A mi nic nie leci dalej..Tak kochana to jest normalna rzecz. Tzw. siara oznacza że Twoje piersi rozpoczęły już produkcję pokarmu. Mi pojawiła się już w 18 tyg. ciąży.Objawia sie na ubraniach co jakis czas niekoniecznie codziennieWszystko jest jak najbardziej wporzadku
reklama
don_pedro
Fan(ka)
A ja to sie zastanawiam czy te dziewczyny co to nic nie przytyly maja na pewno cos w brzuchach:-)Skoro nasze dzieci waza ok. pol kilograma plus minus teraz, plus waga powiekszonej macicy,plus waga lozyska,plus waga piersi,plus wieksza ilosc krwi,plus wieksza ilosc plynow ustrojowych innych niz krew...No i plus zapasy tluszczu ,ktore organizm ciezarnej odklada na ''czarna godzine''....
To ja nie wiem czy Wam te wagi dobrze dzialaja...
To ja nie wiem czy Wam te wagi dobrze dzialaja...
Karoli4
Fanka BB :)
Tez sie zastanwiam czy te wagi dobrze dzialaja;-)
Moim skromnym zdaniem na tym etapie ciazy 900 gramow to chyba troche przymalo i chcac nie chcac powieszenie sie brzucha, biustu i to co Aga napisalas to juz jest przybytek kilogramkow.
Chyba, ze ktos stara sie dbac o linie w czasie ciazy
Ale nie wiem, nie jestem ekspertem i moze jest tez taka mozliwosc, ze niektore kobiety przybieraja w ciagu ciazy tylko 3 kg.
Moim skromnym zdaniem na tym etapie ciazy 900 gramow to chyba troche przymalo i chcac nie chcac powieszenie sie brzucha, biustu i to co Aga napisalas to juz jest przybytek kilogramkow.
Ale nie wiem, nie jestem ekspertem i moze jest tez taka mozliwosc, ze niektore kobiety przybieraja w ciagu ciazy tylko 3 kg.
A
Asiowo
Gość
Ja własnie stanełam na wadze... i mam dokładnie 2 kg na + ;-)
Nie jem słodyczy w ogole, bo nie mogę i moim skromnym zdaniem dzieki temu tak nie tyje jak w 1 ciazy w 1 ciazy juz miałam chyba 8 kg wiecej na tym etapieale nic tylko lezałam i obżerałam sie snickersamiteraz dojrze, ze o wiele lepiej jem, 0 slodyczy to jeszcze gonie za córą... wiec ja mysle, ze dzieki temu mam narazie tylko 2 kg
Nie jem słodyczy w ogole, bo nie mogę i moim skromnym zdaniem dzieki temu tak nie tyje jak w 1 ciazy w 1 ciazy juz miałam chyba 8 kg wiecej na tym etapieale nic tylko lezałam i obżerałam sie snickersamiteraz dojrze, ze o wiele lepiej jem, 0 slodyczy to jeszcze gonie za córą... wiec ja mysle, ze dzieki temu mam narazie tylko 2 kg
Pasibrzuch
Wiecie co, ja chyba zgłupiałam do reszty. Poszłam do warzywniaka po jabłka, a wróciłam z siatą chyba z 10kg, bo mieli takie ładne owoce a teraz kawka i do sprzątania :-)
BlackWizard
Ja mam 3 kg na +, o 1.600 kg mniej niż w pierwszej ciąży :-). Słodycze jem, ale spalam przy córze ;-). W pierwszej ciązy odżywiałam się głównie czekoladą , a przytyłam tylko 14kg, 10 kg zeszło w dniu porodu, a cała reszta w ciągu tygodnia ;-). Z tym, że sam dzidziuś ważył 4400 Matka żarła czekoladę, a córci poszło w boczki
Karoli4
A ja tyje i nie obzeram sie slodyczami codziennie, ale je jem. A raz na jakis czas jestem w stanie posunac dwie tabliczki czekolady i dopchac sie innymi rzeczami jak mam napad glodu. Do tego jestem aktywna moze w tym momencie 20 % mniej niz przed ciaza i tak jak napisalam tyje, raczej normalnie i przepisowo.
ulenka7883
mamusia Antolka:)))
don_pedro
Fan(ka)
Tez sie zastanwiam czy te wagi dobrze dzialaja;-)
Tez nie jestem ekspertem ale tak Karoli na logike..dziecko niech nawet bedzie malusie 2500 np.( ja sie taka urodzilam ,o czasie) a co z reszta???To chyba jakas patologiczna ciaza by byla...;-)Aczkolwiek z pewnoscia kazda z nas by tylko tyle chciala przytyc:-)
Gratuluje Asiowo:-)I zazdroszcze,ja tez nie jem slodyczy, w ogole jem tyle co przed ciaza plus wiecej warzyw,owocow a jednak ''przytyta'' jestem:-)Ale wierze,ze dzieki temu ze sie nie obzeram to nawet jak przytyje 20 kilo bedzie mi to latwiej zrzucic.Kazdy dietetyk powie,ze najgorzej zrzucic po ciazy te ''zarloczne'' kilogramy,te smaki co napadaja,te zzerane dla ''dobra dziecka'' czekolady i inne slodycze w ilosciach hurtowych...Ja własnie stanełam na wadze... i mam dokładnie 2 kg na + ;-)
No i kazdy wie,ze troche ruchu w ciazy,jeszcze nikogo nie zabilo( mowie o zdrowej ciazy) a niestety sa panie,co leza,jedza i jeeeczaaaa....;-)A potem placza,ze w dupe poszlo 15 kg;-)
Ja mam 3 kg na +, o 1.600 kg mniej niż w pierwszej ciąży :-). Słodycze jem, ale spalam przy córze ;-). W pierwszej ciązy odżywiałam się głównie czekoladą , a przytyłam tylko 14kg, 10 kg zeszło w dniu porodu, a cała reszta w ciągu tygodnia ;-). Z tym, że sam dzidziuś ważył 4400 Matka żarła czekoladę, a córci poszło w boczki
Hahahhaa
No widzisz dla Ciebie tylko 14 kg:-)Gratuluje zdrowego podejscia:-)dla innych 6 to juz kleska zywiolowa...
reklama
don_pedro
Fan(ka)
A ja tyje i nie obzeram sie slodyczami codziennie, ale je jem. A raz na jakis czas jestem w stanie posunac dwie tabliczki czekolady i dopchac sie innymi rzeczami jak mam napad glodu. Do tego jestem aktywna moze w tym momencie 20 % mniej niz przed ciaza i tak jak napisalam tyje, raczej normalnie i przepisowo.
Ja wg pani doktor tez tyje normalnie.Dobrze sie czuje ze swoja waga,na upartego wchodze w ciuchy srzed ciazy ale po co?Jest mi w nich niewygodnie a tylko po to by sie chwalic?ooo zobaczcie wchodze w dzinsy sprzed pol roku,kij z tym ze sie nie zegne ale wchodze
Karoli tyjmy sobie..byle na zdrowie i byle nasi partnerzy nas kochali ...Podobno kochanego ciala nigdy dosc;-)
Ulenka taka Twoja uroda i tyle.Na pewno wygladasz cudownie:-)Jak kazda ciezarowa:-)