reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Dziewczyny czy któraś z Was chodzi na basen?

Tak mnie korci aby coś zacząć że sobą robić (mam nadwagę) i szukam aktywności która sprawia mi przyjemność i jest bezpieczna w ciąży.
No właśnie nie. Boję się infekcji, bo często po basenach mi się zdarzały. Mamy też basen w ogrodzie u teściów, mąż korzystał jak szalony przez te 2 gorące dni, a ja się balam.

reklama
Z ciekawości? Czym podyktowana jest tak duża różnica pomiędzy pappa a USG?
Ja mam prenatalne 7 lipca i mam przyjść z wynikami Pappy. Myślałam że tak z tydzień wcześniej zrobię...

A najbliższą wizytę mam w tą środę.

No i kupiłam pierwszą rzecz... fotelik od znajomego. 😊
Mi pappe lekarz kazał zrobić 15 czerwca a wizyta 29 czerwca na prenatalne. Też się zastanawialam skąd te 2 tygodnie różnicy, ale nie pytałam :)

Cześć! Jestem tu nowa, chętnie zostanę z Wami na dłużej i poczytam wpisy bardziej doświadczonych. To moja pierwsza ciąża. Kolejna wizyta 21.06. i mam nadzieję, że usłyszę bicie serca i lekarz ma założyć kartę (9 tydzień zaczęty w sobotę). Wczoraj w kościele na mszy najpierw zrobiło mi się niedobrze, za chwilę mroczki, ciemno przed oczami, w uszach szum, zimny pot mnie oblał, ale nadal stałam, jakbym usiadła to mąż musiałby mnie wynosić. A nie chciałam, żeby reszta rodziny się domyśliła (i chyba tylko to trzymało mnie w pionie), bo na razie tylko kilka osób wie. Po kilku minutach przeszło, ale dość się przestraszyłam...

Dziewczyny czy któraś z Was chodzi na basen?

Tak mnie korci aby coś zacząć że sobą robić (mam nadwagę) i szukam aktywności która sprawia mi przyjemność i jest bezpieczna w ciąży.
Ja chodziłam w poprzedniej ciąży, ale w 3 trymestrze, to było super, bo brzuch miałam duży i na basenie wtedy wydawał się leciutki, ale jak wychodziłam z wody to był powrót do rzeczywistości 😁
Dziwne ja mam PAPPE i USG w tym samym dniu i w tej samej placówce oczywiście.
Ja też mam w tym samym dniu.

Jeśli chodzi o basen to nie lubię chodzić. I generalnie bała bym się chyba o infekcję, bo przy cukrzycy jestem na nie bardziej podatna.
Ale jeśli ktoś lubi i lekarz pozwala to czemu nie chodzić.

No właśnie nie. Boję się infekcji, bo często po basenach mi się zdarzały. Mamy też basen w ogrodzie u teściów, mąż korzystał jak szalony przez te 2 gorące dni, a ja się balam.
Chyba, że tak. Ja infekcji nigdy nie miałam, mi lekarka mówiła, że wszystko można na spokojnie więc chodze na basen i jeżdze na rowerze. Z pogoda to jestem na urlopie poza Polska i u nas dzis tylko 15 stopni także tylko słyszałam, że tak ciepło 🤣

Ja 24.06 , czeka mnie rozmowa z położna, analiza wyników,założenie karty ciazy, usg I pobranie cytologi, no i chyba jakoś trzeba będzie się na usg i pappe coś zapisywać. 🙈 byle tylko wszystko było dobrze, bo chodzę i wymyślam, ze coś się za dobrze czuje dziś. 😬
Też mam 24.06, ale byłam w takiej euforii po zobaczeniu serduszka, że muszę jutro zapytać na którą godzinę się umawiałam bo nie mam pojęcia 🤣

reklama
Cześć! Jestem tu nowa, chętnie zostanę z Wami na dłużej i poczytam wpisy bardziej doświadczonych. To moja pierwsza ciąża. Kolejna wizyta 21.06. i mam nadzieję, że usłyszę bicie serca i lekarz ma założyć kartę (9 tydzień zaczęty w sobotę). Wczoraj w kościele na mszy najpierw zrobiło mi się niedobrze, za chwilę mroczki, ciemno przed oczami, w uszach szum, zimny pot mnie oblał, ale nadal stałam, jakbym usiadła to mąż musiałby mnie wynosić. A nie chciałam, żeby reszta rodziny się domyśliła (i chyba tylko to trzymało mnie w pionie), bo na razie tylko kilka osób wie. Po kilku minutach przeszło, ale dość się przestraszyłam...
A cukier masz dobry? Ja tak miewam przy spadku cukru ;)

Do góry