reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Ja już po wizycie ❤️
Mamy już 2,80 cm dzieciaczka ❤️ trochę przyspieszył bo wg dzisiejszego USG jest 9+4 a 3 tyg temu było 6+1 😍 miałam już USG przez powłoki brzuszne i tak myślałam że nic nie zobaczymy ale coś tam było widać w tym nóżki i rączki 😍 lekarz powiedział że wszystko bardzo dobrze wygląda ale seduszka nie chciał dać posłuchać że jest za szybko i nie jest to wskazane do 12 tyg. Założył mi kartę ciąży, za 3 tyg mam prenatalne i tyg później znowu wizyta u gina. Coraz bardziej wchodzimy z terminem na koniec grudnia 😬
IMG_20220531_173201.jpg

reklama
Hej.
Chyba czas się przywitać.
Pierwsza ciąża, teraz 7+5 wg obliczeń, w USG 7+4. Serduszko bije. Jedynie czekam na wyniki krzywej cukrowej. :-(
Spać mogłabym ciągle. I pobolewalo mnie od kilkunastu dni po lewej stronie, dziś ginekolog wyjaśniła, że to z tego jajnika była owulacja i stąd jeszcze może boleć. Ma się uspokoić do trzech tygodni. Trochę puchną mi stopy i pokrzywa nie pomaga za bardzo na to niestety.
Ja znów mam przeokropne łaknienie z napadowym bólem żołądka, także nic nie pomoga.U mnie 6+5tc

Nie mam pojęcia. Norma do 10 tysięcy. Jutro mam wizytę-zapytam.
W ciąży leukocyty są bodajże fizjologicznie podwyższone.

@Kapozi ja acardu biorę 150mg 🤪

Jestem ciekawa jakie TSH u mnie? W 4tc było 1,3 dawki nie zmieniałam, ale od soboty mam uczucie kołatania serca 🙄 Na szczęście w poniedziałek oprócz ginki mam konsultację u kardiologa, a we wtorek u endokrynologa także może coś się wyjaśni.

@Katigger to mnie tak ciągnie prawa strona i właśnie owu była z prawego jajnika. Dobrze wiedzieć, że to może być przyczyną. No i jeszcze mam torbiel na tym jajniku. Ech jak nie urok to...

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj 8+5. Zmęczenie mnie pokonuje i pobolewają mnie pachwiny co tez obserwowałam w 1 ciąży więc się nie martwię.
Ja wizytę mam w piątek, jutro lecę na te wszystkie badania, mam nadzieje ze szybko dostanę wyniki.
Tak szybko mi czas leci ze szok. Dopiero byłam na 1 wizycie a tu już kolejna. Już zaraz 9 tydzień będzie skończony, no szok 😅😅
Powiem Wam dziewczyny ze w 1 ciąży strasznie mi się dluzylo. Żyłam od wizyty od wizyty u gina. Czasami biegałam do mojej doktor raz na 2 tyg bo coś mnie niepokoiło. Teraz w porównaniu do tamtej coazy to jestem oaza spokoju 😅
Tak czas leci...na kiedy masz kochana termin? Bo mi gin tydzień temu podała 8+6 a wg apki dziś mam 8+4....ostatni okres 26.03....cykle 35-40 dni....nie wiem...mam nadzieję że urodze w styczniu

Ja już po wizycie ❤️
Mamy już 2,80 cm dzieciaczka ❤️ trochę przyspieszył bo wg dzisiejszego USG jest 9+4 a 3 tyg temu było 6+1 😍 miałam już USG przez powłoki brzuszne i tak myślałam że nic nie zobaczymy ale coś tam było widać w tym nóżki i rączki 😍 lekarz powiedział że wszystko bardzo dobrze wygląda ale seduszka nie chciał dać posłuchać że jest za szybko i nie jest to wskazane do 12 tyg. Założył mi kartę ciąży, za 3 tyg mam prenatalne i tyg później znowu wizyta u gina. Coraz bardziej wchodzimy z terminem na koniec grudnia 😬Zobacz załącznik 1406687
Tocz to juz duzy człowiek!
Gratulacje ❤

reklama
Mam pytanie, czy wy też zmagalyscie się z uczuciem jakby pełności w przełyku?Jakby cały czas coś tam "zalegalo" , nie wiem czy mnie zrozumiecie. Staram się dużo wody pić, jeść małe lekkostrawne porcje, ale nic nie pomaga.🙃

Do góry