reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

no wlansi etez mi sie wydaje...czego tu sie bac...a tez mi sie wydaje ze body będe dziecku zakładac non-stop..pod pajace, do spodni...I tez jedna znajoma mi mowila ze spodni nie zaloze dziekcu, tylko beda ciagle pajace...ja nie wiem czego sie ludzie boja...

reklama
ja tez nie ; oo
przecierz jest duzo kombinacji bardzo duzo

np body z krutkim+pajac
body z dlugim+spiochy
kaftan+spiochy
body z krutkim+kalesonki +bluzeczka z dlugim
body z krutkim+rajstopki+bluzeczka z dlugim
to tak podomowo i na to na spacer bluza plus spodenki i na to kombinezon i czapa ciepla i do spiworka albo gruby koc i do wozia ;))
dziewczyny kombinowac mozna jeszcze inaczej ale juz mi sie nei chce pisac ;)

Ja co prawda spodnie rzadko zakładałam... tak samo jak bluzy itp bo są dla maluszka niewygodne jak on leży... Pajaców nie lubiłam -tyle że na noc... ale tak to kombinowałam głównie z bodami i śpiochami bo taki zestaw jest najwygodniejszy dla dziecka. :tak:

Ikasia --- cuuuuuuuda! Poprostu cuda!!! No nie wiEm jak te ciuszki inaczej opisać ;)
a ja też mam spodenki nawet ogrodniczki jeansowe na 68 Ach jak założe to założe a jak nie to w pudełeczko jesc nie woła :)

Też chyba spisze przed wyjazdem co ile mam ale kurde no kupiłam 2 bluzeczki 62 i 68 przylozylam domsiebie w domu no identyko pod szyjka w szerz na dlugosc :/

Wczoraj mama do mnie dzwonila matko kupila dwiemkurteczki cudne no cudne i calam siate ciuszkow juz nie moge sie doczekac na wyjazd

I jeszcze wiecie co mi ciekawegompokazała kupiła takie spioszki ze na pleckach na wysokosci pampka sa napki i mozna zajrzec w pampka od tyłu nie widziałam czegos takiego ...;-)

Już rozmiary 68 w górę można kupować bardziej wyszukane :tak: Dziecko jest starsze, bardziej ruchliwe, przewraca się... siada itp itd. i już mu tak wszytko nie uwiera na co dzień jak dla noworodka :-)

Dziewczyny w kwestii ciuszków, to ja uważam, że body to rewelacja. Moja Olka dłuuugo w tym chodziła. Jeszcze w tym roku na początku (98 rozmiar) przed odpieluchowaniem. Przez głowę-żaden problem, poradzi sobie każda.
Mnie akurat pajace bardzo spasowały, a do spania śpiwór-też polecam.
Teraz jak już wiem że będzie druga córa, to też porobię fotki niektórych ciuszków

O tak... body długo są super! Nawet jak dziecko chodzi - albo przede wszytskim... bo wtedy na podwórku jak lata ma zawsze pochowane te nereczki.

Ale własnie... do odpieluszkowania... mój nie robi w pieluchy od ponad 2 miesięcy iteraz body i pajace (które lubiłam w formie pidżamek) nie są zbyt poręczne... zakładam mu jednak dalej body, tyle że nie zapinam, chowam jedynie te poły w spodenki ( bo nie wychodzą tak jak zwykła podkoszulka...)ale i tak jak mały posiusia to trzeba wszytko zmieniać...

Jejciu Ikasia ale poszalalas!!!!! Fifi ma racje...zobaczysz ze polowy nawet nie zalozysz :) hihihi Ale ubranka cuuudasne :)
Moja jedyna uwaga...hihihi...jesli tak to mozna nazwac to z doswiadczenia wiem ze body z kolnierzykiem doprowadza male dzieci do szalu :) I jest niewygodne jesli chcesz cos jeszcze ubrac na wierzch. Ale moze akurat Twoj synus bedzie zupelnie inny :)
I tez jak dziewczyny uwazam ze body czy to z krotkim czy z dlugim rekawem to poprostu strzal w dziesiatke :) Kuba chodzil do 2 roku zycia (I moze chodzilby dalej ale nie ma juz takich rozmiarow :))) hehe

...

I jeszcze wiecie co mi ciekawegompokazała kupiła takie spioszki ze na pleckach na wysokosci pampka sa napki i mozna zajrzec w pampka od tyłu nie widziałam czegos takiego ...;-)

Jeny te śpioszki to porażka :( szczególnie na małe dziecko. gniecie to w plecki, pupcie, odbija sie na ciałku. Wiem miałam 2 sztuki ubrane moze ze 3 razy i wywalone

reklama
Jeny te śpioszki to porażka :( szczególnie na małe dziecko. gniecie to w plecki, pupcie, odbija sie na ciałku. Wiem miałam 2 sztuki ubrane moze ze 3 razy i wywalone

Podpisuję się rękoma i nogami pod tym.... wszystkie rzeczy zapinane z tyłu są do d.... U mnie od razu do kosza poszły, nawet na drugiego nie czekały bo to porażka...

Do góry