reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Został mi około miesiąc do porodu. A ja nawet się nie mogę zebrać, żeby torbę spakować. Wstępnie naszykowałam rzeczy z listy szpitalnej. I stos ubranek czeka na pranie i prasowanie.

Hej :)
Czy mogę dołączyć? Termin mam na luty, ale wątek lutowy przeniósł się na fb, którego nie mam. Do tej pory udzielam się na wątku o skracającej się szyjce, bo od jakiś 9 tygodni leżę (już mi się myli ile dokładnie).
Chętnie służę radą - spodziewamy się piątego dziecka, więc już dużo nietrafnych pomysłów przetestowaliśmy na dzieciach i sobie :p

Dziś 35+0. Jakoś tak oboje z partnerem mamy przeczucie, że mała szybciej się będzie pchała na świat niż jest w planie.
Ja nie rozumiem czemu w te małe dziecięce ubranka, nawet w czapeczki takie wielkie metki i to po kilka sztuk.

Gratulacje takiej gromadki😁jak dajesz rade ogarnac wszystkie dzieciaczki?obecnie 35 drugie dziecko chciałabym 3 ale nie wiem czy sama dam radę?😁
Czasem jest bardzo ciężko i nerwowo. Szczególnie teraz jak leżę w ciąży.. Zwłaszcza, że u nas małe różnice wieku - córka 8, syn 6, córki 4 i 1.5 roku. Ale z drugiej strony jest ogromnie dużo radości, dzieci się świetnie ze sobą bawią. Życie nie jest dużo droższe niż w rodzinach z 2 - 3 dzieci, mamy mocny recykling ubraniowy i coraz więcej zabawek idzie do sprzedaży niż do nas przychodzi :p No i dużo mamy wokół siebie rodzin wielodzietnych, a to wbrew pozorom też jest ważne.

reklama
Zakupiłam w końcu biustonosze do karmienia, zobaczymy jak będzie z rozmiarem. Najwyżej będę odsyłać.
I od kilku dni rozmyślam w co ubrać maleństwo na wyjście ze szpitala.

Do góry