reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
To ja od początku ciąży brałam puerie uno a dzisiaj zaczęłam brać puerie Duo :) wydaje mi się że ma fajny skład i też w polecenia Pana Tabletki ;)
To ja w takim razie też będę brała prerie duo skoro taka dobra i polecana :)
Mam rowno za tydzień wizytę u ginki mojej i doczekać się nie mogę żeby zobaczyć maluszka. Mam nadzieję, że wszystko jest ok. A i zaliczyłam pierwsze spotkanie z muszlą klozetową 🤣 twarzą w twarz

Cześć dziewczyny mam termin na 28 stycznia i mam 8+3 tydzień. Jutro mam wizytę u ginekolog ale stresuje się na maxa przez swoją głupotę! 😭 jestem nauczycielem pilates i chciałam klientce pokazać ćwiczenie no i położyłam się na brzuchu tak jakbyś się położyła na brzegu łóżka na brzuchu z nogami na podłodze no i podniosłam się na rękach wiec trochę obciążyłam brzuch... głupia ja głupia czemu nie myślałam!?!?! No i teraz się stresuje czy w 8 tyg mogło się coś stać czy nie. Wizyta Jutro a ja zdycham ze stresu 😭😭😭
Cały Internet pisze ze 1 trymestr można leżeć na brzuchu ale ja i tak stres jak po Himalaje.... co myślicie?

Cześć dziewczyny mam termin na 28 stycznia i mam 8+3 tydzień. Jutro mam wizytę u ginekolog ale stresuje się na maxa przez swoją głupotę! 😭 jestem nauczycielem pilates i chciałam klientce pokazać ćwiczenie no i położyłam się na brzuchu tak jakbyś się położyła na brzegu łóżka na brzuchu z nogami na podłodze no i podniosłam się na rękach wiec trochę obciążyłam brzuch... głupia ja głupia czemu nie myślałam!?!?! No i teraz się stresuje czy w 8 tyg mogło się coś stać czy nie. Wizyta Jutro a ja zdycham ze stresu 😭😭😭
Cały Internet pisze ze 1 trymestr można leżeć na brzuchu ale ja i tak stres jak po Himalaje.... co myślicie?
Nie przejmuj się nic się nie stanie. Zarodek jest malutki i ochrania go macica i brzuch. Zobaczysz że będzie wszystko w porządku.

reklama
Dziewczyny podnieście mnie na duchu 🙏 wczoraj źle się czułam, bóle okresowe i kłucie w pachwinach do tego parszywe przeziębienie. Wcześniej byłam u lekarza rodzinnego, który zalecił inhalacje. Wieczorem już było lepiej, dziś rano całkiem ok. Po sikaniu zauważyłam śluz lekko różowy, wezwałam pogotowie i teściową do chorego dziecka. W szpitalu śluz był już biały, zrobili mi usg dopochwowe i okazało się, że wszystko ok, dali duphaston. Mój lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić, więc za jego zgoda wyszłam na własne żądanie. Musiałam bo w domu mam chorego trzylatka. Po powrocie okazało się że ten śluz jest jeszcze bardziej różowy (ok godziny po usg dopochwowym). Leżę w domu z chorym synem-mąż wraca wieczorem i umieram ze strachu. Nie mam jakichś nowych dolegliwości raczej typowo ciążowe. Mam tez wcześniej zdiagnozowana nadżerkę. Czy któraś z Was miała podobnie? Żałuję, że wyszłam z tego szpitala😔 jak do jutra nie będzie poprawy po tych lekach to tam wrócę 😩
Ja miałam podobnie, miałam plamienie po stosunku, kolejnego dnia właśnie taki podkrwiony śluz, poszłam na nieplanowaną wizytę do ginekologa - rownież dostałam duphaston. Prawdopodobna przyczyna to najpewniej właśnie nadzerka którą mam tak jak Ty. Po badaniu tak jak Ty miałam jeszcze do końca dnia plamienia - także nie przejmuj się ! :)

Do góry