reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny :)
Już od dłuższego czasu nie mogę edytować swojego postu na pierwszej stronie. Nie pierwszy raz wchodzę i próbuje Was podopisywać ale nie mam już takiej możliwości (edycji) teraz mam tylko przycisk „podziel się” czyli udostępnienie 😩

reklama
Hej Dziewczynki:) jak sie czujecie?

Mnie dopadła zgaga, na szczęście wieczorami aby bo w pierwszej ciąży miałam nie dość że od początku do końca to jeszcze od rana do wieczora :p teraz łagodniej, ale mimo wszystko daje popalić:D

Póki co mleko I migdały pomagają, zobaczymy jak długo?

Czy Wy tak jak I ja macie problem ze spaniem w nocy ?

Na lewym boku jak śpię to silniejsza zgaga, na prawym boli , na plecach jakoś nie wygodnie. Zasypiam na siedząco:/

Maluch tez szaleje w nocy , więc w dzień chodzę jak zombie :D a jak u Was ?

Mnie dopadła zgaga, na szczęście wieczorami aby bo w pierwszej ciąży miałam nie dość że od początku do końca to jeszcze od rana do wieczora :p teraz łagodniej, ale mimo wszystko daje popalić:D

Na lewym boku jak śpię to silniejsza zgaga, na prawym boli , na plecach jakoś nie wygodnie. Zasypiam na siedząco:/

ja mam zgagę od początku i pomagają tylko migdały ☺️ teraz 21tc i chyba już u mnie zostanie do końca, właśnie pojawia się tez wieczorami albo jak zgłodnieje. Da się przyzwyczaić 🤪😍

Mi na zgagę pomagało pepsi 😅 u mnie grzecznie w nocy mała śpi ;) idzie spać tak jak ja ;)

U mnie na szczęście w 17 tyg skończyły się mdlosci i wymioty także jest o niebo lepiej :) nie licząc kwestii związanych z szyjka i z widmem założenia szewka - jest ok. Młody tez daje się we znaki wieczorami i w nocy heh w piątek połówkowe- zmieniłam termin ze środy- także zobaczymy co tam u niego słychać:) nie mogę się doczekać !

Witajcie! 😊
Mogę dołączyć?
Zostanę pierwszy raz mamą.
Obecnie 17 tydz. + 3 dni
Termin na 29 styczeń. Jednak dostałam już informacje, że nie będziemy czekać do końca i będę miała cesarskie cięcie już na początku stycznia.
Będzie nas od razu więcej - ciąża bliźniacza dwujajowa. 😁
Naprawdopodobniej z dotychczasowych badań wynika, że będą to dwie dziewczynki. 😍
Jak Wy się czujecie?
Bo ja ciężko przechodziłam 1 trymestr stałe mdłości, ciągle bóle żołądka, bez względu na porę, duże zmęczenie i najlepiej cały czas bym leżała. W 2 trymestrze wszystkie dolegliwości odeszły, w końcu mogę swobodnie funkcjonować. Obawiałam się bardzo, że tak już będzie do końca, ale na szczęście odpuściły.
Moja ginekolog od początku bardzo chce żebym siedziała w domu na l4 i odpoczywała, jednak ja wolałabym być jeszcze aktywna zawodowo i trochę jeszcze przekładam to zwolnienie z wizyty na wizytę 🤣 Tym bardziej teraz czuje się już dobrze, wiec nie bardzo chce siedzieć w domu, jeśli mogę pracować, nie mówię na pełnych obrotach jak wcześniej ale mniej i z całkowitą ostrożnością, ponieważ pracuje jako higienistka stomatologiczna.
Co myślicie powinnam jeszcze pracować, czy jednak odpuścić już? 😊

Witajcie! [emoji4]
Mogę dołączyć?
Obecnie 17 tydz. + 3 dni
Termin na 29 styczeń. Jednak dostałam już informacje, że nie będziemy czekać do końca i będę miała cesarskie cięcie już na początku stycznia.
Będzie nas od razu więcej - ciąża bliźniacza dwujajowa. [emoji16]
Naprawdopodobniej z dotychczasowych badań wynika, że będą to dwie dziewczynki. [emoji7]
Jak Wy się czujecie?
Bo ja ciężko przechodziłam 1 trymestr stałe mdłości, ciągle bóle żołądka, bez względu na porę, duże zmęczenie i najlepiej cały czas bym leżała. W 2 trymestrze wszystkie dolegliwości odeszły, w końcu mogę swobodnie funkcjonować. Obawiałam się bardzo, że tak już będzie do końca, ale na szczęście odpuściły.
Moja ginekolog od początku bardzo chce żebym siedziała w domu na l4 i odpoczywała, jednak ja wolałabym być jeszcze aktywna zawodowo i trochę jeszcze przekładam to zwolnienie z wizyty na wizytę [emoji1787] Tym bardziej teraz czuje się już dobrze, wiec nie bardzo chce siedzieć w domu, jeśli mogę pracować, nie mówię na pełnych obrotach jak wcześniej ale mniej i z całkowitą ostrożnością, ponieważ pracuje jako higienistka stomatologiczna.
Co myślicie powinnam jeszcze pracować, czy jednak odpuścić już? [emoji4]
Ale super, pierwsze bliźniaki na styczniówkach, gratulacje! [emoji171]
Wiesz, to każdego indywidualna sprawa, ja pracowałam w ciężkich warunkach, dlatego zdecydowałam się pójść od razu na L4, to moja również pierwsza ciąża. I będąc drugi raz w ciąży zrobiłabym tak samo. Musisz sama czuć czy jesteś na siłach żeby pracować [emoji6]

Witajcie! 😊
Mogę dołączyć?
Obecnie 17 tydz. + 3 dni
Naprawdopodobniej z dotychczasowych badań wynika, że będą to dwie dziewczynki. 😍
Jak Wy się czujecie?
Moja ginekolog od początku bardzo chce żebym siedziała w domu na l4 i odpoczywała, jednak ja wolałabym być jeszcze aktywna zawodowo i trochę jeszcze przekładam to zwolnienie z wizyty na wizytę 🤣 Tym bardziej teraz czuje się już dobrze, wiec nie bardzo chce siedzieć w domu, jeśli mogę pracować, nie mówię na pełnych obrotach jak wcześniej ale mniej i z całkowitą ostrożnością, ponieważ pracuje jako higienistka stomatologiczna.
Ooo nasze pierwsze bliźniaki! Witamy Cię :)

reklama
Witajcie! 😊
Mogę dołączyć?
Obecnie 17 tydz. + 3 dni
Jak Wy się czujecie?
Witaj:) Gratulacje:) i to dwoje od razu:) zazdroszczę 😁
Ja też chciałam pracować tak długo jak się da, ale poszłam na l4, bo głowa mnie strasznie bolała, miałam mroczki itd. i nie byłam w stanie pracować, szczególnie że miałam 30km w jedna stronę dojazdu codziennie. Teraz na szczęście lepiej się czuje, ale siedzieć 8h też nie mogę, bo mnie brzuch boli i jest mi niedobrze. Więc i tak źle i tak niedobrze, chyba wolałabym jak przy poprzednich ciążach pierwszy trymestr wymiotować i tyle 😅
Nie powiem Ci, czy masz isc na l4 czy nie, sama musisz to wiedzieć, ale z tego co czytałam, to ciąża bliźniacza jest brana jako stan zagrożonej ciąży i trzeba wyjątkowo uważać.

Do góry