reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Jestem! Mieliśmy z mężem mnóstwo spraw do załatwienia po drodze dlatego was tak zaniedbałam. A więc tak : słyszałam najpiękniejszy dźwięk w życiu serduszko mojego 19 mm lokatora ❤️ wyłam że szczęścia coś niesamowicie pięknego 😍 wiek ciąży się zgadza z datą ostatniej miesiączki 8+5. Co to torbiela... To się dziad nie zmniejszył jak był tak jest... Delikatnie mniejszy. Dalej mam brać tabletki duphaston, dalej mam się oszczędzać, dużo leżeć, nie stresować się. Pytałam o bóle brzucha jak na okres, to lekarz powiedział że to normalne bo macicą się powiększa. A tutaj moje największe szczęście ❤️❤️❤️ termin porodu mi się zmienił na 15 stycznia.
Ale cudownie, pokonamy tego dziada! ❤️
Dziewczyny ja również po wizycie, wszystko jest w porządku. Z usg dzisiaj 9+5 A z om 9+4, także rośniemy :) następna wizyta dopiero za miesiąc, ale po drodze prenatalne - muszę wytrzymać :)
Super 🤗

reklama
Ja dzisiaj 9+6, od jakiegoś tygodnia praktycznie żadnych objawów. Od czasu do czasu tylko delikatne ciągnięcie w podbrzuszu i ukłucia z boku. Wizytę u mojej lekarki mam 23 czerwca, 24 prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Po ustaniu objawów i ostatnim smutnym weekendzie u nas na forum jakoś coraz bardziej się boję, co zobaczę na usg.
PS dziewczyny wiecie w jakim momencie najlepiej zrobić test Pappa (dzień dwa przed usg prenatalnym?) i jak długo czeka się na wyniki w diagnostyce?

Cześć Dziewczyny🙃 Piękne zdjęcia! U mnie dziś 8+1, termin na 18.01, drugie dziecko, poprzednie 7 lat temu😳👧 U lekarza byłam dwa tygodnie temu, wszystko ok, serduszko już biło, kolejna wizyta dopiero za tydzień😩 Z objawów, ciągnięcie w podbrzuszu, mega wrażliwe piersi i ogromny brzuch, wszystko jak poprzednio😉 Są tu jakieś mamusie dla których będzie to kolejny dzidziuś?
Witaj :)
U mnie leci 10 tydzień, termin na 8 stycznia. W domu mam córkę 6 lat i syna 3.5 roku (który ostatnio chyba przechodzi jakiś bunt). 😅

Ja dzisiaj 9+6, od jakiegoś tygodnia praktycznie żadnych objawów. Od czasu do czasu tylko delikatne ciągnięcie w podbrzuszu i ukłucia z boku. Wizytę u mojej lekarki mam 23 czerwca, 24 prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Po ustaniu objawów i ostatnim smutnym weekendzie u nas na forum jakoś coraz bardziej się boję, co zobaczę na usg.
PS dziewczyny wiecie w jakim momencie najlepiej zrobić test Pappa (dzień dwa przed usg prenatalnym?) i jak długo czeka się na wyniki w diagnostyce?
U mnie robią w ten sam dzień co usg, a na wyniki długo czekałam :( ale nie pamiętam dokładnie ile niestety.

Cześć Dziewczyny🙃 Piękne zdjęcia! U mnie dziś 8+1, termin na 18.01, drugie dziecko, poprzednie 7 lat temu😳👧 U lekarza byłam dwa tygodnie temu, wszystko ok, serduszko już biło, kolejna wizyta dopiero za tydzień😩 Z objawów, ciągnięcie w podbrzuszu, mega wrażliwe piersi i ogromny brzuch, wszystko jak poprzednio😉 Są tu jakieś mamusie dla których będzie to kolejny dzidziuś?
Melduje sie ;) u mnie na pokładzie 15-miesięczniak. Straszne adhd, uznalam ze drugie nie może być bardziej ruchliwe... i liczę na spokojny egzemplarz 🥰 obym się nie pomyliła 🤣

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi bo spędza mi to sen z powiek.. czy luteinę jak już lekarz zapisał praktycznie od samego początku to będzie ona musiała być brana do końca ciąży? Jak to jest.. wybaczcie ale to moja pierwsza styczność z tym lekiem a nie zapytałam lekarza.. Pytam,bo akurat skończy mi się 2 dni przed wizytą i nie wiem czy kontaktować się z lekarką prowadzącą aby wystawiła za wczasu receptę bo będę kontynuować czy raczej dać spokój i poczekać spokojnie do wizyty 🤔
Dajcie znać jak to u was wyglądało 🙂

Do góry