reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

My bylismy u brata. dostarczone prezenty i ... Kamilka jest cudna maleńka. Ma 1,5 miesiąca i warzy 3200. I ubranka na 56 są idealne a te na 62 dużo za duże. dlatego dziewczyny nie kupować tylko od 62 w górę. Pamiętajcie o tym ze czasem moze sie urodzić mniejsze maleńsytwo ( tak jak mojej sister Lena 2400) i w 62 sie będzie topić ! Ja kupiłam na 68 śpioszki ciepłe i chyba dopiero na wiosnę będą dobre ;)

reklama
Anisen - wiadomo, że trzeba mieć kilka w mniejszym rozmiarze. Ale z tego co wiem to lepiej kupować 62. Po pierwsze na dłużej starczy, po drugie jak dziecko się urodzi, zawsze można podwinąć rękawki :) Dlatego dobrze jest pomieszać rozmiary :)

To nigdy nie wiadomo :) Raz dziecko będzie za małe na 56 a raz za duże :) Dlatego warto nie szaleć, kupować z głową różne rozmiary:) Do szpitala wolę mieć więcej większych rzeczy. Nie chcę się martwić, że dziecko po urodzeniu mi się nie zmieści w śpiochy hehe :D

Ja też będę kupować większość 62, 56 kilka ciuszków na początek bo nigdy nie wiadomo, jak duże dziecko się urodzi. Tak w ogóle to jestem ciekawa, jaki naprawdę rozmiar mają te ciuszki oznaczone 0-3 miesiąca...

Z moich doświadczeń 0-3 są tak rózne ik firmy które je produkują ;) jedne są jakby 56 inne 62 a zdażyło mi sie kupić cos co porównując z innymi było jak między 62 a 68. Nie ma na to teorii ;)
Ja piszę to co wiem z własnych doświadczeń po dwójce wcale nie małych dzieci bo Kinga miała 3850 jak sie urodziła a Kuba 3650 i ciuszki 56 używaliśmy przez prawie 2 miesiące bo te 62 były za duże. Strasznie mi było niewygodnie podwijać te rękawki czy ubierać malca w za długie spioszki ;)
do tego Kuba miał skóre atopową i jak ocierał rączkami o materiał to ona sie podrażniała i wyglądała strasznie. wiec u niego podwijanie nie wchodziło w grę.
No ale każda mama sama musi przetestować ;) jest milion sklepów, zawsze mozna dokupić potem ;)

Nie sposób tak naprawdę przewidzieć, jak będzie. My byliśmy w weekend w odwiedziny u 3-miesięcznego chłopca, waży już 7 kg i nosi rozmiar 68 :szok: a jak się urodził miał niewiele ponad 3 kg. Teraz wygląda jak 6-miesięczne dziecko jak dla mnie... :szok:

Pewnie że nie sposób przewidziec u znajomej byl wczesniak po 3 miesiacach chłopak tak urosl ze tak samo wygladal jak pol roczne dziecko, same czapeczki dla jak dla rocznego dziecka kupowali.

Miec kilka par małych i wiekszych a gdy bedzie potrzeba napewno uda sie w miare mozliwosci dokupic kilka par mniejszych.

Moja mama w przypływie nagłych uczuc do wnuka nakupowała juz spodenek i koszulek na roczne i poltoraroczne dziecko (przeciez jesc nie wola uslyszalam, gdy zobaczyła moje i mojego R. Zdziwienie)

A ja kupiłam ostatnio koszulke na 68 i na 74 specjalnie cm po centymetrze przykładałam jedna do drugiej roznila sie tylko na długosci o 1,5 cm taaaaakie dokładne rozmiarówki są.

rozmiary ,s amasakrycznie rozne ;) ja dla pucki mialam 62 wszsytko i dobrze bo miala 3700 i 57 cm i sie nei zmiescila odrazu w 56 ;) mialam przeczucie dobre hehe ;)a
kaha sliczny ten wozek i ubranka, wozek swietnie zabudowany super ;)

reklama
A ja kupuje to co mi się podoba...max do rozmiaru 68. ale tych mam dosłownie kilka pojedynczych sztuk, wiekszość jest na 62 I 56:) ale tez te rozmiary sa bardzooo różne...bo na niektórych piszę ze 0-3 miesiaca a są jak na 6-miesieczne dzidzi...

Do góry