To moja pierwsza ciąża o którą staraliśmy się kolo 9 lat, gdyby nie covid i inne choroby dzieci chciałabym pracować do póki dałabym radęNormalnie przedstaw lekarzowi sytyacje. U mnie jest tak że lekarz sam mnie pytał jak długo chce pracować. W 1 ciąży sam mnie już wyganiał bo było lato i złe się czułam to był 20tc jak poszłam na zwolnienie a teraz napewno tyle nie wytrzymam bo czuje się o wiele gorzej i jeszcze covid. Nie zdążyłam się zaszczepić a mam dodatkowo choroby współistniejące więc bez problemu mi wypisze, pewnie sam bd nalegał
reklama
Carry88
Moderator
Do dnia dzisiejszego mialam zwolnienie od ginekologa bo miałam transfer, i nie mam pojęcia co robić od poniedziałku. Może wykorzystam 5 dni urlopu zaległego.... potem chciałabym wziac wczasy pod grusza
Po transferze to nie dostaniesz kodu B, dopiero po potiwerdzeniu ciąży. Więc albo zwykłe zwolnienie albo urlop.
Ja badałam w środę i mialsm 20, ponoć malo. Zwiększona mam luteinę podjęzykowa i dodatkowo raz dziennie progesterum basicTydzien temu miałam 37, w pon zrobię sobie znowu bo we wtorek wizyta i chce mu pokazać
Margaret10
Fanka BB :)
Ja jestem swieżo po urlopie macieżyńskim, obecnie na zaległym urlopie wypoczynkowym. Synek skończył niedawno rok.Od momentu że lekarz stwierdzi że jesteś w ciąży możesz iść na l4 płatne 100% tylko musi tam odpowiednio wpisać. A dużo z was jest już na zwolnieniach?
Jest ktos w podobnej sytuacji?
To w sumie od poniedziałku może wypisać mi kod B beta wysoka, test pozytywny zobaczymy co wyjdzie z badania dzięki kochanePo transferze to nie dostaniesz kodu B, dopiero po potiwerdzeniu ciąży. Więc albo zwykłe zwolnienie albo urlop.
Paradoksalna
Naprawdę, pozytywne myslenie a w którym tygodniu jesteś?Pierwsza wizyta 25maja
Dzieki za słowa otuchy. Tez staram sobie to tak tłumaczyć
Carry88
Moderator
To w sumie od poniedziałku może wypisać mi kod B beta wysoka, test pozytywny zobaczymy co wyjdzie z badania dzięki kochane
A no to tak podejrzewam, że bez problemu da zwolnienie
Paradoksalna
Dziewczyny badające proga w ciąży, mogę zapytać dlaczego badacie? Zaczynam się stresować, ze ja tego nie robię, żaden lekarz mi nie zalecał, czy to ma jakiś związek z poprzednimi stratami czy o co chodzi? Powinnam mierzyć proga?
reklama
olenaa28
Aktywna w BB
Pracowałam cały czas, jeszcze mialam urlopu włącznie z zaległym prawie 40 dniOd 4 tygodnia ciąży? A do tej pory pracowałaś czy miałaś inne zwolnienie?
Ja pracuje z izotopem promieniotwórczym - Iryd192 w Zakładzie Radioterapii, tam praca dla kobiet w ciąży jest wykluczona przez narażenie, mogłabym dostać jakieś stanowisko administracyjne (musieliby mnie odsunąć od funkcji) ale prościej było iść na zwolnienie. W sumie taka tam jest praktyka jak ktoś zachodzi w ciąże
Podziel się: