reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Wczoraj zaliczyłam ta nieszczęsna krzywa cukrowa... posmak „niedobry” towarzyszył mi niestety cały dzień...:| cóż poradzić, na szczęście wyniki cukrów w normie :) niestety za mało żelaza mam.. czekam na wizytę w piątek, pewnie coś mi dopisze z lekarstw no ale to wszystko musi być wyrównane wiadomo :)
Pogoda u mnie nie zachęca do niczego...ale co zrobić! Miłego dnia Wam życzę !:)

reklama
Dziewczyny koncze kompletować wyprawkę bo jak to dr powiedziala... od 7 miesiąca mam być przygotowana. Chciałam zakupić do szpitala jakis balsam/krem (pierwsza corka leżała pod lampami w związku z żółtaczka i maz musiał dokupować bo nie mialam). Zastanawiam się między balsamem intensywnie nawilżającym z hipp a kremem babydream natural. Na hippie napisane że od 1 dnia a na babydream brak info. Wg "sroka o" jeden i drugi skład w porządku. I zgłupiałam :D poradzicie coś?

Załączniki

• Screenshot_20211012-104100_Rossmann.jpg
    Screenshot_20211012-104100_Rossmann.jpg
    127,8 KB · Wyświetleń: 44
  • Screenshot_20211012-104036_Rossmann.jpg
    Screenshot_20211012-104036_Rossmann.jpg
    177 KB · Wyświetleń: 45
Wczoraj zaliczyłam ta nieszczęsna krzywa cukrowa... posmak „niedobry” towarzyszył mi niestety cały dzień...:| cóż poradzić, na szczęście wyniki cukrów w normie :) niestety za mało żelaza mam.. czekam na wizytę w piątek, pewnie coś mi dopisze z lekarstw no ale to wszystko musi być wyrównane wiadomo :)
Pogoda u mnie nie zachęca do niczego...ale co zrobić! Miłego dnia Wam życzę !:)
U nas raz słońce, raz deszcz. Szkoda właśnie, że w lato przy tych ładnych dniach się tak źle czułam bo teraz bym łapała słońce.
Dziewczyny koncze kompletować wyprawkę bo jak to dr powiedziala... od 7 miesiąca mam być przygotowana. Chciałam zakupić do szpitala jakis balsam/krem (pierwsza corka leżała pod lampami w związku z żółtaczka i maz musiał dokupować bo nie mialam). Zastanawiam się między balsamem intensywnie nawilżającym z hipp a kremem babydream natural. Na hippie napisane że od 1 dnia a na babydream brak info. Wg "sroka o" jeden i drugi skład w porządku. I zgłupiałam :D poradzicie coś?
Ja słyszałam dobre opinie o marce HiPP ale nie stosowałam i nie wiem.
Sama mam na listę wpisana kosmetyki itd. ale będę kupować po kontakcie z położna bo nie wiem czy faktycznie tyloma rzeczami się te dzieciaczki smaruje ( mam na liście kremy, balsamy, szampony, oliwki itd.,). Sama jestem zwolenniczką im mniej tym lepiej. Dla mnie woda i mydełko najlepsze plus ewentualnie coś dodatkowo, ale pewnie będę stosować to co położna podpowie i już eksperymentując na małej.
A generalnie miałam zawsze problem z suchą skórą nóg, zwłaszcza od golenia ale też się sama mocno wysuszała. W ciąży jakoś nie mam. I stosowałam wtedy polecane od dermatolog emolium jako jakiś balsam, mam na drugim mieszkaniu to i nawet nie pomyślałam żeby do siebie przywieźć. Jako niemowlak moi rodzice też używali tej marki właśnie ze względu na moją suchą skórę i pomagało.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

@Koala28 nie mam dodatkowych objawów
@siwsoooonek to nie jest typowy śluz, bardziej mały kawałek bardzo galaretowatej, zwartej, bezbarwnej, bezwonnej wydzieliny
Mia co tam u ciebie? Jak po wizycie?

Dziewczyny koncze kompletować wyprawkę bo jak to dr powiedziala... od 7 miesiąca mam być przygotowana. Chciałam zakupić do szpitala jakis balsam/krem (pierwsza corka leżała pod lampami w związku z żółtaczka i maz musiał dokupować bo nie mialam). Zastanawiam się między balsamem intensywnie nawilżającym z hipp a kremem babydream natural. Na hippie napisane że od 1 dnia a na babydream brak info. Wg "sroka o" jeden i drugi skład w porządku. I zgłupiałam :D poradzicie
Co do kompletowania wyprawki typowo kosmetycznej jak i leków polecam zapoznać się z blogiem Link do: Rozwiewam niepewności mam na temat prawidłowego i bezpiecznego stosowania leków i suplementów u dzieci. - Matka Aptekarka
Są opisane produkty wraz ze składami przyjaznymi dla maluszków

Hej dziewczyny:) dawno mnie tu nie było, ale kiepsko u mnie z samopoczuciem. Ciągle coś... jak jedno przestaje dolegać, to drugie zaczyna.
A to zgaga była potworna, teraz dokucza kregoslup, kolana i tak w kółko:/
Dzisiaj mialam badanie na krzywa cukrowa. Powiem Wam, że przy pierwszej ciąży jak miałam ciągle ochotę na słodkie to wypicie glukozy nie było takie złe:) A teraz... w ogóle nie mam ochoty na słodkie, czasami mnie naleci i dzisiejsze badanie było masakryczne. Myślałam, że nie dam rady tego wypić. Na szczęście już jestem po :)

Mam pytanko odnośnie prania rzeczy dla noworodka. W jakiej temp.bedziecie prac ? Czytałam, że pierwszy raz najlepiej w 90 stopniach wyprac, ale czy w tak wysokiej temp nie stanie się nic tym rzeczom ? Nie znam się na tym, może to głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi:p liczę na to, że ktoś mi tu pomoże i rozwieje moje wątpliwości:)

reklama
Hej dziewczyny:) dawno mnie tu nie było, ale kiepsko u mnie z samopoczuciem. Ciągle coś... jak jedno przestaje dolegać, to drugie zaczyna.
A to zgaga była potworna, teraz dokucza kregoslup, kolana i tak w kółko:/
Dzisiaj mialam badanie na krzywa cukrowa. Powiem Wam, że przy pierwszej ciąży jak miałam ciągle ochotę na słodkie to wypicie glukozy nie było takie złe:) A teraz... w ogóle nie mam ochoty na słodkie, czasami mnie naleci i dzisiejsze badanie było masakryczne. Myślałam, że nie dam rady tego wypić. Na szczęście już jestem po :)

Mam pytanko odnośnie prania rzeczy dla noworodka. W jakiej temp.bedziecie prac ? Czytałam, że pierwszy raz najlepiej w 90 stopniach wyprac, ale czy w tak wysokiej temp nie stanie się nic tym rzeczom ? Nie znam się na tym, może to głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi:p liczę na to, że ktoś mi tu pomoże i rozwieje moje wątpliwości:)
Ja prałam w 60⁰ i używamy lovella płyn ;)

Do góry