reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Boże dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt ! Jak bym chciała podejrzeć co tam u Nas słuchać .. a muszę wytrzymać do 30 czerwca - jeszcze nie wiem jak to zrobię , pociesza mnie fakt że mam objawy ciążowe pełną parą ... a te wiesci o „ normalności „ bólu jak na miesiączkę mnie uspokoiły ☺️

Dziewczyny ja również po wizycie, wszystko jest w porządku. Z usg dzisiaj 9+5 A z om 9+4, także rośniemy :) następna wizyta dopiero za miesiąc, ale po drodze prenatalne - muszę wytrzymać :)
Będę trzymać kciuki ja następna wizytę mam 6 lipca i to prenatalne 😳 4 tyg bez podgladania najcudowniejszego lokatora 😩

Cześć[emoji846]
Ja po wczorajszej wizycie, na razie wszystko dobrze, serduszko bije, CRL 2,7 cm odpowiednio do wieku ciąży [emoji846] można się na jakiś czas uspokoić.
Następne badania prenatalne - 28.06. Takze czekam z niecierpliwością.
Powodzenia dla wszystkich mam[emoji3059]
Gratuluję dziewczyny[emoji3590] piękne zdjęcia dzieciaczkow[emoji3590] niech zdrowo rosną[emoji3059] ja mam wizytę jutro, i już. Się doczekać nie mogę [emoji3590]
Dzień dobry wszystkim styczniowym Mamom.
Czytam Was od początku, ale dopiero teraz się odzywam, bo strach że może coś pójść nie tak jak ostatnio ( w zeszłym roku) jest nadal ogromy. Po wczorajszej wizycie końcówka 10tyg. Proszę trzymajcie kciuki żeby teraz już wszystko było dobrze. Dzidziuś rośnie. Załączam zdjecie, wita się z ciociami :)
Termin aktualnie na 7.01 :)
Jestem! Mieliśmy z mężem mnóstwo spraw do załatwienia po drodze dlatego was tak zaniedbałam. A więc tak : słyszałam najpiękniejszy dźwięk w życiu serduszko mojego 19 mm lokatora [emoji3590] wyłam że szczęścia coś niesamowicie pięknego [emoji7] wiek ciąży się zgadza z datą ostatniej miesiączki 8+5. Co to torbiela... To się dziad nie zmniejszył jak był tak jest... Delikatnie mniejszy. Dalej mam brać tabletki duphaston, dalej mam się oszczędzać, dużo leżeć, nie stresować się. Pytałam o bóle brzucha jak na okres, to lekarz powiedział że to normalne bo macicą się powiększa. A tutaj moje największe szczęście [emoji3590][emoji3590][emoji3590] termin porodu mi się zmienił na 15 stycznia.
Dziewczyny ja również po wizycie, wszystko jest w porządku. Z usg dzisiaj 9+5 A z om 9+4, także rośniemy :) następna wizyta dopiero za miesiąc, ale po drodze prenatalne - muszę wytrzymać :)

Jestem! Mieliśmy z mężem mnóstwo spraw do załatwienia po drodze dlatego was tak zaniedbałam. A więc tak : słyszałam najpiękniejszy dźwięk w życiu serduszko mojego 19 mm lokatora ❤️ wyłam że szczęścia coś niesamowicie pięknego 😍 wiek ciąży się zgadza z datą ostatniej miesiączki 8+5. Co to torbiela... To się dziad nie zmniejszył jak był tak jest... Delikatnie mniejszy. Dalej mam brać tabletki duphaston, dalej mam się oszczędzać, dużo leżeć, nie stresować się. Pytałam o bóle brzucha jak na okres, to lekarz powiedział że to normalne bo macicą się powiększa. A tutaj moje największe szczęście ❤️❤️❤️ termin porodu mi się zmienił na 15 stycznia.
Ale śliczna dzidzia ❤️

Ja jak tylko poczuje, ze mam mokrzej to tez zaraz lecę i sprawdzam co to za wydzielina, na szczęście nie miałam żadnych plamienie i zakładam, może głupio, ale ze już nic się nie zdarzy, nie mniej jak za mokro to sprawdzam co to :p
Ja już dwa razy miałam takie "mokre" uczucie i już leciałam do WC z paniką. Na szczęście to nie było nic złego. Mam dwie prace i ostatnio jestem mega przemęczona więc bałam się że to najgorsze, do tego te ciągnięcie w brzuchu co chwilę. Z jednej pracy zrezygnuje pod koniec miesiąca a druga będę ciągnęła ile mogę bo premia za obecność co miesiąc to 1/5 mojej wypłaty...

reklama
Będę trzymać kciuki ja następna wizytę mam 6 lipca i to prenatalne 😳 4 tyg bez podgladania najcudowniejszego lokatora 😩
Dlatego my zdecydowaliśmy się iść na kolejna wizytę za 2 tygodnie (byłam tydzień temu i miałam się pojawić za 2-3 tyg.), żeby potem kolejna wizyta - prenatalne - wypadły po 3 tygodnie, a nie po 4 🙈😂

Do góry