reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Kurde, czyli najprawdopodniej za parę lat znowu zacznę pisać na tym forum o tym jak chodzę do ginekologa w różowych skarpetkach xD
Już się trochę oswajam z tą męska dominacją, w sumie zawsze uważałam, że lepiej mieć samych synów niż same córki, ale choć jedna by mi się przydała :p Bo kto mi będzie malował paznokcie na starość, synowa? :p
Ja mam dwóch synów, teraz chyba będzie córka ale cholera wie😂 No, ja mam same siostry, wiec dobrze by było mieć chociaż brata. Ogólnie u nas się mówi, że jak masz córkę to pilnujesz całej wsi, a jak syna to tylko jego 😜

reklama
Wydaje mi się, że chłopcy są bardziej przebojowi i trochę łagodniej się buntują w okresie dojrzewania :p Pewnie ma się to nijak do rzeczywistości, a i tak wszystko kwestią indywidualną człowieka :p

Wczoraj pochwaliliśmy się teściom, że ich wnuk będzie miał brata. Teść zareagował "Eee..." a teściowa dopytywała czy to już pewne. Tak mi się smutno zrobiło, że nie powiedziałam jeszcze swojej mamie, bo jakby była równie "ucieszona" to bym się chyba z miejsca rozpłakała.

Tu jest dobry artykuł na ten temat: Link do: NAJBARDZIEJ IRYTUJĄCE TEKSTY PRZY DRUGIM DZIECKU TEJ SAMEJ PŁCI... - Mamine Skarby by Magda Jasińska

Wydaje mi się, że chłopcy są bardziej przebojowi i trochę łagodniej się buntują w okresie dojrzewania :p Pewnie ma się to nijak do rzeczywistości, a i tak wszystko kwestią indywidualną człowieka :p

Wczoraj pochwaliliśmy się teściom, że ich wnuk będzie miał brata. Teść zareagował "Eee..." a teściowa dopytywała czy to już pewne. Tak mi się smutno zrobiło, że nie powiedziałam jeszcze swojej mamie, bo jakby była równie "ucieszona" to bym się chyba z miejsca rozpłakała.

Tu jest dobry artykuł na ten temat: Link do: NAJBARDZIEJ IRYTUJĄCE TEKSTY PRZY DRUGIM DZIECKU TEJ SAMEJ PŁCI... - Mamine Skarby by Magda Jasińska
No u mnie tez obstawiają dziewczynkę, ale ja cały czas z mężem mówimy, że to będzie chłopak. Czy przebojowi to nie wiem🤔 mam dwóch chłopaków i są zupełnie różni. A dojrzewanie to myśle, że też kwestia wychowania, a nie płci ;)
I pamiętaj nieważne jaka płeć, ważne że zdrowe :)

Ja to już przetrawiłam, nawet coś czuję że to trzecie jeśli jeszcze bym zaszła w ciążę też będzie chłopakiem (kuzynka robiła nam na ślubie wróżbę z obrączek i wyszło jej trzech chłopców, więc to jej sprawka :p). I że podrosną i będzie super. Ale kurde jak ludzie mają tak reagować na nowinę, to chyba do samego końca nikomu więcej nie powiemy :/

Ja to już przetrawiłam, nawet coś czuję że to trzecie jeśli jeszcze bym zaszła w ciążę też będzie chłopakiem (kuzynka robiła nam na ślubie wróżbę z obrączek i wyszło jej trzech chłopców, więc to jej sprawka :p). I że podrosną i będzie super. Ale kurde jak ludzie mają tak reagować na nowinę, to chyba do samego końca nikomu więcej nie powiemy :/
Mi ostatnio z wróżby ale nad brzuchem wyszło ze będzie dziewczynka, No ale zobaczymy;)

Ja od poczatku czułam ze będzie chlopak chociaz mialam cicha nadzieje na drugą córkę:) i intuicja mnie nie zawiodła. Wczoraj byłam na wizycie (wg OM 18 tydzien 5 dzien a wg usg 19 tydzień 4 dzien) i jak nic widac ze chlopak. Tez probuje się z tym uswoic :) bedzie Dawid albo Lena jakby cos się jednak zmieniło;)

Ja od poczatku czułam ze będzie chlopak chociaz mialam cicha nadzieje na drugą córkę:) i intuicja mnie nie zawiodła. Wczoraj byłam na wizycie (wg OM 18 tydzien 5 dzien a wg usg 19 tydzień 4 dzien) i jak nic widac ze chlopak. Tez probuje się z tym uswoic :) bedzie Dawid albo Lena jakby cos się jednak zmieniło;)
Ja tez jakoś od początku miałam przeczucie ze będzie chłopczyk 💙. Na prenatalnym lekarz wspominał ze wyglada mu na dziewczynkę ale i Nifty i późniejsze badania głośno mówią jest SIUREK 💙

Dziewczyny wczoraj byłam na wizycie u lekarza i zrobiła mi usg i powiedziała, że na 100% dziewczynka 😀 teraz tylko problem z imieniem😂 bo ja chce inne, mąż inne, ale na jego imię moja reakcja jest histeryczna wręcz. Mój jak zobaczył reakcje to powiedział, dobra, to tak na pewno nie, bo mnie z pół godziny uspokajał 🤣Zastanawiam się czy to małe dziecię powoduje i jakimś cudem daje mi znać, tak ja nie chce się nazywać 😂 czy po prostu jestem kopnięta 🤣 chociaż przy poprzednich mi się tak nie zdarzyło 🤔😅

Dziewczyny wczoraj byłam na wizycie u lekarza i zrobiła mi usg i powiedziała, że na 100% dziewczynka [emoji3] teraz tylko problem z imieniem[emoji23] bo ja chce inne, mąż inne, ale na jego imię moja reakcja jest histeryczna wręcz. Mój jak zobaczył reakcje to powiedział, dobra, to tak na pewno nie, bo mnie z pół godziny uspokajał [emoji1787]Zastanawiam się czy to małe dziecię powoduje i jakimś cudem daje mi znać, tak ja nie chce się nazywać [emoji23] czy po prostu jestem kopnięta [emoji1787] chociaż przy poprzednich mi się tak nie zdarzyło [emoji848][emoji28]
Jakie imiona rozważacie? [emoji6]

reklama
Do góry