reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

A w którym jesteś teraz tygodniu od ostatniej @?
Co do bety to podobno przyrost się liczy a nie sama wartość...mam nadzieję że będzie wszystko dobrze
A Twoja stracona ciąża przebiegała prawidłowo? Bo ja poszłam w 6 tygodniu na usg i lekarz mówi, że jest młodsza o 2 tygodnie, że może się owulacja przesunęła itp. Ja na to, ze cykle mam jak w zegarku i to nie możliwe. Kazał przyjść dwa tygodnie później, niby się coś już pojawiło, byłam szczęśliwa ale w 10 tygodniu dostałam brązowego plamienia. Było już po ciąży.
dlatego się schizuje czy beta zgadza się co do dnia ciąży, cykle dalej mam jak w zegarku. Jak mi na usg powie o jakimś większym opóźnieniu to chyba zemdleje.

reklama
A Twoja stracona ciąża przebiegała prawidłowo? Bo ja poszłam w 6 tygodniu na usg i lekarz mówi, że jest młodsza o 2 tygodnie, że może się owulacja przesunęła itp. Ja na to, ze cykle mam jak w zegarku i to nie możliwe. Kazał przyjść dwa tygodnie później, niby się coś już pojawiło, byłam szczęśliwa ale w 10 tygodniu dostałam brązowego plamienia. Było już po ciąży.
dlatego się schizuje czy beta zgadza się co do dnia ciąży, cykle dalej mam jak w zegarku. Jak mi na usg powie o jakimś większym opóźnieniu to chyba zemdleje.
U mnie było książkowo... Wszytko przebiegało dobrze, wyniki świetne. Z tym że miałam torbiel na lewym jajniku ktra prawdopodobnie pękła i zrobił się stan zapalany. Ale ja wtedy nic zero dolegliwości tyle że czułam że puchnę... Nie wiem czy woda mi się tak zatrzymuje w organizmie....
Miesiączki zawsze miałam jak w zegarku zdarzało się czasem że się spóźnił okres że względu na stres np. I zawsze było tak że jak tylko okres mi się spóźniał dzień lub dwa tak od razu moja waga była 3 kg na plusie potem jak dostał okresu tak szytko wracało do normy.

początki jednak są bardzo trudne... ja sama się boje, ze @przyjdzie 🥲 niby mdłości jakieś są ale czy to daje pewność? Nie... czekam do 12 tygodnia żeby znów odetchnąć z większa ulgą. Rozumiem i trzymam kciuki kochana!

Tak mam pierwsze usg we wtorek. Ale każdy mówi o tych wymiotach, nudnościach... Moja siostra też jest w ciąży z tym że termin ma na 21 grudnia. I ponoć ma mdłości ze poradzić sobie nie może. Fakt faktem o mojej ciąży nikt nie wie, nie chce się chwalić. Już raz się pochwaliłam... I nie mogłam sobie z tym poradzić
Kochana ja w pierwszej ciąży z córką nie miałam żadnych objawów , później gdzieś tam raz mnie zemdliło, czasami trafiła się zgaga i wsio ! Teraz też za dużo objawow nie mam , poza sennością , rozkojarzeniem i bardzo takowymi piersiami , czasami gdzieś mnie delikatnie zemdli i to wszystko .. Myśle że to nie reguła :)

Kochana ja w pierwszej ciąży z córką nie miałam żadnych objawów , później gdzieś tam raz mnie zemdliło, czasami trafiła się zgaga i wsio ! Teraz też za dużo objawow nie mam , poza sennością , rozkojarzeniem i bardzo takowymi piersiami , czasami gdzieś mnie delikatnie zemdli i to wszystko .. Myśle że to nie reguła :)
Wiem, ale gdzieś tam już jestem przewrażliwiona na tym punkcie...

Ja już po wizycie. Serduszko bilo ale jeszcze słabo. Na tym etapie ponoć i tak super ze juz było. Kolejna wizyta za 2 tyg bo trzeba to serduszko spr. Zastrzyki muszę brać. Reszta wszystko ok [emoji106] teraz badania muszę porobić. Mi wychodzi 5+7 ale wg usg 5+5 chyba. Nie mniej jednak owu chyba miałam później w tym miesiącu.

Cześć dziewczyny, gratulacje dla nowych 🥰😍 jak się chwaliłam że nic mi nie dolega tak wczoraj cały dzień bolała mnie głowa i zaczęły się wymioty 🤮😬 coś okropnego 😳
Dziś głowa przeszła, wymioty w sumie też, tylko mdłości zostały, ale wzięłam ze sobą do pracy cole i kanapki popijam cola 🤣🤣 zdecydowanie lepiej 😛
Dobrego i spokojnego dnia dla was 😍😘🤗
Cola najlepsza na wszystko 😁😄

reklama
Do góry