reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hej Dziewczyny! Widzę, że u Was „to prawie już” [emoji6]. U mnie dopiero 35 tydz., jutro wizyta u lekarza. W związku z tym, że jesteście już pewnie przygotowane, a ja mam jeszcze ostatni ważny zakup, proszę powiedzcie jaki materac polecacie? Jest tego tyle..[emoji849] Z opinii na internecie: Dobranocka firmy Hilding. Ale mam takie wrażenie, że to „tylko” pianka. [emoji30]
Ja mam właśnie ten Dobranocka. Z innych jakie były polecane, to Fiki Miki, nje pamiętam który dokładnie, cenowo nieiwle droższy od Dobranocki.

reklama
Hej dziewczyny 🤩💗 właśnie nadrobiłam zaległości w forum i chciałam wam życzyć wspaniałych świąt, pełnych brzuszków i wiele odpoczynku ♥️🎄🥰
Ja aktualnie 35+4, po wizycie u lekarza stwierdził ze 11 stycznia mogę rodzić i jeśli dzień wcześniej na wizycie szyjka będzie miękka i rozwarta to będziemy wywoływać. Wiem, ze opinie są różne ale strach przed porodem w drodze (mam około 2h drogi do szpitala, witamy na Korsyce 🙄) i strach przed krwotokiem poporodowym( przypadki w bliskiej rodzinie) dają wiele do myślenia i jednak zdam się na opinie lekarza. Gdyby tak było, będę rodzic w 38tyg 😝 jezu, to już! 😆 zaczynam powoli kompletować walizkę ale już na ostro zabiorę się za to po świętach.
Swoją droga święta spędzam w domu z synkiem 2latka i 8mies, mężem i jego bratem. Będzie barszcz z uszkami, pierogi z kapusta, ryba i krokiety 🤤 cześć dan przygotowałam wcześniej, co później odchorowalam mega złym samopoczuciem i skurczami 😰 i choć skurcze mam nadal i to stosunkowo bolesne, to na szczęście samopoczucie o niebo lepsze 😎
Ogólnie stres przed porodem bardzo mi sie udziela… nie wiem jak wy, ale ja okropnie sie boje. Pierwszy poród, również wywoływany, był ok. Gorzej z okresem połogu gdy na tyłku przez 2mies nie mogłam usiąść 😭😖 bardzo sie boje ze historia sie powtórzy i ze teraz mając już na świecie jedno dziecko niw dam sobie rady z 3latkiem i noworodkiem… z natury jestem bardzo uparta i wiem ze dam sobie radę, ale strach jest ogromny patrząc na to ze nie mam przy sobie nikogo z rodziny a mąż ze względu na prace często jest poza domem na dłuższy czas. Ale cóż mi pozostaje, zaciskam zęby i klepie się sama po ramieniu ze będzie dobrze i kropka! 😆
Życzę wam wszystkim dużo siły i wsparcia na tym naszym finiszu 🤰❤️

A moja córeczka będzie nazywać sie Melania 🥰❤️

Hej dziewczyny 🤩💗 właśnie nadrobiłam zaległości w forum i chciałam wam życzyć wspaniałych świąt, pełnych brzuszków i wiele odpoczynku ♥️🎄🥰
Ja aktualnie 35+4, po wizycie u lekarza stwierdził ze 11 stycznia mogę rodzić i jeśli dzień wcześniej na wizycie szyjka będzie miękka i rozwarta to będziemy wywoływać. Wiem, ze opinie są różne ale strach przed porodem w drodze (mam około 2h drogi do szpitala, witamy na Korsyce 🙄) i strach przed krwotokiem poporodowym( przypadki w bliskiej rodzinie) dają wiele do myślenia i jednak zdam się na opinie lekarza. Gdyby tak było, będę rodzic w 38tyg 😝 jezu, to już! 😆 zaczynam powoli kompletować walizkę ale już na ostro zabiorę się za to po świętach.
Swoją droga święta spędzam w domu z synkiem 2latka i 8mies, mężem i jego bratem. Będzie barszcz z uszkami, pierogi z kapusta, ryba i krokiety 🤤 cześć dan przygotowałam wcześniej, co później odchorowalam mega złym samopoczuciem i skurczami 😰 i choć skurcze mam nadal i to stosunkowo bolesne, to na szczęście samopoczucie o niebo lepsze 😎
Ogólnie stres przed porodem bardzo mi sie udziela… nie wiem jak wy, ale ja okropnie sie boje. Pierwszy poród, również wywoływany, był ok. Gorzej z okresem połogu gdy na tyłku przez 2mies nie mogłam usiąść 😭😖 bardzo sie boje ze historia sie powtórzy i ze teraz mając już na świecie jedno dziecko niw dam sobie rady z 3latkiem i noworodkiem… z natury jestem bardzo uparta i wiem ze dam sobie radę, ale strach jest ogromny patrząc na to ze nie mam przy sobie nikogo z rodziny a mąż ze względu na prace często jest poza domem na dłuższy czas. Ale cóż mi pozostaje, zaciskam zęby i klepie się sama po ramieniu ze będzie dobrze i kropka! 😆

