reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

ja w pierwszej ciazy na tym etapie mialam juz wszystko przygotowane. Pralam i prasowalam, wkladalam do jednorazowek. A teraz prawie nie mam nic i ten remont. A tak niewiele czasu zostalo

reklama
Marika - ja mam tylko poprane... spokojnie.
Ja nie rozkładam łóżeczka itd bo się zakurzy, a po drugie chłopaki i koty by w nich buszowały.
No i w grudniu trzeba upchnąć w domu choinkę i inne świąteczne ozdoby, a więc jak tylko na koniec grudnia / początek stycznia zwinę choinkę to się wezmę za łóżeczko. Plan mam gdzie co ułożyć i będzie ok.
Tylko myślę, że jeszcze w listopadzie wyparzę smoczki, butelki, laktator .... przed urodzeniem oczywiście na nowo, ale teraz gdyby były potrzebne "na szybko"

KACZUSZKA tylko knie jeszcze czeka generalne sprzatanie calego mieszkania po remoncie.
Zrobienie polek w szafie dla dzidzi. A ja juz 21 grudnia befe w terminie. Wiec ten czas mnie goni. W pierwszej ciazy pierwsze skurcze mialam wlasnie 14 dni przed terminem a urodzilam 7 dni przed terninem. Teraz mam termin na 5.01.
Dobrze ze chociaz wozek mam kupiony i duzo rzeczy bedzie po synku

Dziewczyny, jak któraś rozgląda się za w miarę tanią matą edukacyjną to w Biedronce jest za 99zł. Osobiście jej nie oglądałam, ale widziałam na ulotce.

A my mamy juz fotelik samochodowy w domu:):) Dostalismy od kuzynki..maxi cosi plebbe:):) nie zniszczony...musze tylko wyprac..z wkladką dla niemowlaka...jeszcze zostal w zasadzie wózek...w przyszlym tygodniu zamawiamy:):)

maxicosi_pebble_2014_raspberryred_930x1050.png

Załączniki

• maxicosi_pebble_2014_raspberryred_930x1050.png
    maxicosi_pebble_2014_raspberryred_930x1050.png
    30,2 KB · Wyświetleń: 40
Ikasia: dokupcie sobie bazę isofix nawet używkę z allegro - polecam:) przy pierwszym nie miałam, teraz kupiłam i normalnie różnica kolosalna - z bazą zapięcie fotelika w aucie trwa sekundę, bez bazy - ze 3minuty, co przy kurtkach i zimnie to masa czasu.
w łeb się stukam, że mi nikt nie doradził wtedy tej bazy..życie od razu prostsze:tak:
jaki w końcu kolor tego maxi cosi mura bierzecie? Bo my czerwony wybraliśmy hehe:-D

Ikasia- lubie maxi cosi...ogolnie to odbra firma...foelik śliczny...tylko daszek by sie jeszcze przydal co nie? ja tez musze dokupic...z corka nie mialam i zaluje zawsze kocykiem ja nakrywalam a taki gadzet to gora 30 zl

Ja wczoraj wszystko rozkladalam chcialam zobaczyc jak gra jak brzeczy itd.. I lezaczek mnostwo baterii nie dolaczonych i karuzela chcialam sobie na sufit puscic obrazki baterii tez nie bylo kurde a mata szelesci gra lusterka duzo tego ale w ksztalcie liscia haha jakbym wiedziala to bym nie wziela ale nie widZialam w sklepie na pudelku ze to lisc no teraz to widze :) takze niczym nie dane bylo mi sie pobawic :( a zanim kupie baterie to oj ... Juz mogli dolaczyc :)

agagsmpatrzylam na te bazy,ale kurcze nawet za uzywke trzeba dać 400zl..troszke dużo...

diablica dzięki wielkie za podpowiedź z tym daszkiem..w sumie nawet o tym nie pomyslalam,a faktycznie by sie przydal..kisztuje na allegro 33zl wiec w sumie grosze a w zimie sie przyda,bo to nawet od wiatru osloni..dzieki:-*:-*

reklama
Ale opłaca się bazę kupić. O wiele większy spokój o bezpieczeństwo. Jak byliśmy na warsztatach to się wszystkiego dowiedzieliśmy :)
Sam fotelik jak montujesz, nie masz 100%, że dobrze to zrobisz i w razie WU może być nieciekawie. Jak masz bazę to masz powiadomienia : że dobrze wpinasz bazę w ramę przy fotelu, dobrze ustawiasz podpórkę, dobrze wpinasz fotelik. Jak tylko coś jest nie tak to światełko i sygnał dźwiękowy informuje o błędzie. A 400zł za spokój i bezpieczeństwo to nie tak dużo (ta, pisze ta, której gaz chcą odłączyć bo nie ma z czego zapłacić 600zł...)

Do góry