reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

No dobra, zaczynam ogarniać :-)

czyli powinnam kupić w większej ilości body długi i krótki rękaw, śpiochy, półśpiochy/ewentualnie rajstopki + pajace, skarpetki i czapeczki - i to do domu mi wystarczy

widziałam takie body kopertowe, to będzie w sam raz dla mnie, na pewno niczego nie włożę na początku przez główkę bo się będę bała...

tylko kurde, ale to wszystko drogie, byle mała rzecz 15 zł, a przecież tego po kilka co najmniej potrzeba. Majątek można stracić. Już bym chciała wiedzieć, czy to na pewno dziewczyna, żeby powoli kupować i nie wszystko na raz.

A pościel do łóżeczka ile tak normalnie kosztuje? Widziałam np. za 100 zł (poszewka na kołdrę i poduszkę) i nie wiem, drogo to czy tanio?

I czy w ogóle pościel jest na początku potrzebna, czy kładziemy w becie/rożku?

reklama
Mysle, ze nie powinnas sie rozpedzac z iloscia, bo dzidzie rosna tak szybko ze za 2-3tyg. niektore rzezcy moga byc za male, ja na poczatku lecialam dokupic 2 pajace , bo tylko 2 z tych ktore mialam okazaly sie dobre, reszta byla za duza, jakos do mnie nie docieralo , ze to moze byc taka kruszynka ! A kiedy pokazywalam mezusiowi body-takie slodziuchne -malutkie,ktore kupilam to sie smial, ze to chyba dla lalki, bo Amelka napewno nie bedzie taka mala I byly w sam raz!!:-p

a ja mam pytanie do mam które juz mają pociechy lub do mam które w spadku po rodzinie dostają ciuchy...kiedy będziecie wyciągać te maleńkie ciuszki i robić porzadki z nimi? jeju jak was czytam to mnie strasznie korci żeby kupić kropowi parę rzeczy ale nosz kurcze nie pamietam bardzo co mam spakowane po młodej....i tak z chęcia bym juz wyjeła i pozachwycała sie tymi maleństwami...wiem wiem że na pranie tego to stanowczo za wczesnie bo zdążą sie setki razy okurzyć ale może mała segregacja:-)

Malinka 100zł za pościel to i nie tanio i nie drogo... taki standard.... ja kupowałam na allegro za 120zł z ochraniaczem.

Co do ubrań, poszukaj na allegro albo w lupeksach. Nie musisz wszystkiego nowego kupować, bo to i tak na krótko jest a takie małe dzieci nie niszczą ubranek...ja zacznę śmigać jak potwierdzę w sierpniu Adrianka :-)

Diablica
ja planuję po połówkowym wyjąć wszystkie ubranka i je przejrzeć (bo chce najpierw na 100% płeć potwierdzić) bo muszę zobaczyć co mam a czego nie. Wysłałam sporo tych najmniejszych ubranek znajomym i nie wiem ile mi tego zostało...
Pranie planowałam na koniec sierpnia - wrzesień bo nie chce zostawiać tego na zimę - gdzie ja to potem powieszę?? No i poprasuję z brzuchem wyżej nosa... mam takie torby na zamek to ubranka poskładam i pochowam. Nie powinny się zakurzyć bo podobnie przechowywane miałam ubrania Konrada te większe. Później jak znalazł małe chowałam a duże wyciągałam już "gotowe" do użycia.

Ostatnia edycja:
i o to mi chodziło hehe...to ja lece napięterko poznosze troszke kartoników i z córą pobuszujemy w ciuszkach..pewnie sobie kilka capnie dla lalek hehe...

kajtek no ty już rodzić możesz...do ilu miesięcy te ciuszki? tzn....to nie wszytstko dla noworodka zdaje sobie sprawe...to do którego rozmiaru?

reklama
Ulala... Kajtek ale zaszalałaś... domyślam się że większość ciuszków jest po starszych maluchach...

Ja też mam tego sporo ale chyba nie aż tyle :-D

Mam straszną ochotę na szaleństwo po sklepach ale ciągle coś mi mówi zebym poczekała na USG połówkowe z zakupami...

Do góry