogi wózek jest mi potrzebny:sorry:

cześć dziewczyny ;-)

u mnie szaro i pewnie dziś będzie deszczowy dzień :baffled:

Dorciaa zaszalej kup wózio taki jaki być chciała bo potem nie będziesz zadowolona :sorry:

ja się dziś ważyłam i nadal mam 900g na plusie :tak:

Kaja też mam wrażenie, że to reakcja na antybiotyk (Amoxicilin), nie wiem czy nie za długo go przyjmował, bo aż 12 dni, ale z drugiej strony jeszcze ma to zapalenie płuc nie wyleczone i brać coś będzie musiał. Oby jutro coś zaradzili, bo normalnie oszaleję:sorry:
A co do artykułu to zgadzam się z nim całkowicie, nam też lekarze powiedzieli, że całą tą histerię media wywołały, a to grypa jak każda inna. Za rok pewnie znowu jakiś kolejny rodzaj grypy wynajdą ;-)
Golanda nie swędzi go to, przynajmniej tak myślę:tak: Zachowuje się całkiem normalnie, gorączki brak, tylko ta wysypka cholerna :sorry:
Powiem Ci że to mi wygląda identycznie jak u sąsiadki syna. Podano mu antybiotyk i 4 dni później pojawiła się wysypka, po zmianie antybiotyku zniknęła po 3 dniach. Jako że ma 8 lat można było mu wierzyć że to nic nie boli i nie swędzi. Po prostu była to reakcja alergiczna na penicylinę. Może Twój synio też jest uczulony na jakiś składnik antybiotyku. Trzymam kciukasy aby się wszystko wyjaśniło.
Miłego dzionka dla wszystkich:-):-):-)

Puściłam wczoraj dużego Lotka i jak zwykle wielka d***a. ;/;/;/;/
No kochane nawet nie zauważyłam a to juz dziś zaczynam piękne 23 tygodnie :happy2::happy2::happy2::yes:

Witam w piątek, walczę z bolącym gardłem i się nie daję i ucieszyłam się jak głupia bo wygrałam 3 w DL, pierwszy raz w życiu a cieszę się jakby to 6 była, a najfajniejsze jest to że te 3 liczby to daty urodzenia moje i M, ja 09.11. a M 18.09, te 16 zł dołożę do zakupków dla dzidzi, hihi:-)

Witajcie brzuchatki:-D
A ja wczoraj wieczorem poczułam ruchy mojego szkraba:tak: Troche mój maluszek długo mnie trzymał w niepewności, ale wkońcu się rozruszał. Narazie to takie bulgotanie, ale konktetne bulki:laugh2:
A podziałała na niego nie czekolada, bo po niej nic- zero ruchów, tylko marynowana papryczka peperoni do kolacji i maluch się po niej tak rozbrykał, aż miło:-D chyba będzie lubiał ostre, jak tatuś;-):-D

Brak mi pomysłów na co dzień, rutyna mnie dobija :(.... a jeszcze niewiele mogę robić bo zaraz brzuch boli. Więc nawet poodkurzać nie mogę.

A mi tak czas szybko leci, że nawet nie wiem kiedy przeleciała połowa ciązy. A odkąd siedze w domu to mam mniej czasu niż jak pracowałam:-D:-p nie wiem jak ja to robie:confused: ale jestem chyba jakaś niezorganizowana?
Ale wtedy zakupy to praktycznie w czasie pracy robiłam, nie siedziałam przy necie, a obiady na zmiane gotowałam z mężem, a to już pól dnia mi zajmuje. Poza tym staram się co dzień zaliczyć dwu godzinny spacerek i czas leci

Witajcie.
Bylam dzis na wizycie.Okruch wazy pol kilo:-)
Podczas USG pani doktor wyczula skurcz,podlaczyli mnie pod KTG..lezalam tak ponad godzine....Niestety skurcze sa za czeste,za bolesne,szyjka za miekka i znowu sie lekko skrocila....
Poinformowala klinike we Frankfurcie,do ktorej mam sie udac gdyby miala wiecej niz 3 bolesne skurcze na godzine....
Na razie biore uderzeniowa dawke magnezu i mam zalecony oszczedny tryb zycia.Tzn. moge sobie pomalu czlapac,ale nie moge nosic,odkurzac,dlugo stac,zadnego sexu,masowania okreznymi ruchami brzucha...Ogolnie moge nic.
Ale dam rade. Jestem w dobrych rekach i to mnie podtrzymuje na duchu:-)
Milego wieczoru:-)

