reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Jestem! Mieliśmy z mężem mnóstwo spraw do załatwienia po drodze dlatego was tak zaniedbałam. A więc tak : słyszałam najpiękniejszy dźwięk w życiu serduszko mojego 19 mm lokatora ❤️ wyłam że szczęścia coś niesamowicie pięknego 😍 wiek ciąży się zgadza z datą ostatniej miesiączki 8+5. Co to torbiela... To się dziad nie zmniejszył jak był tak jest... Delikatnie mniejszy. Dalej mam brać tabletki duphaston, dalej mam się oszczędzać, dużo leżeć, nie stresować się. Pytałam o bóle brzucha jak na okres, to lekarz powiedział że to normalne bo macicą się powiększa. A tutaj moje największe szczęście ❤️❤️❤️ termin porodu mi się zmienił na 15 stycznia.
Ale cudownie, pokonamy tego dziada! ❤️
Dziewczyny ja również po wizycie, wszystko jest w porządku. Z usg dzisiaj 9+5 A z om 9+4, także rośniemy :) następna wizyta dopiero za miesiąc, ale po drodze prenatalne - muszę wytrzymać :)
Super 🤗

reklama
Ja dzisiaj 9+6, od jakiegoś tygodnia praktycznie żadnych objawów. Od czasu do czasu tylko delikatne ciągnięcie w podbrzuszu i ukłucia z boku. Wizytę u mojej lekarki mam 23 czerwca, 24 prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Po ustaniu objawów i ostatnim smutnym weekendzie u nas na forum jakoś coraz bardziej się boję, co zobaczę na usg.
PS dziewczyny wiecie w jakim momencie najlepiej zrobić test Pappa (dzień dwa przed usg prenatalnym?) i jak długo czeka się na wyniki w diagnostyce?

Cześć Dziewczyny🙃 Piękne zdjęcia! U mnie dziś 8+1, termin na 18.01, drugie dziecko, poprzednie 7 lat temu😳👧 U lekarza byłam dwa tygodnie temu, wszystko ok, serduszko już biło, kolejna wizyta dopiero za tydzień😩 Z objawów, ciągnięcie w podbrzuszu, mega wrażliwe piersi i ogromny brzuch, wszystko jak poprzednio😉 Są tu jakieś mamusie dla których będzie to kolejny dzidziuś?
Witaj :)
U mnie leci 10 tydzień, termin na 8 stycznia. W domu mam córkę 6 lat i syna 3.5 roku (który ostatnio chyba przechodzi jakiś bunt). 😅

Ja dzisiaj 9+6, od jakiegoś tygodnia praktycznie żadnych objawów. Od czasu do czasu tylko delikatne ciągnięcie w podbrzuszu i ukłucia z boku. Wizytę u mojej lekarki mam 23 czerwca, 24 prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Po ustaniu objawów i ostatnim smutnym weekendzie u nas na forum jakoś coraz bardziej się boję, co zobaczę na usg.
PS dziewczyny wiecie w jakim momencie najlepiej zrobić test Pappa (dzień dwa przed usg prenatalnym?) i jak długo czeka się na wyniki w diagnostyce?
U mnie robią w ten sam dzień co usg, a na wyniki długo czekałam :( ale nie pamiętam dokładnie ile niestety.

Cześć Dziewczyny🙃 Piękne zdjęcia! U mnie dziś 8+1, termin na 18.01, drugie dziecko, poprzednie 7 lat temu😳👧 U lekarza byłam dwa tygodnie temu, wszystko ok, serduszko już biło, kolejna wizyta dopiero za tydzień😩 Z objawów, ciągnięcie w podbrzuszu, mega wrażliwe piersi i ogromny brzuch, wszystko jak poprzednio😉 Są tu jakieś mamusie dla których będzie to kolejny dzidziuś?
Melduje sie ;) u mnie na pokładzie 15-miesięczniak. Straszne adhd, uznalam ze drugie nie może być bardziej ruchliwe... i liczę na spokojny egzemplarz 🥰 obym się nie pomyliła 🤣

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi bo spędza mi to sen z powiek.. czy luteinę jak już lekarz zapisał praktycznie od samego początku to będzie ona musiała być brana do końca ciąży? Jak to jest.. wybaczcie ale to moja pierwsza styczność z tym lekiem a nie zapytałam lekarza.. Pytam,bo akurat skończy mi się 2 dni przed wizytą i nie wiem czy kontaktować się z lekarką prowadzącą aby wystawiła za wczasu receptę bo będę kontynuować czy raczej dać spokój i poczekać spokojnie do wizyty 🤔
Dajcie znać jak to u was wyglądało 🙂

Do góry