reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

no wlansi etez mi sie wydaje...czego tu sie bac...a tez mi sie wydaje ze body będe dziecku zakładac non-stop..pod pajace, do spodni...I tez jedna znajoma mi mowila ze spodni nie zaloze dziekcu, tylko beda ciagle pajace...ja nie wiem czego sie ludzie boja...

reklama
ja tez nie ; oo
przecierz jest duzo kombinacji bardzo duzo

np body z krutkim+pajac
body z dlugim+spiochy
kaftan+spiochy
body z krutkim+kalesonki +bluzeczka z dlugim
body z krutkim+rajstopki+bluzeczka z dlugim
to tak podomowo i na to na spacer bluza plus spodenki i na to kombinezon i czapa ciepla i do spiworka albo gruby koc i do wozia ;))
dziewczyny kombinowac mozna jeszcze inaczej ale juz mi sie nei chce pisac ;)

Ja co prawda spodnie rzadko zakładałam... tak samo jak bluzy itp bo są dla maluszka niewygodne jak on leży... Pajaców nie lubiłam -tyle że na noc... ale tak to kombinowałam głównie z bodami i śpiochami bo taki zestaw jest najwygodniejszy dla dziecka. :tak:

Ikasia --- cuuuuuuuda! Poprostu cuda!!! No nie wiEm jak te ciuszki inaczej opisać ;)
a ja też mam spodenki nawet ogrodniczki jeansowe na 68 Ach jak założe to założe a jak nie to w pudełeczko jesc nie woła :)

Też chyba spisze przed wyjazdem co ile mam ale kurde no kupiłam 2 bluzeczki 62 i 68 przylozylam domsiebie w domu no identyko pod szyjka w szerz na dlugosc :/

Wczoraj mama do mnie dzwonila matko kupila dwiemkurteczki cudne no cudne i calam siate ciuszkow juz nie moge sie doczekac na wyjazd

I jeszcze wiecie co mi ciekawegompokazała kupiła takie spioszki ze na pleckach na wysokosci pampka sa napki i mozna zajrzec w pampka od tyłu nie widziałam czegos takiego ...;-)

Już rozmiary 68 w górę można kupować bardziej wyszukane :tak: Dziecko jest starsze, bardziej ruchliwe, przewraca się... siada itp itd. i już mu tak wszytko nie uwiera na co dzień jak dla noworodka :-)

Dziewczyny w kwestii ciuszków, to ja uważam, że body to rewelacja. Moja Olka dłuuugo w tym chodziła. Jeszcze w tym roku na początku (98 rozmiar) przed odpieluchowaniem. Przez głowę-żaden problem, poradzi sobie każda.
Mnie akurat pajace bardzo spasowały, a do spania śpiwór-też polecam.
Teraz jak już wiem że będzie druga córa, to też porobię fotki niektórych ciuszków

O tak... body długo są super! Nawet jak dziecko chodzi - albo przede wszytskim... bo wtedy na podwórku jak lata ma zawsze pochowane te nereczki.

Ale własnie... do odpieluszkowania... mój nie robi w pieluchy od ponad 2 miesięcy iteraz body i pajace (które lubiłam w formie pidżamek) nie są zbyt poręczne... zakładam mu jednak dalej body, tyle że nie zapinam, chowam jedynie te poły w spodenki ( bo nie wychodzą tak jak zwykła podkoszulka...)ale i tak jak mały posiusia to trzeba wszytko zmieniać...

Jejciu Ikasia ale poszalalas!!!!! Fifi ma racje...zobaczysz ze polowy nawet nie zalozysz :) hihihi Ale ubranka cuuudasne :)
Moja jedyna uwaga...hihihi...jesli tak to mozna nazwac to z doswiadczenia wiem ze body z kolnierzykiem doprowadza male dzieci do szalu :) I jest niewygodne jesli chcesz cos jeszcze ubrac na wierzch. Ale moze akurat Twoj synus bedzie zupelnie inny :)
I tez jak dziewczyny uwazam ze body czy to z krotkim czy z dlugim rekawem to poprostu strzal w dziesiatke :) Kuba chodzil do 2 roku zycia (I moze chodzilby dalej ale nie ma juz takich rozmiarow :))) hehe

...

I jeszcze wiecie co mi ciekawegompokazała kupiła takie spioszki ze na pleckach na wysokosci pampka sa napki i mozna zajrzec w pampka od tyłu nie widziałam czegos takiego ...;-)

Jeny te śpioszki to porażka :( szczególnie na małe dziecko. gniecie to w plecki, pupcie, odbija sie na ciałku. Wiem miałam 2 sztuki ubrane moze ze 3 razy i wywalone

reklama
Jeny te śpioszki to porażka :( szczególnie na małe dziecko. gniecie to w plecki, pupcie, odbija sie na ciałku. Wiem miałam 2 sztuki ubrane moze ze 3 razy i wywalone

Podpisuję się rękoma i nogami pod tym.... wszystkie rzeczy zapinane z tyłu są do d.... U mnie od razu do kosza poszły, nawet na drugiego nie czekały bo to porażka...

Do góry