reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny, pytanie z trochę innej beczki - mimo że jestem osobą szczupłą, lekko zaokrąglił mi się już brzuch, właściwie do tego stopnia, że spodnie, w których chodzę do pracy praktycznie się nie dopinają. Wiecie gdzie znaleźć jakieś biurowe stroje (spodnie w kant, cygaretki, itp), ale z gumką? Nie taką szeroką jak dla kobitek w zaawansowanej ciąży, po prostu coś, co będzie na tym etapie wygodne... Może polecicie jakieś stroje klasycznym stylu, w których brzuch nie będzie rzucał się w oczy... Niestety, do pracy w sukienkach nie chodzę.

reklama
Dziewczyny ja zaczęłam się zastanawiać czy dział HR mógł przekazać mojemu bezpośredniemu przełożonemu że jestem w ciąży? Jestem od 3 tygodni na L4 z kodem B. Zwolnienie zostało przesłane automatycznie przez lekarza. W środę zamierzam wrocic na 3 dni do pracy, potem mam 3 tyg urlopu. Zastanawiam się czy HR mogły powiadomić przełożonego o ciąży? To duża korporacja, ponad 1000 zatrudnionych osób, aczkolwiek zaczęłam się zastanawiać. Chcialam poinformować managera o ciąży ale dużo później.
Tak jak dziewczyny pisały, nastawiłabym się ze szef wie o ciąży. Przedstawienie zwolnienia z kodem B to informacja dla pracodawcy o ciazy. Tez pracuje w duzej korporacji. Zawsze najpierw powiadamialam menedżera o ciąży zanim przechodzilam na l4.
Moze w środę po powrocie poproś menedżera o rozmowe i porozmawiaj z nim na spokojnie. Myślę że na pewno zrozumie ze na wczesnym etapie ciąży rozne rzeczy moga sie zdarzyc, dlatego tak oficjalnie chcialas jeszcze poczekać z radosna nowina :)
Tez jestem przed rozmowa z pracodawca ale nie jestem jeszcze na l4.

Dziewczyny, pytanie z trochę innej beczki - mimo że jestem osobą szczupłą, lekko zaokrąglił mi się już brzuch, właściwie do tego stopnia, że spodnie, w których chodzę do pracy praktycznie się nie dopinają. Wiecie gdzie znaleźć jakieś biurowe stroje (spodnie w kant, cygaretki, itp), ale z gumką? Nie taką szeroką jak dla kobitek w zaawansowanej ciąży, po prostu coś, co będzie na tym etapie wygodne... Może polecicie jakieś stroje klasycznym stylu, w których brzuch nie będzie rzucał się w oczy... Niestety, do pracy w sukienkach nie chodzę.
Kiedyś w Lidlu widziałam, może poszukaj na sklepie online.

ja nie pomoge;( ale mam ten sam problem, od samego poczatku wszytsko gniecie mnie w pasie, wiec chodze juz w ciazowych.

A może coś z oferty H&M? Jest kilka modeli spodni, które można ubrać do marynarki i stworzyć luźny, ale jeszcze elegancki strój. Popatrz np. tu: https://www2.hm.com/pl_pl/ona/produkty/mama/spodnie-legginsy.html, może znajdziesz coś dla siebie :) Większość to faktycznie "przyszłościowe" rozwiązania pod brzuszek, ale zazwyczaj te wstawki są elastyczne i dadzą radę przy mniejszym brzuszku, a będziesz mieć coś na za chwilę :)

Ja mam problemy jelitowe więc praktycznie od początku jestem mega wzdęta i brzuch mam już jak w 4 albo i 5 miesiącu, a to dopiero 10tc 🙈 dobrze ze jest lato i można w luźnych sukienkach chodzić :)

A jeśli chodzi o eleganckie spodnie na gumce to właśnie szukalabym w hm, zara, orsay :)

Cześć Dziewczyny. Chciałam się pożegnać, niestety w sobotę wylądowałam na izbie przyjęć z krwawieniem. 7t6d - usłyszałam po raz pierwszy i ostatni bicie serduszka, niestety bardzo wolne, 76, bradykardia, złe rokowania. Trafiłam na dwie wspaniałe lekarki, dzięki którym trzymam się nadal w jednym kawałku, od wczoraj krwawię i mam nadzieje, ze obędzie się bez łyżeczkowania. Życzę Wam dużo zdrówka i trzymam za Was i Waszw maluchu mocno kciuki!

Cześć Dziewczyny. Chciałam się pożegnać, niestety w sobotę wylądowałam na izbie przyjęć z krwawieniem. 7t6d - usłyszałam po raz pierwszy i ostatni bicie serduszka, niestety bardzo wolne, 76, bradykardia, złe rokowania. Trafiłam na dwie wspaniałe lekarki, dzięki którym trzymam się nadal w jednym kawałku, od wczoraj krwawię i mam nadzieje, ze obędzie się bez łyżeczkowania. Życzę Wam dużo zdrówka i trzymam za Was i Waszw maluchu mocno kciuki!
trzymaj sie, trzymam kciuki, zeby wszytsko sprawnie sie zakonczylo;*

Trzymaj się ciepło 😘 uważaj na siebie 😘 bardzo mi przykro i tulę wirtualnie

reklama
Hej dziewczyny, dzisiaj miałam wizytę, słyszałam pierwszy raz serduszko , cudowne uczucie 😍
Mamy już 12+4 z OM 12+1 . Czy któraś z was miała tak że na tym etapie ciąży dzidziuś jest starszy niż wychodziło wcześniej? Że podgodniło kilka dni do przodu ?
W czwartek prenatalne, mój lekarz prowadzący powiedział że pewnie poznam już płeć 😊😍
Miałyście już prenatalne, znacie płeć ?
20210621_190343.jpg

Do góry