reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

No i po badaniach. Wszystko jest Ok. Mała waży około 2500 (35 tydz.). Żadnych skurczy, szyjka długa. Lekarz kazał zdecydować czy na 100% chcę cesarkę, ponieważ mam wskazania od okulistki. Niby nic poważnego się nie dzieje, ale okulistka sugerowała, że: „ja bym wybrała cesarkę, nikt Pani nie gwarantuje, że wszystko będzie ok”. Więc mam mały dylemat, do 7 stycznia… Wtedy idę też na pierwsze Ktg. 😁

reklama
No i po badaniach. Wszystko jest Ok. Mała waży około 2500 (35 tydz.). Żadnych skurczy, szyjka długa. Lekarz kazał zdecydować czy na 100% chcę cesarkę, ponieważ mam wskazania od okulistki. Niby nic poważnego się nie dzieje, ale okulistka sugerowała, że: „ja bym wybrała cesarkę, nikt Pani nie gwarantuje, że wszystko będzie ok”. Więc mam mały dylemat, do 7 stycznia… Wtedy idę też na pierwsze Ktg. 😁
Wow to ja mam ktg od 25tc już.. a we wtorek ostatnie ktg gdzie będę w 38tc

Jak się czujecie mamusie ? Czy Wy też macie tak nisko już brzuszek ? Dzisiaj też mialam delikatne skurcze 🙈 37+3

Życzę Wam Zdrowych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, szczęśliwego rozwiązania, zdrówka i spełnienia marzeń! 🎄🥰

Załączniki

• 20211223_205617.jpg
    20211223_205617.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 141
Dziewczyny wesołych Świąt dla Was :) radości spokoju i miłości:) i oczywiście szczęśliwego rozwiązania i zdrowka dla Wasni maluszków.

Ja we wtorek stawiam się w szpitalu na CC także raczej stycznia nie doczekam. Wczoraj 2h spędziłam na pakowaniu prezentów wiec się troche rozruszałam to żebym do tego wtorku dotrwała:D

Ja dziś załatwiłam badania w laboratorium 😉 tak świątecznie nikogo nie było.
Dziewczyny, jak tam z przepuszczaniem was w kolejkach? Mi się raz zdarzyło w kolejce po lody... 😄 a jakoś nie umiem dopominać się o swoje u lekarza, czy w aptece..
Wesołych świąt wszystkim. Ciekawe czy którys bobas jednak zrobi świąteczna niespodziankę.
Ja się teraz wzruszam przy kolędach, szczególnie tych bardziej typu kołysanki. Prawie się rozryczalam w samochodzie....

@agnieszka_1dziecko trzymam kciuki i czekam na informacje

@Koala28 u mnie słabo z tym przepuszczaniem, chyba raz się zdarzyło. Za to ostatnio u ginekologa, jedna pani poprosiła mnie, żebym ją przepuściła, bo ona szybko przejdzie badanie. Ot kobieta, w 9 miesiącu ciąży, czekająca już dwie godziny, może poczekać jeszcze trochę 😉

Ja dziś załatwiłam badania w laboratorium 😉 tak świątecznie nikogo nie było.
Dziewczyny, jak tam z przepuszczaniem was w kolejkach? Mi się raz zdarzyło w kolejce po lody... 😄 a jakoś nie umiem dopominać się o swoje u lekarza, czy w aptece..
Wesołych świąt wszystkim. Ciekawe czy którys bobas jednak zrobi świąteczna niespodziankę.
Ja się teraz wzruszam przy kolędach, szczególnie tych bardziej typu kołysanki. Prawie się rozryczalam w samochodzie....

U mnie brzuszek było widać dopiero w 6 miesiącu, ale i tak ledwie co. Raz jeden skorzystałam ze swojego przywileju w mojej przychodni przy pobraniu krwi bo kolejka była aż na zewnątrz więc weszłam i zapytałam rejestratorki czy mogę skorzystać z pierwszeństwa i powiedziała, że wręcz muszę, wręczyła mi specjalną kartę więc skorzystałam 😊 i to by było na tyle bo ludzie nie zwracają niestety uwagi na ciężarne 🤷‍♀️

reklama
Wesołych Świąt dziewczyny;)
Święta udało mi się spędzić w domu i może sylwestra też się uda bo 3 stycznia mamy stawić się w szpitalu wiec możedo 5stycznia Mały już będzie z nami;) powiem Wam, że nie mogę się doczekać ale mam nadzieje, że wytrzymam💪

Załączniki

• 20211224_155221.jpg
    20211224_155221.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 133
Do góry