reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

My bylismy u brata. dostarczone prezenty i ... Kamilka jest cudna maleńka. Ma 1,5 miesiąca i warzy 3200. I ubranka na 56 są idealne a te na 62 dużo za duże. dlatego dziewczyny nie kupować tylko od 62 w górę. Pamiętajcie o tym ze czasem moze sie urodzić mniejsze maleńsytwo ( tak jak mojej sister Lena 2400) i w 62 sie będzie topić ! Ja kupiłam na 68 śpioszki ciepłe i chyba dopiero na wiosnę będą dobre ;)

reklama
Anisen - wiadomo, że trzeba mieć kilka w mniejszym rozmiarze. Ale z tego co wiem to lepiej kupować 62. Po pierwsze na dłużej starczy, po drugie jak dziecko się urodzi, zawsze można podwinąć rękawki :) Dlatego dobrze jest pomieszać rozmiary :)

To nigdy nie wiadomo :) Raz dziecko będzie za małe na 56 a raz za duże :) Dlatego warto nie szaleć, kupować z głową różne rozmiary:) Do szpitala wolę mieć więcej większych rzeczy. Nie chcę się martwić, że dziecko po urodzeniu mi się nie zmieści w śpiochy hehe :D

Ja też będę kupować większość 62, 56 kilka ciuszków na początek bo nigdy nie wiadomo, jak duże dziecko się urodzi. Tak w ogóle to jestem ciekawa, jaki naprawdę rozmiar mają te ciuszki oznaczone 0-3 miesiąca...

Z moich doświadczeń 0-3 są tak rózne ik firmy które je produkują ;) jedne są jakby 56 inne 62 a zdażyło mi sie kupić cos co porównując z innymi było jak między 62 a 68. Nie ma na to teorii ;)
Ja piszę to co wiem z własnych doświadczeń po dwójce wcale nie małych dzieci bo Kinga miała 3850 jak sie urodziła a Kuba 3650 i ciuszki 56 używaliśmy przez prawie 2 miesiące bo te 62 były za duże. Strasznie mi było niewygodnie podwijać te rękawki czy ubierać malca w za długie spioszki ;)
do tego Kuba miał skóre atopową i jak ocierał rączkami o materiał to ona sie podrażniała i wyglądała strasznie. wiec u niego podwijanie nie wchodziło w grę.
No ale każda mama sama musi przetestować ;) jest milion sklepów, zawsze mozna dokupić potem ;)

Nie sposób tak naprawdę przewidzieć, jak będzie. My byliśmy w weekend w odwiedziny u 3-miesięcznego chłopca, waży już 7 kg i nosi rozmiar 68 :szok: a jak się urodził miał niewiele ponad 3 kg. Teraz wygląda jak 6-miesięczne dziecko jak dla mnie... :szok:

Pewnie że nie sposób przewidziec u znajomej byl wczesniak po 3 miesiacach chłopak tak urosl ze tak samo wygladal jak pol roczne dziecko, same czapeczki dla jak dla rocznego dziecka kupowali.

Miec kilka par małych i wiekszych a gdy bedzie potrzeba napewno uda sie w miare mozliwosci dokupic kilka par mniejszych.

Moja mama w przypływie nagłych uczuc do wnuka nakupowała juz spodenek i koszulek na roczne i poltoraroczne dziecko (przeciez jesc nie wola uslyszalam, gdy zobaczyła moje i mojego R. Zdziwienie)

A ja kupiłam ostatnio koszulke na 68 i na 74 specjalnie cm po centymetrze przykładałam jedna do drugiej roznila sie tylko na długosci o 1,5 cm taaaaakie dokładne rozmiarówki są.

rozmiary ,s amasakrycznie rozne ;) ja dla pucki mialam 62 wszsytko i dobrze bo miala 3700 i 57 cm i sie nei zmiescila odrazu w 56 ;) mialam przeczucie dobre hehe ;)a
kaha sliczny ten wozek i ubranka, wozek swietnie zabudowany super ;)

reklama
A ja kupuje to co mi się podoba...max do rozmiaru 68. ale tych mam dosłownie kilka pojedynczych sztuk, wiekszość jest na 62 I 56:) ale tez te rozmiary sa bardzooo różne...bo na niektórych piszę ze 0-3 miesiaca a są jak na 6-miesieczne dzidzi...

Do góry