reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

fifka ja też zapraszam do mnie:):):)

ja dzisiaj mam za sobą kolejny zakup--pileuchy tetrowe, kupilam narazie 7 sztuk, bo tyle w sklepie zostało, dałam za nie 2,4...nie wiem czy drogo czy tanio

A mam pytanie...jakie kosmetyki dla niemowlaków polecacie...bo w supherphar,m jest promocja na Oilatum, I na Emolition czy jakos tak, taki w białym kartoniku z czerwonymi napisami...I ze podobno z tej firmy wystrczy zuywavc tylko emulsji do kapieli I nic juz wiecej mi nie trzeba dla dzidzi do kapieli:)

Ostatnia edycja:
reklama
Emulsje do kąpania zarówno z Oilatum jak i z Emolium są natłuszczające, więc po kąpieli niczym się już dziecka nie natłuszcza.
ja teraz małego kąpię w żółtym Jonhsonie i smaruję emolium takim balsamem. nam nie służy natłuszczanie, co najwyżej nawilżanie.

Zgadza sie Vinga ale czy emolium nie po 1 msc jest? kurcze juz nie pamietam.... a tyle lat uzywam przemiennie z innymi emolientami.
Na oilatum radze uwazac mimo ze emolient moj syn mial wrecz skorupe po nim takiego uczulenia dostal. ale wiadomo na kazdego co inne dziala. Mi w szpitalu myli Nataniela w Balneum i w domu tez najczesciej Balneum uzywamy i mi i malemu najlepiej podpasowal.

Ja kąpałam małego w Johnson baby 3w1 i u mnie mega się sprawdził. A po kapieli oliwką dla niemowląt (do 3 miesiąca) a jak był starszy to balsamem Nivea. (fajnie nawilża)

Dodam ze nigdy nie miał problemów skórnych.

Z tego co słyszałam nie należy stosować od razu tych emolitów itp itd... bo skóra się od nich bardzo uzależnia i później ciężko zmienić jak dziecko jest starsze.

Ostatnia edycja:
ikasia ja to wsumie mala kąpalam w nivea2w1 szampon plus zel a ze nei miala suchej skory niczym nigdy nei natluszczalam :)) dla mnie oilatum za drogie no chyba ze dzidzia by miala problemy uczuleneiowe ze skora :)) a teraz mala kąpie juz w zelu jakims rozmanowskim bardzo fajny i tani a do wloskow nivea nei szczypiacy w oczka a kaczuszke taki zwykly jjej kupilam ale szczypiacy w oczka wiec zuzyjemy i wracay do nivea :)mam o tyle te szczescie ze nei miala luska problemów ze skóra i zawsze starczlo to a do pupy na poczatek mialam nivea na odparzenia ale juz podniesli cene za tubke do 15 zl to sie przezucilismy na rosmanowski za 5.99 a wrazie jak sie odparzala to linomag a teraz to wgl sie juz nei odparza (sporadycznie wiec smaruje tylko na noc ;)

Fifka ja pierwsze slysze ze nie wolno emolientów od poczatku:szok:serio u nas juz w szpitalu stosowali Balneum, a ze maly urodzil sie ze sklonnosciami do alergii po mnie to mial bardzo sucha i wrazliwa skore i wlasnie Balneum szybko mu skore do dobrej kondycji doprowadzil:)

nie mówię że nie wolno ale dopóki maluch nie przejawia problemów to lepiej nie przyzwyczajać skóry... Miałam taki przykład u znajomej.

Jeśli twój od początku miał problemy to pewnie ze warto stosować... ale po co na zdrową skórę stosować Emolienty?

Ostatnia edycja:
Ja mam taki sposob na zapobieganie suchej skorze, ze dodaje pare kropli oliwki i pierwsze pare miesiecy to prawie nie uzywam zadnych mydel ani plynow ani niczego podobnego, zwykla woda z oliwka, zdrowa skora i bobas pachnacy slicznie bobasem.moze staromodne, ale bardzo naturalne i nigdy problemow ze skora nie bylo:-) a oliwke Johnson. Bambino jest ok, ale jest zolta i jesli dziecko smaruje sie np.po kapieli, bo czasem dodatkowo jeszcze smarowalam, to zostaja zolte plamy na ubrankach

Blanka, aż wzięłam emolium do ręki :) i nie ma nic o ograniczeniu wiekowym. mam emulsję do ciała
u nas oilatum zaogniło skórę, mały miał ŁZS i tak naprawdę na buzi dalej ma. na początku zwykłym bambino go myłam.
a teraz kąpię w 3w1 jonhsona i ciałko (oprócz twarzy) smaruję tym balsamem.
nasze problemy skórne w ogóle są zakręcone, na twarzy łojotokowe zapalenie, a na reszcie ciała atopowe zapalenie :no:

reklama
O widzisz to mi sie pomylilo cos:) Tyle lat używam a tak bredzę :) Widzisz, coś w tym oilatum musi byc . Drogie, niby typowo dla skóry chorej a zamiast pomagac szkodzi. Ja emolium i Balneum bardzo sobie chwalę . Jonhsona bardzo lubilam te oliwki w zelu ktore o dziwo Nataniela nie uczuliły:) No i kosmetyki z Nivea ta seria biala zarowno jak i niebieska super :)

Do góry