reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

fifka ja też zapraszam do mnie:):):)

ja dzisiaj mam za sobą kolejny zakup--pileuchy tetrowe, kupilam narazie 7 sztuk, bo tyle w sklepie zostało, dałam za nie 2,4...nie wiem czy drogo czy tanio

A mam pytanie...jakie kosmetyki dla niemowlaków polecacie...bo w supherphar,m jest promocja na Oilatum, I na Emolition czy jakos tak, taki w białym kartoniku z czerwonymi napisami...I ze podobno z tej firmy wystrczy zuywavc tylko emulsji do kapieli I nic juz wiecej mi nie trzeba dla dzidzi do kapieli:)

Ostatnia edycja:
reklama
Emulsje do kąpania zarówno z Oilatum jak i z Emolium są natłuszczające, więc po kąpieli niczym się już dziecka nie natłuszcza.
ja teraz małego kąpię w żółtym Jonhsonie i smaruję emolium takim balsamem. nam nie służy natłuszczanie, co najwyżej nawilżanie.

Zgadza sie Vinga ale czy emolium nie po 1 msc jest? kurcze juz nie pamietam.... a tyle lat uzywam przemiennie z innymi emolientami.
Na oilatum radze uwazac mimo ze emolient moj syn mial wrecz skorupe po nim takiego uczulenia dostal. ale wiadomo na kazdego co inne dziala. Mi w szpitalu myli Nataniela w Balneum i w domu tez najczesciej Balneum uzywamy i mi i malemu najlepiej podpasowal.

Ja kąpałam małego w Johnson baby 3w1 i u mnie mega się sprawdził. A po kapieli oliwką dla niemowląt (do 3 miesiąca) a jak był starszy to balsamem Nivea. (fajnie nawilża)

Dodam ze nigdy nie miał problemów skórnych.

Z tego co słyszałam nie należy stosować od razu tych emolitów itp itd... bo skóra się od nich bardzo uzależnia i później ciężko zmienić jak dziecko jest starsze.

Ostatnia edycja:
ikasia ja to wsumie mala kąpalam w nivea2w1 szampon plus zel a ze nei miala suchej skory niczym nigdy nei natluszczalam :)) dla mnie oilatum za drogie no chyba ze dzidzia by miala problemy uczuleneiowe ze skora :)) a teraz mala kąpie juz w zelu jakims rozmanowskim bardzo fajny i tani a do wloskow nivea nei szczypiacy w oczka a kaczuszke taki zwykly jjej kupilam ale szczypiacy w oczka wiec zuzyjemy i wracay do nivea :)mam o tyle te szczescie ze nei miala luska problemów ze skóra i zawsze starczlo to a do pupy na poczatek mialam nivea na odparzenia ale juz podniesli cene za tubke do 15 zl to sie przezucilismy na rosmanowski za 5.99 a wrazie jak sie odparzala to linomag a teraz to wgl sie juz nei odparza (sporadycznie wiec smaruje tylko na noc ;)

Fifka ja pierwsze slysze ze nie wolno emolientów od poczatku:szok:serio u nas juz w szpitalu stosowali Balneum, a ze maly urodzil sie ze sklonnosciami do alergii po mnie to mial bardzo sucha i wrazliwa skore i wlasnie Balneum szybko mu skore do dobrej kondycji doprowadzil:)

nie mówię że nie wolno ale dopóki maluch nie przejawia problemów to lepiej nie przyzwyczajać skóry... Miałam taki przykład u znajomej.

Jeśli twój od początku miał problemy to pewnie ze warto stosować... ale po co na zdrową skórę stosować Emolienty?

Ostatnia edycja:
Ja mam taki sposob na zapobieganie suchej skorze, ze dodaje pare kropli oliwki i pierwsze pare miesiecy to prawie nie uzywam zadnych mydel ani plynow ani niczego podobnego, zwykla woda z oliwka, zdrowa skora i bobas pachnacy slicznie bobasem.moze staromodne, ale bardzo naturalne i nigdy problemow ze skora nie bylo:-) a oliwke Johnson. Bambino jest ok, ale jest zolta i jesli dziecko smaruje sie np.po kapieli, bo czasem dodatkowo jeszcze smarowalam, to zostaja zolte plamy na ubrankach

Blanka, aż wzięłam emolium do ręki :) i nie ma nic o ograniczeniu wiekowym. mam emulsję do ciała
u nas oilatum zaogniło skórę, mały miał ŁZS i tak naprawdę na buzi dalej ma. na początku zwykłym bambino go myłam.
a teraz kąpię w 3w1 jonhsona i ciałko (oprócz twarzy) smaruję tym balsamem.
nasze problemy skórne w ogóle są zakręcone, na twarzy łojotokowe zapalenie, a na reszcie ciała atopowe zapalenie :no:

reklama
O widzisz to mi sie pomylilo cos:) Tyle lat używam a tak bredzę :) Widzisz, coś w tym oilatum musi byc . Drogie, niby typowo dla skóry chorej a zamiast pomagac szkodzi. Ja emolium i Balneum bardzo sobie chwalę . Jonhsona bardzo lubilam te oliwki w zelu ktore o dziwo Nataniela nie uczuliły:) No i kosmetyki z Nivea ta seria biala zarowno jak i niebieska super :)

Do góry