reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

Będzie dobrze ❤ miałam podobnie, tym bardziej że nie miałam zadnych objawów I taki stres mi towarzyszył, że przełożyłam wizytę o tydzień wcześniej 😅
Ja już nie mam co przełożyć 😅Pamiętam jak w poprzedniej ciąży siedziałam, przed gabinetem czekając na usg i gdzieś w głębi czułam, że coś jest nie tak, a później się okazało, że nie ma akcji serca.. Mam to z tylu głowy, ale teraz czuje, że chyba będzie inaczej- mam taką nadzieję ❤️🙊

reklama
Hej!
U mnie różnie, bywają dni kiepskie kiedy jestem zmęczona, rozdrażniona i mam mdłości, ale bywają i takie kiedy mogę przenosić góry. I mam ogromna wybiórczości pokarmowa.. 🤮🤢
Poza tym z powodu niedoborów żelaza musiałam odstawić herbatę! 💔💔💔
Do pracy nie chodzę, gdyż pracuje w szkole specjalnej z dzieciakami z autyzmem i bywa bardzo ciężko (ale kocham te prace!)
Jestem w 7 tygodniu (moja pierwsza ciąża) 👶🏻

Ja już nie mam co przełożyć 😅Pamiętam jak w poprzedniej ciąży siedziałam, przed gabinetem czekając na usg i gdzieś w głębi czułam, że coś jest nie tak, a później się okazało, że nie ma akcji serca.. Mam to z tylu głowy, ale teraz czuje, że chyba będzie inaczej- mam taką nadzieję ❤️🙊

A jeśli mogę zapytać to serduszko stanęło, czy się zatrzymało?

A jeśli mogę zapytać to serduszko stanęło, czy się zatrzymało?
Oczywiście, że możesz :)) po sprawdzeniu na lepszym sprzęcie okazało się, że w 95% to była ciąża bliźniacza 1k2o czyli w jednym pęcherzyku ciążowym były dwa nie rozdzielone od siebie pecherzyki żółtkowe- w momencie gdy robiłam test ciążowy było już po ciąży, bo bliźniaki nie rozdzieliły się od siebie na wczesnym etapie.. Więc był podwójny szok bo bliźniaków z mężem się w ogóle nie spodziewaliśmy, i drugi szok, że z ciąży nic nie będzie. Dlatego teraz mam nadzieje, że pod sercem mam jedno, ale zdrowe dzieciątko- jeśli znów okaże się dwójka to już mam dzieje, że będzie turbo zdrowa 🤭❤️

Hej!
U mnie różnie, bywają dni kiepskie kiedy jestem zmęczona, rozdrażniona i mam mdłości, ale bywają i takie kiedy mogę przenosić góry. I mam ogromna wybiórczości pokarmowa.. 🤮🤢
Do pracy nie chodzę, gdyż pracuje w szkole specjalnej z dzieciakami z autyzmem i bywa bardzo ciężko (ale kocham te prace!)
Kocham herbatę całym sercem! Chciałabym mieć dzień gdzie mogę przenosić góry! Jedyne co teraz mogę przenieść to swoje ciało do łazienki i z powrotem do łóżka 🤢😂

6+4 to już raczej powinno być widać 🥺 Poza tym 18.05 beta była 6200 a przy 10000 jest akcja serca to raczej być powinno 🥺
Wiesz co ja przy becie 17000 jeszcze nie miałam serduszka ale to było chyba jakies 5+3 wiec wczesnie. Ale 6+4 to mysle ze juz na pewno będzie:) wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki♥️

reklama
Hej ja kolejna wizytę mam na 15.06 więc można wpisać, właściwie mam też 16. 06, jedna na nfz druga prywatnie i jeszcze nie zdecydowałam do końca gdzie pójdę.. Myślę aby przyjść się na nfz i zobaczyć jak moje wrażenia będą tego 15stego. Czy to jest tak, że jak pójdę na tą wizytę już z założona karta ciąży to już muszę się przenieść do tego lekarza? Nie wiem jak to wygląda może ktoś podpowie, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji

Ja aktualnie mam 2 karty ciąży i będę miała jeszcze 3 xD
Ale szczerze mówiąc nie wiem czy nie olać już tych USG w lux med

Hej!

Cześć, witamy! Na kiedy konkretnie masz termin? I kiedy jakaś wizyta? Dopiszę Cię do listy :)

Do góry