reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Ikasia bardzo fajny ten projektor, ja bym chciała
1. jakaś karuzele elektryczną z projektorem, poleca coś która.
2. A miałyście elektroniczną nianię, bo tez się zastanawiam.
3. Kolejna potrzebna rzecz to termometr bezdotykowy, może coś polecicie

1. Co do karuzelki to sie nie wypowiem bo sama jeszcze nie zdecydowalam ale dziewczyny pisaly juz o takich fajnychnie pamietam nazwy ale vinga doradzi bo ona wlasnie taka fajna ma :)
2. Nianie mam I polecam baaardzo szczegolnie jak ktos mieszka w domu. Bardzo sie przydaje. Ja mam angelcare z monitorem oddechu. I u mnie sie bardzo sprawdzila.
3. Jesli chodzi o termometr bezdotykowy to juz pisalam ze sama sie rozgladam ale doswiadczen swoich nie mialam. Ale od tego czasu pogadalam z kilkoma osobami ktore maja I wszystkie zgodnie powiedzialy ze wygodne to moze one I sa, ALE... No wlasnie ale...Zdarza im sie przeklamywac temperature nawet o stopien a to przy goraczce bardzo duzo. podobno zalezy czy mierzy sie w odobnych warunkach itd... Wiec teraz juz sie sama zastanawiam czy watro wydac tyle pieniedzy bo to pewnie kolo 150-200 kosztowac bedzie. Wszycy za to zgodnie stwierdzili ze poslikowali sie zwyklym termometrem elektroniczym z gietka koncowka. Wiec chyba zakupie tylko taki. A znalazlam fajny taki dla dzieci wlasnie ktory mierzy temp. bardzo szybko z firmy BEURER (podobno tez dobra) no I cenowo tez duza roznica.
Cos takiego:
Termometr, elektroniczny JFT15 - Portal Dbam o Zdrowie

reklama
Marika niania się przyda tylko jak masz duży dom :) jak mieszkanko to raczej jest zbędny wydatek. termometr dla malucha jest najlepszy elektroniczny do mierzenia w pupie, ja dopiero teraz szukam laserowego dla Nataniela bo zaczyna się buntować przed mierzeniem w pupce :-p co do karuzeli to mamy bez projektora ale i tak jest genialna Tiny love "rośnij z muzyką"
co do tego leżaczka z FP to słyszałam same dobre opinie, sama z chęcią bym taki nabyła ale już mamy po Natanielu :p

a termometr mamy taki: http://www.saturn.pl/termometr-braun-prt-1000,id-8563?gclid=CKSRiOSC0rkCFcFb3god4RYAEQ dosłownie w 2 sekundy mierzy temperaturkę i jest dokładny. więc polecam

Ostatnia edycja:
Anbas ja mam taki z miękką końcówką ale dość długo mierzy, myślę o jakimś szybszym bezdotykowym, a w razie czego, będę posiłkować się tym zwykłym. Tylko musze poszukać jakiegoś co szybciej mierzy niż ten mój. Ten ma dobre opinie termometr bezdotykowy microlife bliska apteka internetowa wiecej niz apteka
Musze poszukać czegoś dostępnego w moim mieście w ramach reklamacji
Vinga z tą nianią niby zbędny, ale wiem z doświadczenia, ze przydałby się, chociażby jak się kąpie, gotuje przed okapem itp. Bo tak to co chwile latałam zaglądałam. W mieszkaniu nie potrzebuje czegoś szałowego, ale jak już kupować, to chciałabym taki, który przydałby mi się na jakiś wyjazdach itp

Co do niani to pewnie sama bym sobie nie kupiła, choć zastanawialiśmy się, ale dostaliśmy już w prezencie od moich koleżanek i szefostwa z pracy na pożegnanie taką
Niania SWITEL BCC 58, Elektroniczne nianie - Media Markt
testowaliśmy z mężem i jest bardzo fajna :-)

o termometrach chętnie poczytam, bo to ważny zakup i przymierzam się też do tego. Wiem, że to głupie pytanie, ale kupujecie też termometr, żeby mierzyć ciepłotę wody w wanience, czy łokciem będziecie mierzyć :laugh2:.

