reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Super! I mamy podobne terminy,, ja 28.01 i myślałam że tylko ja będę na szarym końcu ;)

U mnie i tak będzie wcześniej, bo cc, ale to i tak prawie koniec stycznia. 😀

Ja mam z usg 7+2 dzis i termin na 28.01.🤔
Wazne, że wszystko jest ok. A dlaczego cc?

Bo pierwsza, donoszona ciąża mimo wywoływania naturalnego, zakończyła się cc, do tego miałam operację na bliźnie, a poza tym trafił mi się taki lekarz, który sam do mnie powiedział, ze jeśli jestem już po 1 cc to mogę sama zdecydować jak chcę rodzić, a dodatkowo po wszystkich przejściach i poronieniach nie będzie mnie zmuszał, żeby mi udowodnić czy dam radę urodzić SN czy nie i jeśli tylko mam się lepiej poczuć psychicznie rodząc cc to nie ma żadnego problemu. 😉

Kochana, jak tam? :)

Ja dzisiaj przeżyłam koszmar w sumie to ostatnie kilka dni nienajlepiej przeżyłam. Trochę mi mdłości odpuściły i już myśl że wszystko się zatrzymało. W sobote z kolei się tak fatalnie czułam, wczoraj jakieś beżowo-brazowe plamienie, bol pleców i ciągnięcie z lewej strony plus bol głowy. Załamka. Dzisiaj wizyta, wparowalam do gabinetu i do lekarza żeby najpierw zrobil mi USG a później będziemy rozmawiać o mnie jak się czuje itd. No i co niespodzianka. Wszystko jest dobrze, dzidzius ponad 2.70 cm, serduszko dzisiaj pierwszy raz słuchałam, widzialam rączki ❤
Oczywiście o wiele rzeczy nie zapytałam bo bylam tak spanikowana że w samochodzie dopiero mnie olsnilo. Teraz prenatalne, a kolejna wizyta za miesiąc. Chyba że będę sie bardzo stresować to mam podskoczyć jeszcze przed prenatalnymi za dwa tygodnie.
Bol głowy, który męczył mnie od 3 dni minął. Nie wiem czy to były nerwy czy po prostu pogoda bo już sobie popadało. Cisnienie miałam 97/67.

Ja dzisiaj przeżyłam koszmar w sumie to ostatnie kilka dni nienajlepiej przeżyłam. Trochę mi mdłości odpuściły i już myśl że wszystko się zatrzymało. W sobote z kolei się tak fatalnie czułam, wczoraj jakieś beżowo-brazowe plamienie, bol pleców i ciągnięcie z lewej strony plus bol głowy. Załamka. Dzisiaj wizyta, wparowalam do gabinetu i do lekarza żeby najpierw zrobil mi USG a później będziemy rozmawiać o mnie jak się czuje itd. No i co niespodzianka. Wszystko jest dobrze, dzidzius ponad 2.70 cm, serduszko dzisiaj pierwszy raz słuchałam, widzialam rączki ❤
Oczywiście o wiele rzeczy nie zapytałam bo bylam tak spanikowana że w samochodzie dopiero mnie olsnilo. Teraz prenatalne, a kolejna wizyta za miesiąc. Chyba że będę sie bardzo stresować to mam podskoczyć jeszcze przed prenatalnymi za dwa tygodnie.
Bol głowy, który męczył mnie od 3 dni minął. Nie wiem czy to były nerwy czy po prostu pogoda bo już sobie popadało. Cisnienie miałam 97/67.
Trochę niskie to ciśnienie

no to proponuję zacząć powoli tworzyć listę dziewczyn na prywatny wątek bo to też trochę trwa:

@Fifonka
@Lillyworld
@Anis28
@Czihori
@natinatkanati
@becia.25
@xdorotaa
@Madlein
@KB02
@Magsie
@Natalia...
@Tenni
@duszyczka
@Monmaj
@Moonstone
@Katigger
@agulla84
@stella33
@Alexisima
@Kinga_89
@Kamilad
@Edytak166
@Totylkokasia
@Invicta
@Kapozi
@olguuu
@Serduszkowa1988
@Olga089
@Ada199079
@majal87
@Caroline24
@Jaktomarta
@Marcepanka096
@Blueberry94

Kolejność oczywiście przypadkowa, użytkowniczki wypisałam z powiadomień i z wpisów z ostatnich dwóch dni.
Kogo nie wypisałam (albo jeżeli kogoś wpisałam niepotrzebnie)- proszę o zacytowanie tej wiadomości i informację.
Jeszcze ja🙂 narazie mało pisze bo byłam na jednej wizycie i mam maluszka 9 miesięcznego i dużo przy nim pracy ale postaram się odzywać częściej :) dziś byłam na krwii i badaniu moczu narazie tylko

reklama
Do góry