Agbar, oszczędzaj się i leniu****:tak:

na szkole rodzenia zaliczylyśmy karmienie piersią, kurcze, nie wiedziałam, że dziecko ma sutka aż w przełyku, bo tak zasysa pierś :szok:

Pasibrzuch zdawaj relacje ze szkoły rodzenia :tak: bo ja po przemyśleniu sprawy chyba wole wydać 200,00 na coś innego. Podawaj tematy jakie przerabialiście, a ja poczytam sobie na ten temat i poszukam informacji w necie:tak: Mój mąż jest troche innego zdania, bo on do szkoły rodzenia to chciał mnie zapisać już w drugim miesiącu ciązy;-):-D Poza tym mama mojej koleżanki jest położną, więc wrazie czego moge się jeszcze jej podpytać:-p

Witajcie.
Bylam dzis na wizycie.Okruch wazy pol kilo:-)
Podczas USG pani doktor wyczula skurcz,podlaczyli mnie pod KTG..lezalam tak ponad godzine....Niestety skurcze sa za czeste,za bolesne,szyjka za miekka i znowu sie lekko skrocila....
Poinformowala klinike we Frankfurcie,do ktorej mam sie udac gdyby miala wiecej niz 3 bolesne skurcze na godzine....
Na razie biore uderzeniowa dawke magnezu i mam zalecony oszczedny tryb zycia.Tzn. moge sobie pomalu czlapac,ale nie moge nosic,odkurzac,dlugo stac,zadnego sexu,masowania okreznymi ruchami brzucha...Ogolnie moge nic.
Ale dam rade. Jestem w dobrych rekach i to mnie podtrzymuje na duchu:-)
Milego wieczoru:-)
Agbar duzo zdrówka, a poleżeć i nic nie robić też jest fajnie:-p Pomyśl sobie, że za kilka miesięcy będziesz chodziła wiecznie zmęczona:tak:

Witam z kawusią ;-)
agbar - super, że magnez działa - cieszę się, więc na leżaczek zabieraj też polskie książki :-)
Karoli - spójrz na to tak, te tłumaczenia, wkuwania - twój synuś zapewne skorzysta jak ty się tak wyuczasz to on też :-D

Zaprosiłam dziś koleżanki, mamy takie cykliczne spotkania, taka mała rada pedagogiczna :szok::-) muszę przygotować jakieś jadła na popołudnie, narazie do pracy - czuję, że nie będę lubić piątku (wbrew pozorom bo się uwielbia) mam 5 lekcji bez okienka to dla mnie naprawdę duży wysiłek. Dobrze, że na boisku mamy nowe ławki :-D
Powodzenia z młodzieżą, nie daj się im:tak: I miłego plotkowania:tak:
Mój synek jeszcze śpi:shocked2: Dzisiaj idziemy do przedszkola, aby się troszkę zapoznał z otoczeniem, bo od przyszłego tygodnia zaczyna, ale na razie tylko 2dni w tyg:tak:
Wczoraj po tym spacerze tak mnie zaczął brzuch ciagnąć, chyba trochę przesadziłam:sorry:
Do potem Kobitki:-)

reklama
Hello Lejdis

Ja wstanieta juz jestem i sie szybko relaksuje przed praca, zastanawiam sie o jakiej kresce na brzuchu wy opowiadacie ze jak ciemna to chlopiec a jak jasna to dziewczynka czy na odwrot?:sorry: Ja tam zednej kreski nie mam:-) wiec co bede miala?:-D

cześć dziewczyny ;-)

u mnie szaro i pewnie dziś będzie deszczowy dzień :baffled:

Dorciaa zaszalej kup wózio taki jaki być chciała bo potem nie będziesz zadowolona :sorry:

ja się dziś ważyłam i nadal mam 900g na plusie :tak:

Ty mnie nie zalamuj kobieto 900gr:sorry: Ja juz wole nie myslec o mojej wadze, a najgorsze ze apetyt dopisuje ostatnio:no:

Milego dzionka kobietki u mnie pieknie i slonecznie, ale co z tego jak w pracy bede siedziec:wściekła/y:
Do wieczora:-)

Do góry