Marika niania się przyda tylko jak masz duży dom :) jak mieszkanko to raczej jest zbędny wydatek. termometr dla malucha jest najlepszy elektroniczny do mierzenia w pupie, ja dopiero teraz szukam laserowego dla Nataniela bo zaczyna się buntować przed mierzeniem w pupce :-p co do karuzeli to mamy bez projektora ale i tak jest genialna Tiny love "rośnij z muzyką"
co do tego leżaczka z FP to słyszałam same dobre opinie, sama z chęcią bym taki nabyła ale już mamy po Natanielu :p

a termometr mamy taki: Termometr BRAUN PRT 1000, Termometry - sklep saturn.pl dosłownie w 2 sekundy mierzy temperaturkę i jest dokładny. więc polecam

Vinga ten termometr z brauna swietny jest. Zapomnialam mam taki sam dla siebie :) Bo ja z tych ktorzy maja osobny termometr dla kazdego domownika...U mnie to kazdy tempke mierzy inaczej :) Ja u siebie przewaznie mierzylam w buzi, moj R to tradycjonalista "podpasznik" :) A mlodemu najpierw w pupce a potem pod paszka albo osobnym do ucha...Wiec trudno zebysmy wszyscy tego samego termometra uzywali ;p hihihihih

Tamtusia ja pewnie kupie taki do wody, ale i tak sprawdzałam łokciem, a termometrem, zeby upewnić się
Super prezent dostaliście
Vnga Anbas dzięki za opinie, zrobie obeznanie jaki mozna kupić u mnie w mieście

Czyli w sklepie normalnie mogę powiedzieć, że szukam termometru do wody, tak?:-) teraz zobaczyłam na necie, że są takie, bo ja nie mogłam się połapać. A prezent rzeczywiście super, byłam bardzo mile zaskoczona.

anbas super opisałaś to używanie u Was termometrów, aż się sama do siebie śmieję :tak:

Ja mam od 2 lat termoflash i jeszcze mnie nie zwiódł.
co do tego do wanienki to używałam tylko przy pierwszym dziecku te wrzucane kolorowe . Potem bardziej ufałam sobie ;)

Z nianią to jest tak ze jak sie ma maleńkie mieszkanko to nie warto inwestować w nianie, w domu to inna sprawa ;) tam warto jeśli np dziecięcy kącik na piętrze kuchnia na dole ;) ale ... zastanowić sie czy może będziecie potrzebowali mocniejszej żeby np słyszeć w ogrodzie ;) Mój kuzyn kupił taką co w domu super ale jak wyjdą poza dom to traci zasięg i już trzeszczy strasznie :( . wiele razy Gabi mówiła ze szła wywiesić pranie to co chwila goniła zaglądać do dziecka do domu ;) Ja pomysle o tym jak sie przeprowadzimy w lipcu następnego roku, bo będę miała kuchnie i salon na dole a pokoje na piętrze :)
A i warto popatrzeć czy jest dwukierunkowa ;) bo mozna zanim dojdziecie do dziecka już do niego gadać ;)

reklama
tamtusia- termometr do wody to bardzo wazna sprawa moim zdaniem -ze swpjego doświadczenia kiedy to córka miała bardzo wysokie gorączki przy zapaleniu krtani i lek przeciwgorączkowy nie trzymał 8 godzin tak jak powinien tylko temp.wrcała po 6h. Wtedy mozna i ja tak robiłam albo obkładać dziecko w pachwinach chłodniejszymi okładami albo wykąpac w wodzie ale do tego własnie bezwzględnie potrzebny jest termometr...bo trzeba co jakis czas dodawac troszke zimniejszej wody tak żeby woda obnizyła swoją temp o jeden stopien....ja na milion procent kupie bo przy córce 2 razy pożyczałam od szwagierki a po co? to niewielki koszt. w aptece kupisz juz za 5-7 zł

Anisen- potwierdzam termoflasz jest baaardzo dobrym termometrem. moi rodzice go maja i korzystałam z niego [niestety] jest czuły i dobrze mierzy temperature...ja osobiscie mam Baby ONO do ucha i czoła....hmmmm nie jest rewelacyjny...a taki do pupy z końcówką miekką też mam...i owszem przydawał sie

a i niania- ja mam nianie fischer Price z jednym odbiornikiem i jednym nadajnikiem....odbiornik mama bierze ze soba ma on czujnik ruchu i diodami pokazuje czy dziecko sie rusza nawet jak nie słyszymy dziecka....jeśli chodzi o zasięg to ja zabierałam odbiornik ze sobą do ogródka jak pieliłam a mam go około 10m od domu a od sypialni młodej to było jeszcze wiecej i zasieg był rewelacyjny. Jeśli chodzi o mówienie do dziecka to jest to jak dla mnie zbyteczne i znacznie podwyższa cenę takiej nani...można też miec nianie z kamerką i patrzec sobie na dziecko ale wiadomo jaki to koszt

Ostatnia edycja:
Do góry