reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Tydzień temu z soboty na niedzielę mialam delikatne plamienie gdzie odbyłam wizytę kontrolna u lekarza który zrobil mi usg i widzialam pecherzyk;) o krwawieniu nic nie wspomniał a jak go zapytałam to powiedzial:a pewnie z macicy. Wczoraj miałam się pojawić znowu na usg na którym już można byłoby zobaczyć serduszko, niestety nie byłam bo jutro mamy wizytę w klinice więc stwierdziłam, że nie zbawi mnie jeden dzien. A tu buch dziś znowu lekkie plamienie... normalnie idzie ześwirowac ;)

Cześć dziewczyny. Ja mam orientacyjny termin na, 26 stycznia. We wtorek wizyta. Oby lekarz potwierdził ciążę. Czy Was też męczy zgaga? Ja od 3 dniu borykam się ze zgaga...
Tak również cierpię z powodu zgagi. Możesz sobie kupić leki bez recepty, które są bezpieczne dla kobiet w ciąży na zgagę. Mi one pomagają.

Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam. Dziś u mnie 5+2 , trzeci dzień walczę z migreną. Dziś ciut lepiej. Mniej boli i w końcu mogę jeść. Wczoraj zwróciłam wszystko co zjadłam. Tylko ogórek zielony mi nie szkodzi. Masakra. Ledwo żywa jestem.a dziś cały dzień prowadzę szkolenie i muszę jakiś się trzymać. Ufff ciekawe co będzie dalej. Czasami mnie ciągnie w pachwinach. Piersi też jakby mniej bolą. Albo się przyzwyczaiłam 🤷🏻‍♀️

Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam. Dziś u mnie 5+2 , trzeci dzień walczę z migreną. Dziś ciut lepiej. Mniej boli i w końcu mogę jeść. Wczoraj zwróciłam wszystko co zjadłam. Tylko ogórek zielony mi nie szkodzi. Masakra. Ledwo żywa jestem.a dziś cały dzień prowadzę szkolenie i muszę jakiś się trzymać. Ufff ciekawe co będzie dalej. Czasami mnie ciągnie w pachwinach. Piersi też jakby mniej bolą. Albo się przyzwyczaiłam 🤷🏻‍♀️
nie chcesz zażyć paracetamolu? Strasznie się człowiek męczy jak tak boli. Teraz na wizycie pytałam gin o paracetamol, bo niestety też mnie dopada migrena czasem i powiedziała że jak najbardziej można zażyć.

nie chcesz zażyć paracetamolu? Strasznie się człowiek męczy jak tak boli. Teraz na wizycie pytałam gin o paracetamol, bo niestety też mnie dopada migrena czasem i powiedziała że jak najbardziej można zażyć.
Na mnie to nie działa, choruje na migreny od lat i tylko tryptany mnie ratowały. Poza tym mam uczulenie na paracetamol😔😔😔

Ja też z okolic i też myślę nad Środą i Poznaniem, ale z moją historią to pewnie Poznań[emoji846]
Ja jestem [emoji3059] okolice Gostynia [emoji4]

Córeczkę rodziłam w szpitalu w Gostyniu, nad drugą ciążą to zastanawiam się między Poznaniem a Środą Wlkp, mimo że nie mam żadnych złych wspomnień.

A próbowałaś ten syrop, o którym pisałam? Też polecam wywar ze śliwek, mi pomagał wypity na czczo.

Pierwszą ciążę, którą poroniłam chodziłam na prywatnie, to w 2019 było 170, drugą na NFZ a na 3d jak szłam to 250zl płaciłam, teraz idę na luxmed więc zakład pracy płaci [emoji16], jak oddzwonię się do mojego doktorka w końcu to będę chodziła i na lux i na NFZ

Mnie też ! Aż się trochę boje bo zazwyczaj prawy a wyrostka nie miałam jeszcze wycinanego...

reklama
Do góry