reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

W sumie to chyba ta opcja z pobieraniem w dniu usg jest lepsza :D Ja już dostaję pierdolca, a jeszcze jak sobie wyobrażam, że przyjdą wyniki, a ja z nimi będę czekać na usg i wizytę... Zazdroszczę Wam! Ja czekam na 23.07 😩😃
A widzisz, ja wręcz przeciwnie, bo pobiorą Ci krew i musisz czekać na te wyniki - a tak to idę na USG i mam już pełne wyniki, zarówno obraz na ekranie jak i interpretacje wyników. A ja szukać po necie nie będę, bo wszystko zależy od dnia kiedy było wykonane, wielkości dzieciątka + tego co widać w USG... więc zostawię to specjaliście i się mega cieszę z tej mojej opcji. 😄 A i tak dostanę te wyniki pewnie 2 dni przed wizytą, więc nie będę długo czekać. Ale jak widać - co komu pasuje. 😄

reklama
A widzisz, ja wręcz przeciwnie, bo pobiorą Ci krew i musisz czekać na te wyniki - a tak to idę na USG i mam już pełne wyniki, zarówno obraz na ekranie jak i interpretacje wyników. A ja szukać po necie nie będę, bo wszystko zależy od dnia kiedy było wykonane, wielkości dzieciątka + tego co widać w USG... więc zostawię to specjaliście i się mega cieszę z tej mojej opcji. 😄 A i tak dostanę te wyniki pewnie 2 dni przed wizytą, więc nie będę długo czekać. Ale jak widać - co komu pasuje. 😄
To prawda, ja chyba już po prostu nie wytrzymuję tego czekania :) Jednak fakt, że dziś już lipiec jest bardzo milutki 😁
Mam wrażenie, że jestem w ciąży od 3 miesięcy, a dowiedziałam się miesiąc temu z kawałkiem 😁

jeszcze może wyląduję w lutym :D jak bym się odważyła na poród SN to by było prawie pewne, bo w 1 ciąży byłam do początku 42 tygodnia 😅 ale jak narazie wspomnienie rodzenia 24h jest we mnie jeszcze żywe i cesarka brzmi o wiele milej, to wtedy pewnie jednak styczeń 😁
Spokojnie, my tu mamy rozstrzał dziewczyn od terminów na koniec grudnia do tych z początku lutego, więc zdecydowanie się wpisujesz! 😄

jeszcze może wyląduję w lutym :D jak bym się odważyła na poród SN to by było prawie pewne, bo w 1 ciąży byłam do początku 42 tygodnia 😅 ale jak narazie wspomnienie rodzenia 24h jest we mnie jeszcze żywe i cesarka brzmi o wiele milej, to wtedy pewnie jednak styczeń 😁
O jak długo... Mi przy pierwszym porodzie wody odeszły o 3.20 a o 10.25 urodziłam także jak na pierwszy poród to chyba nieźle 🙈 choć miałam chwilę zwątpienia i już prosiłam o znieczulenie. Przyszedł anestezjolog, lekarze itd a położna sprawdza i okazało się, że jest pełne rozwarcie 😄 to było o 10 więc już nie opłacało się nic mi podawać 🙈 długo dochodziłam do siebie, ale i tak wolę SN i mam nadzieję, że się uda ❤️

reklama
Ja po moim pierwszym porodzie mam taka traume ze na pierwszej wizycie u gin przy tej ciazy zamiast prosić najpierw o potwierdzenie ciazy na usg to pytalam czy jest opcja cc 🤣

Do góry