reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Hej:) też mam taki termin, jest nas chyba 5 już na ten dzień [emoji3590]
Cześć Dziewczyny! :)
Trochę mi to zajęło, ale udało mi się nadrobić caaały wątek. Chętnie do Was dołączę [emoji2956]
Termin według OM to 09.01. To moja pierwsza ciąża [emoji4]
Ja pije na przeziębienie syrop z cebuli, herbatę z miodem i cytryna plus kupiłam saszetki, spray do nosa i tabletki do ssania pren*alen
Dziewczyny a co polecacie na przeziebienie? Jakies domowe sposoby? Przewiało mnie chyba przedwczoraj, mam katar i gardlo pobolewa.
Piękna fasolka [emoji3590]
No i jest fasolka, serduszko też pięknie bije. Co za radość ;)

Chodzi mi o to że pracuje w żłobku i boje Si o zlapanie czegokolwiek od dzieci a nie daj Boże Covida. To moja pierwsza ciąża o którą staraliśmy się około 9 lat
Praca w żłobku to dla cieżarnej ciężka praca, podnoszenie dzieci, kontakt z chorobami. Wydaje mi sie ze lekarz nie bedzie tego bagatelizował. Tylko na nastepnej wizycie powiedz jaki masz charakter pracy. Jesli nie chcesz od razu zwolnienia ciazowego pomysl o urlopie, lub zwolnieniu nieciazowym.

Dziewczyny jak czytam nasze forum to wierzę że i u mnie będzie wszystko dobrze
Jestem po biochemie w marcu i trochę się martwię. 😒
Nie ma się co martwić na zapas! Ja w zeszłym roku poroniłam i też przychodzą myśli, co jeśli się powtórzy, ale jednak ja sama sobie mówię, że trzeba myśleć pozytywnie, bo myślenie też dużo daje 😁

Ja miałam jedno tydzień temu i za tydzień mam drugie, żeby spr czy już serduszko dobrze bije. Kto wie czy lekarz nie bd chciał mi dać zwolnienia... Ja ledwo wyrabiam jestem taka zmęczona wiecznie, niby praca biurowa ale też dużo latam, załatwiam z petentami, chodzę spać o 21 a i tak wstaje niewyspana [emoji85] już mnie czasem męczy zgaga i mdlosci więc standard

Normalnie przedstaw lekarzowi sytyacje. U mnie jest tak że lekarz sam mnie pytał jak długo chce pracować. W 1 ciąży sam mnie już wyganiał bo było lato i złe się czułam to był 20tc jak poszłam na zwolnienie a teraz napewno tyle nie wytrzymam bo czuje się o wiele gorzej i jeszcze covid. Nie zdążyłam się zaszczepić a mam dodatkowo choroby współistniejące więc bez problemu mi wypisze, pewnie sam bd nalegał
Chodzi mi o to że pracuje w żłobku i boje Si o zlapanie czegokolwiek od dzieci a nie daj Boże Covida. To moja pierwsza ciąża o którą staraliśmy się około 9 lat

reklama
Do góry