My kobiety jesteśmy najsilniejsze! Wszystko będzie dobrze!
Również zdrowych radosnych i pogodnych świat ❤️

Piękne imię [emoji4]
Hej dziewczyny [emoji2956][emoji175] właśnie nadrobiłam zaległości w forum i chciałam wam życzyć wspaniałych świąt, pełnych brzuszków i wiele odpoczynku [emoji3531][emoji319][emoji3059]
Ja aktualnie 35+4, po wizycie u lekarza stwierdził ze 11 stycznia mogę rodzić i jeśli dzień wcześniej na wizycie szyjka będzie miękka i rozwarta to będziemy wywoływać. Wiem, ze opinie są różne ale strach przed porodem w drodze (mam około 2h drogi do szpitala, witamy na Korsyce [emoji849]) i strach przed krwotokiem poporodowym( przypadki w bliskiej rodzinie) dają wiele do myślenia i jednak zdam się na opinie lekarza. Gdyby tak było, będę rodzic w 38tyg [emoji13] jezu, to już! [emoji38] zaczynam powoli kompletować walizkę ale już na ostro zabiorę się za to po świętach.
Swoją droga święta spędzam w domu z synkiem 2latka i 8mies, mężem i jego bratem. Będzie barszcz z uszkami, pierogi z kapusta, ryba i krokiety [emoji1786] cześć dan przygotowałam wcześniej, co później odchorowalam mega złym samopoczuciem i skurczami [emoji27] i choć skurcze mam nadal i to stosunkowo bolesne, to na szczęście samopoczucie o niebo lepsze [emoji41]
Ogólnie stres przed porodem bardzo mi sie udziela… nie wiem jak wy, ale ja okropnie sie boje. Pierwszy poród, również wywoływany, był ok. Gorzej z okresem połogu gdy na tyłku przez 2mies nie mogłam usiąść [emoji24][emoji37] bardzo sie boje ze historia sie powtórzy i ze teraz mając już na świecie jedno dziecko niw dam sobie rady z 3latkiem i noworodkiem… z natury jestem bardzo uparta i wiem ze dam sobie radę, ale strach jest ogromny patrząc na to ze nie mam przy sobie nikogo z rodziny a mąż ze względu na prace często jest poza domem na dłuższy czas. Ale cóż mi pozostaje, zaciskam zęby i klepie się sama po ramieniu ze będzie dobrze i kropka! [emoji38]
Życzę wam wszystkim dużo siły i wsparcia na tym naszym finiszu [emoji1768][emoji3590]

A moja córeczka będzie nazywać sie Melania [emoji3059][emoji3590]

Nasza córeczka również będzie Melania :) termin koniec stycznia :)

Nasza córeczka również będzie Melania :) termin koniec stycznia :)

Też miałam na liście imię Melania i Klara[emoji106][emoji106]

Ja wczoraj byłam u lekarza. Termin mam na 8 styczeń, mała wyzayla lekko ponad 2700 więc najprawdopodobniej maleństwo jak jej brat albo nawet drobniejsza. Ale zobaczymy [emoji106] dziewczyny w kaphhal już wyprzedaże kupiłam parę rzeczy dla małej ale już takich na pozniej[emoji106]

Mam pytanko ma któraś z was mopa hizero? Dzisiaj sąsiadka była na kawce z synkiem i pokazała mi go i jestem nieco w szoku. Obserwuję na insta babkę ale jakoś niedowierzalam że nie robi smug itp. (ja mam głównie na wysoki połysk podłogę i wymagające panele) i powiem wam że dał rade[emoji106] będę myśleć nad tym sprzętem ale może któraś z was ma go długo i może wyrazić opinie lub ktoś z waszych znajomych, bliskich?

Cześć Dziewczyny
U mnie termin na połowę stycznia.
Wybrane imię Liwia 😊
Święta spędzam w domu. Jedyne wyjście, to do rodziców na Wigilię. Jutro moja starsza córka obchodzi urodziny 😊
Pamiętne Święta w szpitalu.
Życzę Wam zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia 🎄🌟⛄

Tez bardzo chcialam Liwie, ale mój mąż za nic w świecie nie chciał zaakceptować więc będzie Lilianka. Ale nie ma tego złego bo zawsze chciałam Lilke, a gdzieś po drodze spodobało sie imie Liwia ❤
Spokojnych i Radosnych Świąt 🎄

reklama
Do góry