reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Myślałam żeby już zapytać się na usg genetyczne tylko różnica między OM a usg wynosi 9 dni. Myślicie by zapisać się wg usg czy OM? Bo myślałam o 12 tygodniu ;)
Dzisiaj jakiś też tak dziwnie, non stop bolały mnie piersi, non stop siku, dzisiaj jakoś tak spokojnie.
Ja bym się zapisała wg USG, ja też mam mniej więcej taka różnicę i ginekolog liczyła wg USG kiedy mam się zapisac na badanie.
Siostrą męża się Wgl nie przejmuj 🙂
Staram się nie przejmować, ale trochę przykro mi się zrobiło po jej reakcji.
Wydaje mi się, że trzeba mieć też zaświadczenie o ciąży od ginekologa. Ewentualnie można zadzwonić i zapytać czy sama karta ciąży wystarczy. Na słowo nikt nie przyjmie.
Tak trzeba mieć albo zaświadczenie, albo wpisane w skierowaniu że jest się w ciąży. Ja ostatnio się zapisałam do diabetologa stad wiem. Chociaż moja ginekolog mówiła że czasem uznają też kartę ciąży.

Dziewczyny, Wy też macie czasem takie mocniejsze bóle podbrzusza? Wręcz skurczowe? Dzisiaj 8+1, na razie spokój, ale wczoraj co jakiś czas mnie męczyło, brałam nospę. Dzisiaj jak będzie to samo to idę do lekarza. Na szczęście żadnych plamień ani nic, tylko ten ból podbrzusza.

Dziewczyny, Wy też macie czasem takie mocniejsze bóle podbrzusza? Wręcz skurczowe? Dzisiaj 8+1, na razie spokój, ale wczoraj co jakiś czas mnie męczyło, brałam nospę. Dzisiaj jak będzie to samo to idę do lekarza. Na szczęście żadnych plamień ani nic, tylko ten ból podbrzusza.
U mnie tylko lekkie, ale często się słyszy o trochę większych bólach... A nie przemeczylas się? Nie nanosiłaś się wczoraj czegoś?

reklama
U mnie tylko lekkie, ale często się słyszy o trochę większych bólach... A nie przemeczylas się? Nie nanosiłaś się wczoraj czegoś?

No fakt, że cały czas coś robię, myślę że to też trochę od tego. Dzisiaj będę leżeć cały dzień to może przejdzie. Na razie spokój na szczęście.

Do góry