reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Można brać. Ja brałam jak tylko wyszło, że jestem w ciąży. Miałam silne zapalenie krtani dostałam amoksiklav bodajże.

Czytałam właśnie że penicylina jest bezpieczna i sama choroba może spowodować więcej szkód niż antybiotyk. Zadzwonie jutro do mojej rodzinnej, ufam jej w 100%. Ale mam nadzieję że obejdzie się bez antybiotyków

reklama
Jeśli chodzi o mój przypadek anginy to zawsze kończyło się antybiotykiem niestety. Wysoka gorączka pod 39 stopni i białe migdały..
Ja tak mialam kiedys niekonczaca sie angine, ktora po 3 tygodniach wracala i na antybiotyk. Za 4 razem olałam. Angine przelezalam z goraczka, ale bez antybiotyku i nie wrocila. W ciazy ja bym brala antybiotyk tylko w ostatecznosci. Ale lazdy tobi inaczej.

Ja jestem inna i nie biore antybiotykow juz chyba z 10 lat, ale nie kazdy musi byc, jak ja:). My w ciazy jestesmy rzeczywiscie narazone na infekcje, bo organizm jest zmeczony ta cala nowa sytuacja. Ja tez mialam tydzien z zyciorysu wyjetyxw 5 tygodniu. Musimy na siebie uwazac.

Ja w przyszły piątek jadę na pappe i USG prenatalne. A 04.07 mam kolejną wizytę u swojej prowadzącej.

Dziewczyny jak u Was waga? U mnie masakra 5kg na plusie 😱 Nie powiem sporo ostatnio puchnę w gorące dni, ale i tak wystrzeliło w kosmos.
To u mnie nadal -1,5kg przy ciąży 12+3. No ale ja mam z czego schodzić więc póki co bardzo mnie to cieszy :)

Na pewno będzie dobrze spokojnie ;)
Kiedy wizytujwsz teraz?

Ja wam powiem dziewczyny ze mnie dzis taja zamula wziela..caly dzień boli mnie głowa, tak denerwująco dziwnie. I walczę zeby wziąć tabletkę. Jak nie przejdzie to do snu wleci. Ehh.
Ale zauwazylan dzis ze troxhe brzuch na samym dole pod pępkiem mi wywalilo i jak ściskałam tak twardawo.. dziwne uczucie sle mile. Choć wydawało mi się,że to nastapi pozniej 🤪
A ja z kolei a propos walki z tabletkami mam walke z alergia i sama soba,co z ta alergia robic. Czytalam rozne opinie o lekach na alergie w ciazy. Moja prowadzaca ciaze powiedziala mi,ze niby wszystkoe leki nowej generacji mozna brac,ale to byla wtedy taka luzna rozmowa i za bardzo sie na tym nie skupiałam a jak na zlosc teraz nie moge sie z nia skontaktowac, a wizyta dopiero za 2 tygodnie. Teraz w kryzysie jak mnie naszla mocna alergia, to umowilam sie na teleporade z ginka, ktora powiedziala,ze w ciazy to w ogole leki doustne na alergie kategorycznie nie. I ze moge brac sol morska do nosa i ze swietnie w ciazy dziala wapno🤷‍♀️😆 no na mnie jakos nie dziala to wapno swietnie ani w ogole jakkolwiek. Czy ktoras ma ten sam problem i bierze teraz jakies leki na alergie? Wasz ginekolog powiedzial,ze to ok,zeby brac? Ja juz nie wiem,co mam robic:( boje sie wziac, skoro ta ginekolog powiedziala,ze sie nie bierze.

jeśli pójdziesz do lekarza to powiedz, że jesteś w ciąży. Wtedy przepisze Ci odpowiedni lek. Oszczędzaj się.

Chyba podtrułam się wędliną...
Jeeejuuu współczuje naprawdę ostatnio tez to przeszłam myślałam ze już nie wstanę 🙈 mi lekarka kazała brać 4-5 tabletek węgla na raz… żeby odtruć organizm

reklama
Do góry