reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Jeżeli chodzi o USG niby nie można za często robić, bo ta głowica i USG żeby badanie wyszło się jakoś nagrzewa i niby niebezpieczne...
Ja miałam usg kilkanaście razy, szczególnie na początku a potem już jak się dowiedziałam na prenatalnych, że lepiej rzadziej robić to robię na co drugiej wizycie (co 1,5 miesiąca zazwyczaj). Bo chodzi o podawane przy USG wagi?

reklama
Mi w 1 ciąży czop pojawił się w 35tc a urodziłam tylko 4dni przed terminem. Spokojnie [emoji106] teraz mi jeszcze nie odpadł ale to może dopiero przed porodem... Różnie z tym jest.
Nie wiem jak wy ja wolę poczekać do stycznia o ile się da hehe
Może przez ten masaż! Ja zawsze jak idę do kibelka to patrzę czy mi coś nie wypadło [emoji23] oj to będzie świąteczny prezent jednak [emoji4]

Mi w 1 ciąży czop pojawił się w 35tc a urodziłam tylko 4dni przed terminem. Spokojnie [emoji106] teraz mi jeszcze nie odpadł ale to może dopiero przed porodem... Różnie z tym jest.
Nie wiem jak wy ja wolę poczekać do stycznia o ile się da hehe
Też bym wolała w styczniu, ale lekarze nie chcą współpracować🤣
Może przez ten masaż! Ja zawsze jak idę do kibelka to patrzę czy mi coś nie wypadło 😂 oj to będzie świąteczny prezent jednak 😊
Pewnie przez masaż, ale to może być kilka dni, więc mam nadzieje, że albo teraz, albo dopiero po świętach 😅

Jestem juz po ginku
Skurcze mam, córka jest nisko święta spedze w domu , natomiast we wtorek idę na kontrole i decyzja o zdjęciu pessara oraz pobyt w szpitalu ponieważ mogę rodzic , a nie zeby na wariackich papierach jechać gdy np odejdą mi wody w nocy :)

Jestem juz po ginku
Skurcze mam, córka jest nisko święta spedze w domu , natomiast we wtorek idę na kontrole i decyzja o zdjęciu pessara oraz pobyt w szpitalu ponieważ mogę rodzic , a nie zeby na wariackich papierach jechać gdy np odejdą mi wody w nocy :)
Ja dzisiaj mam straszne kłucia w podbrzuszu i mały tak jakby się ustawiał do wyjścia. Też mam wizytę we wtorek i mam nadzieję że doczekam 🙂 chciałabym święta spędzić w domu, chyba jak każda z nas 😉

Ja dzisiaj mam straszne kłucia w podbrzuszu i mały tak jakby się ustawiał do wyjścia. Też mam wizytę we wtorek i mam nadzieję że doczekam 🙂 chciałabym święta spędzić w domu, chyba jak każda z nas 😉
Moja jest ustawiona do dołu, masz racje kazda chce i tak będzie , zobaczysz :)
A po świętach może się dziać wszystko

reklama
Może przez ten masaż! Ja zawsze jak idę do kibelka to patrzę czy mi coś nie wypadło 😂 oj to będzie świąteczny prezent jednak 😊

Ani nie straszcie ze masaż krocza aż tak moze wszystko przyspieszyć xD ja ostatnio tez u fizjo uroginekologicznej miałam robiony i zamierzałam właśnie w domu stosować, podobno pomaga żeby nie pęknąć czy czasem chroni przez rozcięciem .. hmmm

Do góry