reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć Dziewczyny!
Jestem po prenatalnych.
To 12t maluszek ma 5,7cm i wszystkie dane z USG są w najlepszym porzadku. Płeć nie jest nam jeszcze znana. Jestem bardzo szczęśliwa ❤❤❤, ale wiadomo, muszę poczekać tydzień na wyniki badań z krwi, by odetchnąć z ulgą. Wszystkiego co najlepsze dla Was!

reklama
Cześć! Jestem tu nowa i bardzo chciałabym dołączyć do styczniowych mam 2022 ! Jestem aktualnie w 11 tc. Termin mam na 28-29 stycznia. 14.07. mam te badania genetyczne i strasznie się ich boję. Macie jakieś patenty żeby o tym nie myśleć ?

Cześć! Jestem tu nowa i bardzo chciałabym dołączyć do styczniowych mam 2022 ! Jestem aktualnie w 11 tc. Termin mam na 28-29 stycznia. 14.07. mam te badania genetyczne i strasznie się ich boję. Macie jakieś patenty żeby o tym nie myśleć ?
Cześć.
Nie myśleć się pewnie nie da, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby myśleć pozytywnie. Obawy zawsze będą nam towarzyszyć i to do końca ciąży, ważne żeby nie przyćmiły nadziei i radości
Powodzenia

Cześć.
Nie myśleć się pewnie nie da, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby myśleć pozytywnie. Obawy zawsze będą nam towarzyszyć i to do końca ciąży, ważne żeby nie przyćmiły nadziei i radości
Powodzenia
Od zmysłów odchodzę, im bliżej terminu tym gorzej, straszna jestem panikara 🥺

Sama zwykle dużo się zamartwiam, ale w tej ciąży mam totalnie inne podejście. Robię co w mojej mocy, badam się regularnie, stosuje do zaleceń i tyle mogę zrobić. Reszta jest w rękach losu, na który totalnie nie mamy wpływu, dlatego nie chcę się tym zadreczać. Kładę dłoń na brzuchu, powtarzam ,,będzie dobrze" i tego się trzymam. 😉

Od zmysłów odchodzę, im bliżej terminu tym gorzej, straszna jestem panikara 🥺
Hej, ja mam termin na 31.01, prenatalne mam 16 lipca. Przed kazda wizyta serce mi staje, gdy lekarz robi usg to umieram ze strachu.. Rozumiem cie. Ja w ogóle nie radzę sobie czasem z lekiem ale sa dobre dni, ze jest ok i tak trzeba myśleć ❤️

Cześć, nie jestem co prawda moderatorką, ale obserwuję tę grupę od początku i jestem w niej aktywna odkąd mam potwierdzoną ciążę. Pierwszy nabór mnie ominął, byłam świeżo po założeniu konta, a niepisanym kryterium była też jakaś aktywność na ogólnym wątku. To Twój pierwszy wpis, nikt Cię nie zna nawet na ogólnej grupie. Daj się poznać, bądź aktywna, a pewnie przy następnym naborze dołączysz do zamkniętego wątku :) Ja dopiero po 3 tygodniach aktywności jestem w prywatnej grupie i czuję się tam bezpiecznie, na pewno chciałabym, aby tak zostało.
Tak jestem nowa :) dziś wkroczyłam w 12 tydzień ciąży. Wcześniej podglądałam Was dziewczyny z ukrycia :)

Cześć dziewczyny . Jestem nowa ;) ale mam nadzieję że zagoszczę tu na dłużej . Jestem w 14 tc , termin wyznaczony na 01.01.2022r . Widzę tu masę pozytywnej energii która mi osobiście bardzo się przyda . Partner obecnie wyjechał na kontrakt do Szwecji a ja siedzę na zwolnieniu i czasami wariuje , zwłaszcza ostatnio bo wykryto u mnie cukrzycę ciążową . Czy któraś przyszła mama też radzi sobie z podobnym problemem ?

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie 🥰

reklama
Hej, ja mam termin na 31.01, prenatalne mam 16 lipca. Przed kazda wizyta serce mi staje, gdy lekarz robi usg to umieram ze strachu.. Rozumiem cie. Ja w ogóle nie radzę sobie czasem z lekiem ale sa dobre dni, ze jest ok i tak trzeba myśleć ❤️
Ja wiem, też mam lepsze i gorsze dni, ale jak się tak naczytam tego wszystkiego co się dzieje tu na forum i wśród moich najbliższych znajomych to naprawdę spać nie mogę. Ooo, mamy bardzo podobne terminy ❤️

Do góry