reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

Ja aktualnie mam 2 karty ciąży i będę miała jeszcze 3 xD
Ale szczerze mówiąc nie wiem czy nie olać już tych USG w lux med
Czyli rozumiem że jak pójdę do innego lekarza on założy mi nowa kartę ciąży? A czy jak kolejnego dnia pójdę do tego drugiego on będzie o tym wiedział, że byłam u kogoś innego? 😅

reklama
Oczywiście, że możesz :)) po sprawdzeniu na lepszym sprzęcie okazało się, że w 95% to była ciąża bliźniacza 1k2o czyli w jednym pęcherzyku ciążowym były dwa nie rozdzielone od siebie pecherzyki żółtkowe- w momencie gdy robiłam test ciążowy było już po ciąży, bo bliźniaki nie rozdzieliły się od siebie na wczesnym etapie.. Więc był podwójny szok bo bliźniaków z mężem się w ogóle nie spodziewaliśmy, i drugi szok, że z ciąży nic nie będzie. Dlatego teraz mam nadzieje, że pod sercem mam jedno, ale zdrowe dzieciątko- jeśli znów okaże się dwójka to już mam dzieje, że będzie turbo zdrowa 🤭❤️

Tego Ci życzę, musi być dobrze ❤️

Czyli rozumiem że jak pójdę do innego lekarza on założy mi nowa kartę ciąży? A czy jak kolejnego dnia pójdę do tego drugiego on będzie o tym wiedział, że byłam u kogoś innego? 😅
Też jestem tego ciekawa i za tydzień się dowiem, bo mam dwie wizyty dzień po dniu 😅 na pierwszą idę prywatnie do mojej zaufanej gin a druga wizyta to w medi tylko po to, abym tam mogła robic wszystkie badania za free

Ja jutro mam 5wizyte i nie mam jeszcze karty ciąży😉a apogeum przede mną bo jak zacznę tydzień w którym poroniłam to będę chyba co drugi dzień chodzić żeby jakoś go przeżyć..

reklama

W teorii wszystkie wizyty powinny być na IKP. Nawet te prywatne. Ale mi się wydaje, że nikt w to tak wnikliwie nie zagląda

Do góry