reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2024

Będzie dobrze ❤ miałam podobnie, tym bardziej że nie miałam zadnych objawów I taki stres mi towarzyszył, że przełożyłam wizytę o tydzień wcześniej 😅
Ja już nie mam co przełożyć 😅Pamiętam jak w poprzedniej ciąży siedziałam, przed gabinetem czekając na usg i gdzieś w głębi czułam, że coś jest nie tak, a później się okazało, że nie ma akcji serca.. Mam to z tylu głowy, ale teraz czuje, że chyba będzie inaczej- mam taką nadzieję ❤️🙊

reklama
Hej!
U mnie różnie, bywają dni kiepskie kiedy jestem zmęczona, rozdrażniona i mam mdłości, ale bywają i takie kiedy mogę przenosić góry. I mam ogromna wybiórczości pokarmowa.. 🤮🤢
Poza tym z powodu niedoborów żelaza musiałam odstawić herbatę! 💔💔💔
Do pracy nie chodzę, gdyż pracuje w szkole specjalnej z dzieciakami z autyzmem i bywa bardzo ciężko (ale kocham te prace!)
Jestem w 7 tygodniu (moja pierwsza ciąża) 👶🏻

Ja już nie mam co przełożyć 😅Pamiętam jak w poprzedniej ciąży siedziałam, przed gabinetem czekając na usg i gdzieś w głębi czułam, że coś jest nie tak, a później się okazało, że nie ma akcji serca.. Mam to z tylu głowy, ale teraz czuje, że chyba będzie inaczej- mam taką nadzieję ❤️🙊

A jeśli mogę zapytać to serduszko stanęło, czy się zatrzymało?

A jeśli mogę zapytać to serduszko stanęło, czy się zatrzymało?
Oczywiście, że możesz :)) po sprawdzeniu na lepszym sprzęcie okazało się, że w 95% to była ciąża bliźniacza 1k2o czyli w jednym pęcherzyku ciążowym były dwa nie rozdzielone od siebie pecherzyki żółtkowe- w momencie gdy robiłam test ciążowy było już po ciąży, bo bliźniaki nie rozdzieliły się od siebie na wczesnym etapie.. Więc był podwójny szok bo bliźniaków z mężem się w ogóle nie spodziewaliśmy, i drugi szok, że z ciąży nic nie będzie. Dlatego teraz mam nadzieje, że pod sercem mam jedno, ale zdrowe dzieciątko- jeśli znów okaże się dwójka to już mam dzieje, że będzie turbo zdrowa 🤭❤️

Hej!
U mnie różnie, bywają dni kiepskie kiedy jestem zmęczona, rozdrażniona i mam mdłości, ale bywają i takie kiedy mogę przenosić góry. I mam ogromna wybiórczości pokarmowa.. 🤮🤢
Do pracy nie chodzę, gdyż pracuje w szkole specjalnej z dzieciakami z autyzmem i bywa bardzo ciężko (ale kocham te prace!)
Kocham herbatę całym sercem! Chciałabym mieć dzień gdzie mogę przenosić góry! Jedyne co teraz mogę przenieść to swoje ciało do łazienki i z powrotem do łóżka 🤢😂

6+4 to już raczej powinno być widać 🥺 Poza tym 18.05 beta była 6200 a przy 10000 jest akcja serca to raczej być powinno 🥺
Wiesz co ja przy becie 17000 jeszcze nie miałam serduszka ale to było chyba jakies 5+3 wiec wczesnie. Ale 6+4 to mysle ze juz na pewno będzie:) wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki♥️

reklama
Hej ja kolejna wizytę mam na 15.06 więc można wpisać, właściwie mam też 16. 06, jedna na nfz druga prywatnie i jeszcze nie zdecydowałam do końca gdzie pójdę.. Myślę aby przyjść się na nfz i zobaczyć jak moje wrażenia będą tego 15stego. Czy to jest tak, że jak pójdę na tą wizytę już z założona karta ciąży to już muszę się przenieść do tego lekarza? Nie wiem jak to wygląda może ktoś podpowie, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji

Ja aktualnie mam 2 karty ciąży i będę miała jeszcze 3 xD
Ale szczerze mówiąc nie wiem czy nie olać już tych USG w lux med

Hej!

Cześć, witamy! Na kiedy konkretnie masz termin? I kiedy jakaś wizyta? Dopiszę Cię do listy :)

Do góry