reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny pocieszcie 🙁
Wczoraj miałam spotkanie w klimatyzowanym pomieszczeniu. Klimatyzacja była ustawiona na niska temperaturę a ja na nieszczęście usiadłam prosto pod nawiewem. Po powrocie do domu fatalne samopoczucie, ból głowy i gorączka wahająca się od 37,4 do nawet 38 😩 zbijałam apapem i okładami na czoło. Po tym apapie przestały mnie bolec piersi. Czuje, że zaszkodziłam maleństwu. Chce mi się płakać

reklama
Dziewczyny pocieszcie 🙁
Wczoraj miałam spotkanie w klimatyzowanym pomieszczeniu. Klimatyzacja była ustawiona na niska temperaturę a ja na nieszczęście usiadłam prosto pod nawiewem. Po powrocie do domu fatalne samopoczucie, ból głowy i gorączka wahająca się od 37,4 do nawet 38 😩 zbijałam apapem i okładami na czoło. Po tym apapie przestały mnie bolec piersi. Czuje, że zaszkodziłam maleństwu. Chce mi się płakać
Apap można brać w ciąży. Myślę, że wzięcie Apapu i brak bólów piersi nie łączy się w twoim przypadku. Ja Ci powiem, że też mam tak, że w jeden dzień bolą piersi bardziej a w drugi są delikatnie tkliwe sutki. Dobrze, że brałaś ten lek i nie dopuszczałaś do gorączki powyżej 38 stopni.

Ja dzisiaj 9+6, od jakiegoś tygodnia praktycznie żadnych objawów. Od czasu do czasu tylko delikatne ciągnięcie w podbrzuszu i ukłucia z boku. Wizytę u mojej lekarki mam 23 czerwca, 24 prenatalne. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Po ustaniu objawów i ostatnim smutnym weekendzie u nas na forum jakoś coraz bardziej się boję, co zobaczę na usg.
PS dziewczyny wiecie w jakim momencie najlepiej zrobić test Pappa (dzień dwa przed usg prenatalnym?) i jak długo czeka się na wyniki w diagnostyce?
Mi lekarka powiedziala zebym zrobila test Pappa okolo 3 dni przed usg. Usg bede miala 28 w poniedzialek i na krew wybiore sie 22 lub 23 zeby miec pewnosc ze będą wyniki. Ale to lanoratorium synevo obsluguje.
Dla pewnosci przedzwon do diagnostyki i zapytaj o czas oczekiwania :)

Dziewczyny pocieszcie 🙁
Tak jak napisała @Nati1710 - apap jest bezpieczny. Pamiętaj, że poza lekiem przeciwgorączkowym jest to również lek przeciwbólowy - może stąd przestały nagle boleć piersi. ;) Słusznie, że zbijałaś gorączkę, trzymam kciuki żebyś się nie rozchorowała zupełnie. I nie stresuj się! ;) Bo to szkodzi bardziej. ;)

Myślałam, że mnie nie dopadnie, skoro już 7+3 i zero mdłości, a dziś rano na spacerze z psem aż zwymiotowałam jak poczułam jakiś zapach. 😭 Mam nadzieję, że to tylko jednorazowe było. :(
Ktoś dzisiaj wizytuje? ☺️

OBUDZIŁ MNIE KOSZMAR! pewnie spalabym do 10 ale teraz to mi się chce płakać tylko 🥲 śniło mi się, ze poroniłam i byłam na zabiegu 🥺 straszne uczucie! 😢😢😢 dobrze, ze to tylko sen ale tak bardzo bym chciała na wizytę teraz ☹️
Ja miałam podobny.. śniło mi się że podcierałam się chwilę przed wizytą i zobaczyłam krew, wpadłam w panikę i obudziłam się przerażona i zrozpaczona ...😥

Ja miałam podobny.. śniło mi się że podcierałam się chwilę przed wizytą i zobaczyłam krew, wpadłam w panikę i obudziłam się przerażona i zrozpaczona ...😥
straszne 🥺 moj sen był długi, wiozła mnie znajoma, która wie o ciąży. Cała droga w 2 strony + zabieg + dom.
Cieszę się bardzo, ze to tylko nasze sny 😔 ale nie chce już nawet tak śnić!!

reklama
Mi się dziś śnił poród, rodziłam sama w szpitalu, i urodziłam takiego dużego bobasa który sam raczkowal, nie umiałam go nakarmić, żadnej położnej nie było.. On mi uciekał ciągle i pod płotem chciał wyjść.. Takie głupoty...powiem Wam że te sny są takie meczace... Codziennie mi się śni coś dziwnego, czasem strasznego... Rano się budzę i przeżywam..

Dziś mam wizytę na 17.15, mam nadzieję że moja kropka ma się dobrze i urosła.. Obiawy znikły, trochę się martwię ale na nic wpływu nie mam...jeszcze wieczorem złamałam zęba którego pół roku temu leczylam kanalowo , przy samym korzeniu [emoji25], mam nadzieję że nie zacznie boleć i do drugiego trymestru jakoś przechodzę żeby go wtedy usunąć... Pewnie to będzie chirurgiczne bo to 7 i został sam korzeń [emoji17] muszę znaleźć jakiegoś dentyste który to wykona bezpiecznie i bezboleśnie [emoji17]
OBUDZIŁ MNIE KOSZMAR! pewnie spalabym do 10 ale teraz to mi się chce płakać tylko 🥲 śniło mi się, ze poroniłam i byłam na zabiegu [emoji3064] straszne uczucie! [emoji22][emoji22][emoji22] dobrze, ze to tylko sen ale tak bardzo bym chciała na wizytę teraz [emoji3525]

Do góry